1.4 Atmosferik Arabayı Devirli Kullanmak

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
700
Öncelikle Selamun Aleyküm,
Arac 1.4 era 36k kmde.Bugun arkadaşları köyden almaya gittim (asfalt yol) acelem vardı ve araba ısındıktan sonra devirli kullanmam gerekti.Yola çıktıktan sonra ortalama her vitesi 3000 4000 devir aralığında attım.4k geçmedim bu arada.Bunun araca herhangi bir zararı varmıdır ? 1.vites 3700 2. 3500 3.300 4.2800.20 Dk yolun ortalama 10 dkası 5.viteste 3000 devirde gittim.Diğer kalan sürelerde belirttiğim devir oranlarıyla kullandım.Dediğim gibi bunun araca herhangi bir zararı varmıdır ? Tüpte gittim bu arada.

3000-4000 yüksek devir sayılmaz. 350km yolun büyük bölümünü 5000 devir ve üzerinde gittiğimi bilirim.
Evet haklısınız devirli kullanmak aslında bu değil.Ancak niyeyse içimde böyle bir his oluşuyor.Fabrika sen bu devirleri çevir diye yapmış ama ben niyeyse devir çevirince bi tuhaf oluyorum :D

Birde motor teknolojisinden dolayı bu soruyu soruyorum.Yeni nesil motorlarda bu devirler hiçbir şey aslında.

Evet haklısınız devirli kullanmak aslında bu değil.Ancak niyeyse içimde böyle bir his oluşuyor.Fabrika sen bu devirleri çevir diye yapmış ama ben niyeyse devir çevirince bi tuhaf oluyorum :D

Birde motor teknolojisinden dolayı bu soruyu soruyorum.Yeni nesil motorlarda bu devirler hiçbirşey aslında.
problem olmaz. atmosferik arabalar max torku zaten aşağı yukarı o devirlerde veriyorlar. atmosferik araba için sağlıklı devirler 2000-4000 arası.

aracın yağını zamanında değiştirip bakımlarını zamanında yaptırdıysanız bırakın 4000 devri, 5000 devirde dahi rahatça kullanabilirsiniz. Olay motorun bakımlı olmasında

Kötü bir şey değil
Uzun yolda 5000 devir 2000 3000 devir misali gelir kulağa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

He birde egsozunda temizlenir

3000-4000 aşırı yüksek devir değil, sorun olmaz.

Geri