Hangi M2 SSD'yi Almalıyım?

Reaksiyon skoru
24

Bütçem maksimum 7000 TL civarı. Sadece oyun oyun başka bir şey yaptığım yok. Almışken en iyisini almayı istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Kingston Renegade 2tb olanını kullanıyorum, Kingston çok daha uzun ömürlü ve hızlı Samsung Evo dan, zaten değerleri karşılaştıracak olursak :
Kingston Renegade : 2000 TBW ve 7300/7000 hızında
Samsung Evo Plus : 1200 TBW ve 7250/6300 hızında
Yani Kingston > Samsung şeklinde kararı siz verin.. MSI'yı saymak istemiyorum fikrim yok ama onun da ömür süresi 1400 TBW yani bir Kingston değil (Ayrıca Samsung'ta DRAM bile yok)

Son düzenleme:
Renegade tercih edilebilir 3'ü arasından.

Kingston Renegade 2tb olanını kullanıyorum, Kingston çok daha uzun ömürlü ve hızlı Samsung Evo dan, zaten değerleri karşılaştıracak olursak :
Kingston Renegade : 2000 TBW ve 7300/7000 hızında
Samsung Evo Plus : 1200 TBW ve 7250/6300 hızında
Yani Kingston > Samsung şeklinde kararı siz verin.. (Ayrıca Samsung'ta DRAM yok ama Kingston'da var)
2 saniye hızlı açılacak diye daha büyük olmuyor çip faktörü girer devreye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçem maksimum 7000 TL civarı. Sadece oyun oyun başka bir şey yaptığım yok. Almışken en iyisini almayı istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

bunlardan herhangi birini alabilirsin bunlar direkt gen 4 üst segment ssdler

2 saniye hızlı açılacak diye daha büyük olmuyor çip faktörü girer devreye
Samsung Evo alanların şikayetleri ile dolu internet sayfaları. Kim ne derse desin depolama alanında gerek USB flash bellek olsun gerek sabit disk olsun ben 10 yaşındayken bile Kingston hep zirvede idi ve şuan 49 um hala zirvededir kendisi. Gerek yabancı forumlarda gerekse reddit tartışmalarında ve teknik analiz kısmında Samsung Kingston ın yanına bile yaklaşamıyor. Şuan yeni son nesil olan ve korkunç hızlara ulaşan Gen5 teknolojili PCIe 5.0 SSD lerde Renegade Gen 5 modeli 39 derece ile çalışırken Samsung un yeni çıkardığı 9100 Pro Gen 5 SSD si 80 derecede çalışıyor daha ne yim artık fark burda bile belli..

Son düzenleme:
Samsung Evo alanların şikayetleri ile dolu internet sayfaları. Kim ne derse desin depolama alanında gerek USB flash bellek olsun gerek sabit disk olsun ben 10 yaşındayken bile Kingston hep zirvede idi ve şuan 49 um hala zirvededir kendisi. Gerek yabancı forumlarda gerekse reddit tartışmalarında ve teknik analiz kısmında Samsung Kingston ın yanına bile yaklaşamıyor. Şuan yeni son nesil olan ve korkunç hızlara ulaşan Gen5 teknolojili PCIe 5.0 SSD lerde Renegade Gen 5 modeli 39 derece ile çalışırken Samsung un yeni çıkardığı 9100 Gen 5 SSD si 80 derecede çalışıyor daha ne yim artık fark burda bile belli..
aktif olarak samsung evo 970 plus kullanıyorum daha bir sorun yaşamadım hocam dediğiniz olabilir çünkü bizim evdede bir sürü kingston var

aktif olarak samsung evo 970 plus kullanıyorum daha bir sorun yaşamadım hocam dediğiniz olabilir çünkü bizim evdede bir sürü kingston var
evo 970 plus ve 980 hakkında bilgim yok onlara bişey diyemem hatta o modellerin 990 dan bile iyi oldukları söyleniyor çünkü 990 ların özellikle firmware sorunlu çıktığını herkes biliyor, bu konuda çok konu açıldı nette (şuan düzelti mi bilemem). Demem o ki Samsung bazı modellerinde kronik sorunlu olarak ölü doğmuş çıkıyor 990 serisi bence bunlardan biri ve Samsung ayrıca ısınma sorununu çözebilmiş değil. Örnek verdiğim son nesil Samsung 9100 Pro Gen 5 ssd lerde yük altında stress testinde 80-90 dereceleri görmek rezil bi olay ama düşün Kingston 14800 okuma hızında gen5 ssd çıkarttı ve şuan ülkemizde satılıyor ve bu ssd bile 35-40 derece bandında çalışıyor yani Kingston ARGE olayında herzaman çok daha ileride oldu bu depolama konusunda. Sonuçta ikisi de aynı fiyata satılıyor şuan ve 14 bin tl verip 2tb Gen5 ssd alıyorsunuz ama ısınmadan ötürü gen 4 performansı almak ne kadar üzücü..

