Neler Yeni

Yardım 0 GHOSTING MÜK. monitör önerisi

waleur5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Berkay
monitör bugün geldi Msi Mag 256F 180hz 25 inç, Tüm testleri yaptım kusursuz ve 1 el valo girdim, bu fiyata muazzam kalite. Vesa destekliyor bu arada, ben 4.200 e hemen arkamdan fiyat yükselmiş biraz. Almanı tavsiye ederim. Ultra Hd çözünürlükte 120 hz destekliyor laptoptan bağladım. ps5 falan takarsan 120 hz alabilirsin. Merak ettiğin bişe varsa sorabilirsin.
ben msi markasına güvenmiyorum açıkçası

gunesh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ali Güneş Uzunoğlu
ghosting min seviye olsun istiyorsan tn panel alman gerek

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,217
İsim
Abdullah Aydoğdu
Gözünün göremeyeceği bir ghostingi kafaya takmanın sebebi nedir anlam veremedim

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,217
İsim
Abdullah Aydoğdu
Gözün görmeyeceği derken? ghosting dediğin olay zaten gözü yormak dışında başka bir şey değil ki
3 ms gecikmeye sahip bir monitörle 15 ms gecikmeye sahip bir monitörün ghosting oranı aynı mıdır? 2'sini de gözün net bir şekilde ayırt edebilir mi yoksa sadece 15 ms olandakini mi ayırt edebilirsin?

gunesh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ali Güneş Uzunoğlu
3 ms gecikmeye sahip bir monitörle 15 ms gecikmeye sahip bir monitörün ghosting oranı aynı mıdır? 2'sini de gözün net bir şekilde ayırt edebilir mi yoksa sadece 15 ms olandakini mi ayırt edebilirsin?
2 tane 1ms monitörün arasında da ghosting farkı olabilir panelden kaynaklı hata bu arkadaş ms gecikmesine laf etmiyor panelden kaynaklı hataya laf ediyor

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,217
İsim
Abdullah Aydoğdu
2 tane 1ms monitörün arasında da ghosting farkı olabilir panelden kaynaklı hata bu arkadaş ms gecikmesine laf etmiyor panelden kaynaklı hataya laf ediyor
Bro ghosting dediğin şey zaten gecikmeden dolayı ortaya çıkan bir şey. Ayrıca 1 ms diye satılan monitörlerin hiçbirisi 1 ms değil zaten bu yüzden ghosting oluyor?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ghosting min seviye olsun istiyorsan tn panel alman gerek
Doğru değil. IPS paneller fazlasıyla geliştiği için strobe modelleri dışında TN bulamazsınız. Onlar da min 25K falan.
Gözün görmeyeceği derken? ghosting dediğin olay zaten gözü yormak dışında başka bir şey değil ki
Doğru değil. Ghosting hiçbir zaman yok olmaz zaten pratikte. 1000Hz 0ms'de bile 1 piksel ghosting olur. Mesele ghosting olmaması değil, fark edilecek ya da fark edilmese bile algılanacak bir ghosting olmaması.

Ghosting gözü yormaz.
Doğru değil. 2 tane 1ms arasında ghosting farkı olması 2'sinin de 1ms olmamasından kaynaklı. Mesela şu monitör de 1ms:
heatmap-max-first-large.jpg

Şu da 1ms:
heatmap-max-first-large (1).jpg

Ghosting sanki ölü piksel ya da ışık sızması vs. gibi bir panel hatası değildir! Tepki süresinin yavaş olmasının bir sonucudur. Piksel geçiş süresi (Tepki süresi) yenileme döngüsüne (1000ms/Hz) yetişemediğinde ortaya çıkar. Ne kadar geri kalırsa o kadar fazla olur.
Üründen ürüne değişmez, şansa bağlı değildir. Panel değişmedikçe her monitörde aynıdır. Çünkü hata değil panel özelliklerine bağlıdır.

180Hz segmentinde bazı istisnalar olmakla beraber genellikle tepki süresine, ghosting'e bakmayız. Zira günümüzde 180Hz için yeterince hizli paneller kolaylıkla üretiliyor. MAG 256F'te ghosting sorunu yok. 4500'e kadar MAG 256F tercih edebilirsiniz.

Spectre_zz

80+ Bronze
Doğru değil. IPS paneller fazlasıyla geliştiği için strobe modelleri dışında TN bulamazsınız. Onlar da min 25K falan.

Doğru değil. Ghosting hiçbir zaman yok olmaz zaten pratikte. 1000Hz 0ms'de bile 1 piksel ghosting olur. Mesele ghosting olmaması değil, fark edilecek ya da fark edilmese bile algılanacak bir ghosting olmaması.

Ghosting gözü yormaz. Ama

Doğru değil. 2 tane 1ms arasında ghosting farkı olması 2'sinin de 1ms olmamasından kaynaklı. Mesela şu monitör de 1ms:
Alıntıyı görüntüle
Şu da 1ms:
Alıntıyı görüntüle
Ghosting sanki ölü piksel ya da ışık sızması vs. gibi bir panel hatası değildir! Tepki süresinin yavaş olmasının bir sonucudur. Piksel geçiş süresi (Tepki süresi) yenileme döngüsüne (1000ms/Hz) yetişemediğinde ortaya çıkar. Ne kadar geri kalırsa o kadar fazla olur.
Üründen ürüne değişmez, şansa bağlı değildir. Panel değişmedikçe her monitörde aynıdır. Çünkü hata değil panel özelliklerine bağlıdır.

180Hz segmentinde bazı istisnalar olmakla beraber genellikle tepki süresine, ghosting'e bakmayız. Zira günümüzde 180Hz için yeterince hizli paneller kolaylıkla üretiliyor. MAG 256F'te ghosting sorunu yok. 4500'e kadar MAG 256F tercih edebilirsiniz.
tamamddır kral çok sağ olasın peki 2k 180hzde bir tavsiyen var mı şu an rx6800xt falan düşünüyorum o da 2k ekran kartı diyorlar mag 256yı yan monitör yaparım olmadı

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
tamamddır kral çok sağ olasın peki 2k 180hzde bir tavsiyen var mı şu an rx6800xt falan düşünüyorum o da 2k ekran kartı diyorlar mag 256yı yan monitör yaparım olmadı
İhtiyaciniz olan tek rehber.
Kisa cevap: Philips 27M2N5500 ya da AOC Q27G4X'ten ucuz ve saticisi iyi olani tercih edin.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ben çok ciddi fortniteda rank kasiyorum adamı gorup sıkmama ragmen adam benden once vuruyor beni çıldırıyorum
Şu mesajı gördüm. Bunun ghostingle yani monitör tepki süresi ile uzaktan yakından alakası yok haberiniz olsun. Total sistem giriş gecikmesi ve internetinize bağlı. Bunun için istiyorsanız boşuna bakıyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

alacagım son monitör
G24F-2 eski bir model. Yukarıda yazdığım istisnalardan biri. Dert edilecek seviyede değil ama diğerlerine göre bu model biraz yavaş. Ghosting var:
Screenshot_2024-12-21-18-30-13-101_com.android.chrome.png

Top Bottom