1.75 55 kilo olan biri kas yapabilir mi

arkadaşlar merhaba 16 yaşındayım ve boyum 1.75-1.80 arası bir şey ama geçenlerde ölçütüğümde 1.76 mı ne çıkmıştım kilom da 55 olması lazım anlıyacağınız aşırı zayıfım ne kadar yesemde yiyeyim kilo alamıyorum kendimi geliştirme hedefim var o yüzden boksa gidicem gitmişken vücudumu da oturtayım diyorum ama kilo alamıyorum ben yinede kas yapmaya çalışsam bir sorun olur mu?
16 yaş ortalama 170 boy 43 kiloyum :rolleyes:

Hocam ağırlık kaldırmanın sağlıksız olduğuna dair araştırma sunabilir misiniz? Bu mantıkla tempolu yürüyüş yaptığımızda vücut adapte olur. Bir süre düzenli yaptıktan sonra tempolu ve normal yürüyüşlerde kalp daha az zorlanır, nabız daha az yükselir, kaslara oksijen daha iyi taşınır bu yüzden daha dayanıklı oluruz daha uzun mesafeleri yorulmadan gidebiliriz. Bu da mı sağlıksız bir durum. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
Ağarlık kaldırma antrenmanı bedeni strese sokar ve bu sebeten beden kas hacmini artırmak zorunda kalır ve çoğu gymratin haftada min her biri 1-2 saat olan 5 antrenman yaptığını varsayarsak bu aşırı miktarda kortizol salınımına sebep olur aynı şekilde uzun süreli koşu da çok yüksek kortizol salınımına sebep olur bu da vucutta büyük bir yıkıma sebep olur organlar eklemler deri ve saç köklerinde uzun vadede sorunlar ortaya çıkabilir çünkü vücut kas yıkımı ve yapımına odaklanmak zorunda kalır birde üstüne düşük kaolrili besin değerli bir diyet uygularsanız bu bedeniniz için tamamen bir yıkım olacaktır yaşayabildiğiniz kadar sakin bir yaşam en sağlıklısı olacaktır hiç hareket etmeyelim diyorum hayır gündelik işler için yürüyüş ve belkide haftalık bir kaç kez vücut ağarlığı ile antrenman yapılabilir

Kilo alamiyorum diye bir şey yok günde 5000 kalori üstünü al bakalım kilo alamamazlık yapiormusun. Kalorinin bile ne demek oldugünu bilmedigin belli. Kalori hesabi yapican,120 gram protein tuketicen,sağlam bir ağırlık antrenmanı yapıcan, böyle kilo alırsın sadece günde 1 kilo et yiyerek çok yiyorum ama kilo alamiyorum diyemezsin.
haklısınız hocam bu hesaplamaları yapıcağım bir site veya uygulama var mı kendimi düzene sokmak istiyorum

Ağarlık kaldırma antrenmanı bedeni strese sokar ve bu sebeten beden kas hacmini artırmak zorunda kalır ve çoğu gymratin haftada min her biri 1-2 saat olan 5 antrenman yaptığını varsayarsak bu aşırı miktarda kortizol salınımına sebep olur aynı şekilde uzun süreli koşu da çok yüksek kortizol salınımına sebep olur bu da vucutta büyük bir yıkıma sebep olur organlar eklemler deri ve saç köklerinde uzun vadede sorunlar ortaya çıkabilir çünkü vücut kas yıkımı ve yapımına odaklanmak zorunda kalır birde üstüne düşük kaolrili besin değerli bir diyet uygularsanız bu bedeniniz için tamamen bir yıkım olacaktır yaşayabildiğiniz kadar sakin bir yaşam en sağlıklısı olacaktır hiç hareket etmeyelim diyorum hayır gündelik işler için yürüyüş ve belkide haftalık bir kaç kez vücut ağarlığı ile antrenman yapılabilir
Hocam size aşırı ağırlık antrenmanı (overtraining), ve yetersiz beslenme ile yapmalısınız şeklinde bir yorum yazmadım. Haftada 5 gün 1-2 saat antrenman aşırıya girmez vücut bunu tolere edebilir fakat 7 gün yaparsan bu direkt yıkıma götürür. Vücut zaten her an yapım ve yıkım içindedir antrenmandan sonra ben sistemi kapatayım sadece kas yapım yıkımıyla uğraşayım demiyor. Bu kadar akıllı bir yapı değil.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35777076/
Egzersiz yapmak kortizolü akut olarak arttırır fakat araştırmayı incelerseniz uzun vadede %30 civarında azaldığı gözlemlenmiş. Kortizol seviyesini baz alacaksak Türkiye şartlarında yaşıyoruz öğrenciler ayrı yetişkinler ayrı geçim sıkıntısı içinde. Hal böyleyken stres seviyeleri zaten tavanda, antrenmanlarda artan kortizol bunun yanında bir hiç olarak kalıyor.
Evet son yorumunuz doğru stressiz bir hayatı kim istemez ki zaten fakat dedikleriniz yüksek kazanç seviyesinde, stres seviyesi diplerde olan insanlar için geçerli onun dışında 16 yaşında bir arkadaş için bu durum böyle değil maalesef