evo 970 plus ve 980 hakkında bilgim yok onlara bişey diyemem hatta o modellerin 990 dan bile iyi oldukları söyleniyor çünkü 990 ların özellikle firmware sorunlu çıktığını herkes biliyor, bu konuda çok konu açıldı nette (şuan düzelti mi bilemem). Demem o ki Samsung bazı modellerinde kronik sorunlu olarak ölü doğmuş çıkıyor 990 serisi bence bunlardan biri ve Samsung ayrıca ısınma sorununu çözebilmiş değil. Örnek verdiğim son nesil Samsung 9100 Pro Gen 5 ssd lerde yük altında stress testinde 80-90 dereceleri görmek rezil bi olay ama düşün Kingston 14800 okuma hızında gen5 ssd çıkarttı ve şuan ülkemizde satılıyor ve bu ssd bile 35-40 derece bandında çalışıyor yani Kingston ARGE olayında herzaman çok daha ileride oldu bu depolama konusunda. Sonuçta ikisi de aynı fiyata satılıyor şuan ve 14 bin tl verip 2tb Gen5 ssd alıyorsunuz ama ısınmadan ötürü gen 4 performansı almak ne kadar üzücü..
peki attıklarımdan hangisini alayım kioxia pro sl iyi mi?

peki attıklarımdan hangisini alayım kioxia pro sl iyi mi?
Kioxia benim nazarımda F/P ürünüdür, sonuçta Toshiba ya ait olan köklü marka ama bazı yorumlarda ömrünün kısa vadede %100 den çok alta indiğini okumuştum, sanırım bu da 800 TBW değerinden ötürü. Ama özellikle gaming gecesinde cuma indirimlerinde çok iyi fiyattan satıldığını görüyorum denk geldiğinde alınmayacak bir ssd değil ve DRAM e de sahip bildiğim kadarıyla.

Kioxia benim nazarımda F/P ürünüdür, sonuçta Toshiba ya ait olan köklü marka ama bazı yorumlarda ömrünün kısa vadede %100 den çok alta indiğini okumuştum, sanırım bu da 800 TBW değerinden ötürü. Ama özellikle gaming gecesinde cuma indirimlerinde çok iyi fiyattan satıldığını görüyorum denk geldiğinde alınmayacak bir ssd değil ve DRAM e de sahip bildiğim kadarıyla.
team t force ve xpg hakkında bir öneriniz var mı veya msi hakkında

team t force ve xpg hakkında bir öneriniz var mı veya msi hakkında
Bu saydıklarınız hakkında kesinlikle bilgi sahibi değilim, son kullanıcı yorumlarına ve değerlendirmelerine bakmak gerekiyor tabi bir de net üzerinden yerli yabancı test videolarını inceleyip değerlerini görmek lazım. Ben bu son 2 hafta içinde genelde Kingston/Samsung karşılaştırmalarına baktım ve incelemelerde bulundum. Aslında işin özü ssd ler pc nin demirbaşlarındandır ve zor bozulan donanımlardır, burda ben ömrü kısa ömrü uzun TBW değeri şudur budur falan diyorum ama en kısa ömürlüsünü bile bitirmek sanırım bir kullanıcıya nasip olan bişey değil, DRAM olayına bile kafa yormamak gerekiyor aslında, bir de hız olayı var ki o da zaten azcık birkaç kriteri etkiliyor o kadar, yani çok büyük boyutlu dosya aktarımı yapılmayacaksa ya da video render ve editleme işlemleri ile çok yoğun uğraşılmayacaksa F/P ürünü bir ssd nin bir ev kullanıcısına hayli hayli yeteceği kanaatine vardım aslında. Yakın zamanda bir konu açmıştım Hız mı Kapasite mi diye ve kararımı hızdan değil de boyuttan yana kullanacağım sanırım çünkü sırf hızlı diye ve bu hız benim işime çok da yaramıcaksa gidip de Gen 5 - 2TB ssd ye 14k para vermek saçmalık bence..

Son düzenleme:
Bu saydıklarınız hakkında kesinlikle bilgi sahibi değilim, son kullanıcı yorumlarına ve değerlendirmelerine bakmak gerekiyor tabi bir de net üzerinden yerli yabancı test videolarını inceleyip değerlerini görmek lazım. Aslında işin özü ssd ler pc nin demirbaşlarındandır ve zor bozulan donanımlardır, burda ben ömrü kısa ömrü uzun falan diyorum ama en kısa ömürlüsünü bile bitirmek sanırım bir kullanıcıya nasip olan bişey değil, DRAM olayına bile kafa yormamak gerekiyor aslında, bir de hız olayı var ki o da zaten birkaç kriteri etkiliyor o kadar, yani çok büyük boyutlu dosya aktarımı yapılmayacaksa ya da video render ve editleme işlemleri ile çok yoğun uğraşılmayacaksa F/P ürünü bir ssd nin bir ev kullanıcısına hayli hayli yeteceği kanaatine vardım aslında. Yakın zamanda bir konu açmıştım Hız mı Kapasite mi diye ve kararımı hızdan değil de boyuttan yana kullanacağım sanırım çünkü sırf hızlı diye ve bu hız benim işime çok da yaramıcaksa gidip de Gen 5 - 2TB ssd ye 14k para vermek saçmalık bence..
aynı şekilde düşünüyoruz hocam bende 2 sene sonra am6 platformuna geçmek istiyorum ssd ler dışında herşeyi satıp o yüzden ssd ve ddr4 ram alıp sistemi biraz rahatlatayım diyorum sizce mantıklı bir fikir mi

Geri