entryfinished
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 250
Bir de zwormz gaming.bu youtube kanallarını dikkate almayın gerçek dışı testler
düzgün gerçek test bu için bu kanala bakın
Bir de zwormz gaming.bu youtube kanallarını dikkate almayın gerçek dışı testler
düzgün gerçek test bu için bu kanala bakın
Çok makbule geçer ama power limiti yüzde 15 arttirdim adrenalinden yinede bir sey değişmedi ama denemek isterim musait vakit bulduğumda ayarlari atarsan cok sevinirim ilk 2 aşamayi halihazirda yaptimHepsini üst üste kurduysan da sıkıntı olabilir. yapılacak şeyler güncel bios 1, güncel chipset 2, amd cleanup progrmı ile temiz driver kurmak 3, daha sonra karta fazla voltaj geliyor olabilir, bende ayarlar var bunları yaptıktan sonra hala devam ediyorsa undervolt ayarları veririm adrenalinden denersin harici programlara gerek yok.
Çok makbule geçer ama power limiti yüzde 15 arttirdim adrenalinden yinede bir sey değişmedi ama denemek isterim musait vakit bulduğumda ayarlari atarsan cok sevinirim ilk 2 aşamayi halihazirda yaptim
İlk firsatta deneyeceğim tesekkurlerAlıntıyı görüntüle
Fan ayarını aynı yapma red devil daha farklı olabilir, sorun olursa bellek o.c kapatabilirsin bu ayar hem daha serin çalıştırıyordu hem de daha çok fps aldım, saat hızını 30-40 mhz kısıp undervoltu da 5-10 daha düşürebilirsin sana kalmış.
Tabi ki donanımsal bir sorun değil karşılaştığın.Keşke bulabilsem dostum çok aradim pro driverlar mi dersin chipset driverlari mi dersin eski sürümler vs vs çok denedim ya kartin gercekten yazilimsal problemleri var ya da donanımsal ama donanimsal ise nasi test yapacagimi bilmiyorum eger yardimci olabilirseniz sevinirim en azindan donanimsal olmadigindan emin olayim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evet mantıklı satmaya çalıştığım 5700xt var elimde onu elden çıkarmayı bekliyorum ve suanki sistemim de a320 gigabyte 5600x islemci 32 gb 3600hz de ramler var 7 8e gider diye düşünüyorum çok mudur sizce
Tabi ki donanımsal bir sorun değil karşılaştığın.
En zayıf bileşen anakartın x470/570 veya b550 gecmeni maliyet etkin bir çözüm olur.
Bu bileşenler uyumlu (5600x vs 6800xt)
Tek yapabileceğin işlemci 5700x3d yapman ama bu bir şeyi değiştirmez
Asıl Çözüm: eğer sorun donanımsal ise Ekran kartını 3080 ile değiştirip deneme yapmanı öneririm eğer İzmir'dey sen denemen için 3080ti verebilirim emaneten...
1080p de işlemci daha önemli ben 3070 ile 7800x3d kullanıyordum 1080p de şuan 3080 le 9800x3d kullanıyorum yüksek fps istiyorsan 1080p de işlemci çok önemli ayrıca anakartının a320 olması senin fpsini etkilemez.Bu arada 1080p oynuyorum fakat 6800xt ile bile ornek vereyim helldivers da her şey yuksekken catismali alanda 60 70 arasi fps aliyorum sanki gucunu kullanamiyorum gibi geliyor (amd ryzen 5 5600x islemcim) vrya islemciyi yukseltsem performans artar mi diuorum bi r5 7500f yapsam ama o zamanda tum komponentleri degistirecegim icin cok masrafli cikiyor sizce idare etmeli miyim ypksa 7500f e gecince bir 20 30 fps fark olur mu genel olarak oyunlarda
naptın hocam sen 1080p de oynuyorum diyor arkadaşBütçen el verirse birazda fırsat kolla ve 9070xt'ye geç derim
Almışken tam alacak bu devirde bir şans varnaptın hocam sen 1080p de oynuyorum diyor arkadaş
Evet mantıklı hocam almışken tam almak lazimAlmışken tam alacak bu devirde bir şans var
Simdilik 1080p deyim yeni monitor alana kadar boyle fakat 2 k ya gecince performans cok dusecegi icin 1080p de kalıyorum simdilik 40 50fpslerde gezmek istemiyorum yeni nesil oyunlarda onceligi ekran kartina veriyorum simdilik birde am5 bilesenleri toplayabilirsem tadindan yenmiceknaptın hocam sen 1080p de oynuyorum diyor arkadaş
EKran kartinin crash ve problem yaratmasj acisindan anakartimin zayif kaldiini dusundum ya fps sebebiyle degil1080p de işlemci daha önemli ben 3070 ile 7800x3d kullanıyordum 1080p de şuan 3080 le 9800x3d kullanıyorum yüksek fps istiyorsan 1080p de işlemci çok önemli ayrıca anakartının a320 olması senin fpsini etkilemez.
6800 kullanıyordum tavsiyem xt ya da 70ti altına geçmek için o kadar para vermeyin ya biraz daha zorlayıp 70 ti xt alın ya da biriktirin çünkü vereceğiniz dünya paraya değecek bir upgrade olacağını sanmam. Ama rtx kullanmak istiyorsanız her türlü 70ti daha sağlıklı olacaktırPowercolor reddragon 6800xt sahibiyim ac shadows da çökmeler yaşıyorum (rtx ve framegen açik) ve yer yer helldivers vs yeni oyunlarda cokmeler yaşıyorum bazen hic olmuyor bazen oluyor sizce satip 9070e gecsem bu cokmeler devam eder mi yoksa kartla mi alakalidir veya nvidia ya gecince bu tarz problemlerim cozulur mu
6800 kullanıyordum tavsiyem xt ya da 70ti altına geçmek için o kadar para vermeyin ya biraz daha zorlayıp 70 ti xt alın ya da biriktirin çünkü vereceğiniz dünya paraya değecek bir upgrade olacağını sanmam. Ama rtx kullanmak istiyorsanız her türlü 70ti daha sağlıklı olacaktır
Yeni nesil cikacak oyunlarin artik zorunlu rtx bulunduracagi fikrindeyim bu yuzden amd nin de bir sekilde bir stabilizasyon getirecegi kanaatindeyim aksi takdirde 5070 ti yolu gozukuyor ama cok kararsizim performans olarak xt onde rtx performansi olarak aşiri bi kayip yoksa 9070xt beni biraz daha çekiyor yeni fsr4 ile dlss i de nerdeyse yakalamış durumda ve multiframegen in cok verimli oldugunu dusunmuyorum o yuzden amd gozumde bir tik onde6800 kullanıyordum tavsiyem xt ya da 70ti altına geçmek için o kadar para vermeyin ya biraz daha zorlayıp 70 ti xt alın ya da biriktirin çünkü vereceğiniz dünya paraya değecek bir upgrade olacağını sanmam. Ama rtx kullanmak istiyorsanız her türlü 70ti daha sağlıklı olacaktır