1.75 55 kilo olan biri kas yapabilir mi

K1dot

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,924
arkadaşlar merhaba 16 yaşındayım ve boyum 1.75-1.80 arası bir şey ama geçenlerde ölçütüğümde 1.76 mı ne çıkmıştım kilom da 55 olması lazım anlıyacağınız aşırı zayıfım ne kadar yesemde yiyeyim kilo alamıyorum kendimi geliştirme hedefim var o yüzden boksa gidicem gitmişken vücudumu da oturtayım diyorum ama kilo alamıyorum ben yinede kas yapmaya çalışsam bir sorun olur mu?

arkadaşlar merhaba 16 yaşındayım ve boyum 1.75-1.80 arası bir şey ama geçenlerde ölçütüğümde 1.76 mı ne çıkmıştım kilom da 55 olması lazım anlıyacağınız aşırı zayıfım ne kadar yesemde yiyeyim kilo alamıyorum kendimi geliştirme hedefim var o yüzden boksa gidicem gitmişken vücudumu da oturtayım diyorum ama kilo alamıyorum ben yinede kas yapmaya çalışsam bir sorun olur mu?
2.5 Sene aralıksız spor yapıp 6 ay bırakıp bir daha başlayaman birisi olarak şöyle söyleyim diyetini yaparsın sporunu yaparsın kas yaparsın iyi bir vücüdün olur ama çok bencil bir spor bıraktıktan sonra 2 ay içerisinde kendini salarsan herşeyide kaybedebilirsin eğer ki yapacaksan başka sporlara yönelmen daha iyi bu yaşta sporu bırakmadan yapabilirim diyorsan başla

2.5 Sene aralıksız spor yapıp 6 ay bırakıp bir daha başlayaman birisi olarak şöyle söyleyim diyetini yaparsın sporunu yaparsın kas yaparsın iyi bir vücüdün olur ama çok bencil bir spor bıraktıktan sonra 2 ay içerisinde kendini salarsan herşeyide kaybedebilirsin eğer ki yapacaksan başka sporlara yönelmen daha iyi bu yaşta sporu bırakmadan yapabilirim diyorsan başla
boks yapacağım hocam sporu bırakmam ama kilo alamıyorum hadi kas yapayım desem zayıf biriyim nasıl olur bilmiyorum

boks yapacağım hocam sporu bırakmam ama kilo alamıyorum hadi kas yapayım desem zayıf biriyim nasıl olur bilmiyorum
Yeteri kadar yemiyorsanız kilo alamazsınız hocam :D

Ben 16nın sonlarında 165 48 kilo 28 cm kolla başlamıştım. 1 yıl düzenli antrenman yaptım fakat beslenmeme vs. dikkat etmedim, sonrasında 15 ay civarı ara verdim, 7 aydır düzenli devam ediyorum kendi yemeklerimi yapıyorum kilox2 gr hayvansal proteinle besleniyorum. 19un sonlarında 175 69 kiloda 40.5 cm kola ulaştım.

Bu uzun bir süreç 6 ayda vs. sonuç almayı bekleme motivasyonunu kaybedersin. Yiyip yiyip kilo alamıyorum demişsin. Günlük alman gereken kalorinin üzerine çıkarsan kilo alırsın. İstersen dünyaları ye yaktığından fazla kalori almazsan kilo da alamazsın. Bir yerden başla sürece güven zamanla gelişeceksindir.

Ekler

• 1000000509.webp
    1000000509.webp
    9.6 KB · Hit: 80
  • IMG_4454.webp
    IMG_4454.webp
    240.2 KB · Hit: 79
Son düzenleme:
et ve hayvan organları ile vücudunu tamamen besle ağarlık kaldırma ile kas geliştirme sadece bir adaptasyon vücudun için faydalı değil dediğine göre fazla yemene rağmen kilo alamıyorsun ağarlık kaldırarak aldığın zaman tek yaptığın şey vücudu strese sokup kas hacmini artırmaya zorlamak sağlıklı bir şey değil

et ve hayvan organları ile vücudunu tamamen besle ağarlık kaldırma ile kas geliştirme sadece bir adaptasyon vücudun için faydalı değil dediğine göre fazla yemene rağmen kilo alamıyorsun ağarlık kaldırarak aldığın zaman tek yaptığın şey vücudu strese sokup kas hacmini artırmaya zorlamak sağlıklı bir şey değil
Güç kazanmak ne zamandan beri sağlıklı bir şey olmaktan çıktı hocam. Söylediklerinizin hepsine tamam da ağırlık kaldırıp kas yapmanın sağlıklı bir şey olmadığını söylemek çok saçma değil mi? Kas hacminin büyüklüğü ile gücün fazlalığı orantılı olduğuna göre "doğru" bir şekilde ağırlık antrenmanı yapmak nasıl sağlıksız olabilir?

Hocam ağırlık kaldırmanın sağlıksız olduğuna dair araştırma sunabilir misiniz? Bu mantıkla tempolu yürüyüş yaptığımızda vücut adapte olur. Bir süre düzenli yaptıktan sonra tempolu ve normal yürüyüşlerde kalp daha az zorlanır, nabız daha az yükselir, kaslara oksijen daha iyi taşınır bu yüzden daha dayanıklı oluruz daha uzun mesafeleri yorulmadan gidebiliriz. Bu da mı sağlıksız bir durum. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Kilo alamiyorum diye bir şey yok günde 5000 kalori üstünü al bakalım kilo alamamazlık yapiormusun. Kalorinin bile ne demek oldugünu bilmedigin belli. Kalori hesabi yapican,120 gram protein tuketicen,sağlam bir ağırlık antrenmanı yapıcan, böyle kilo alırsın sadece günde 1 kilo et yiyerek çok yiyorum ama kilo alamiyorum diyemezsin.

kolun 52cm olursa stero basarsan sağlıksız olur doğal yaptığın sporun sana bir zamanı zararı olmaz

Geri