Son düzenleme:
Kas yapmak zor bir şey değil antremanda çok önemli değil sen yeterli protein almazsan istersen 8 saat spor yap bir şey elde edemezsin, günlük protein ihtiyacını araştır altına düşmezsen güzel vücut yaparsın boşuna demiyorlar fitness zengin işi paran yoksa vücut da yok :D

arkadaşlar merhaba 16 yaşındayım ve boyum 1.75-1.80 arası bir şey ama geçenlerde ölçütüğümde 1.76 mı ne çıkmıştım kilom da 55 olması lazım anlıyacağınız aşırı zayıfım ne kadar yesemde yiyeyim kilo alamıyorum kendimi geliştirme hedefim var o yüzden boksa gidicem gitmişken vücudumu da oturtayım diyorum ama kilo alamıyorum ben yinede kas yapmaya çalışsam bir sorun olur mu?
Boksa başlayacaksan vücut geliştirme şeklinde kas kütlesi koyma ilk önceliğin boks olsun oradaki antrenmanlara göre koç belirler kas idmanini yesende kilo alamama sebebin eğer hastalığın vs yoksa sana öyle geliyor ya çok hareket ediyorsun yada az yiyorsun sana verilebilecek en iyi tavsiye boksa git kas kütlesi arttırmak ilk hedefin olmasın vücut geliştirme ile boks ayrı şeylerdir

engelli değilsen neden olmasın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

et ve hayvan organları ile vücudunu tamamen besle ağarlık kaldırma ile kas geliştirme sadece bir adaptasyon vücudun için faydalı değil dediğine göre fazla yemene rağmen kilo alamıyorsun ağarlık kaldırarak aldığın zaman tek yaptığın şey vücudu strese sokup kas hacmini artırmaya zorlamak sağlıklı bir şey değil
ben olsam daha ağırlık yazamayan adamın tavsiyelerini dinlemezdim
1748122394760.webp

Spora evde şınavla squatla başlayabilirsin ve bunun yanında beslenmeni arttırırsan örneğin bir tabak yiyorken 2 tabak yersen metabolik bir rahatsızlığın olmadığı sürece kilo almama şansın yok. Boks konusunda bir şey diyemem ama spor salonuna gidip ağırlık kaldıracaksan 5x5 yapmanı öneririm gerçekten çok kısa sürede çok iyi sonuçlar alırsın. Ben 100 gün önce düzenli spor yapmaya 5x5 le başladım bench 35kg squat 60 kg arttı

engelli değilsen neden olmasın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben olsam daha ağırlık yazamayan adamın tavsiyelerini dinlemezdimAlıntıyı görüntüle
karşıt argüman göstermek yerine yazım hatasına takılmak ne kadar doğru? Sana doğru yazılmış karmaşık cümleler ile verildiği sürece her bilgiyi kabul edecekmisin ? Ayriyeten da forumda yazım kuralımı var yanlış yazdığım için uyarımı alacağım?

Hocam size aşırı ağırlık antrenmanı (overtraining), ve yetersiz beslenme ile yapmalısınız şeklinde bir yorum yazmadım. Haftada 5 gün 1-2 saat antrenman aşırıya girmez vücut bunu tolere edebilir fakat 7 gün yaparsan bu direkt yıkıma götürür. Vücut zaten her an yapım ve yıkım içindedir antrenmandan sonra ben sistemi kapatayım sadece kas yapım yıkımıyla uğraşayım demiyor. Bu kadar akıllı bir yapı değil.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35777076/
Egzersiz yapmak kortizolü akut olarak arttırır fakat araştırmayı incelerseniz uzun vadede %30 civarında azaldığı gözlemlenmiş. Kortizol seviyesini baz alacaksak Türkiye şartlarında yaşıyoruz öğrenciler ayrı yetişkinler ayrı geçim sıkıntısı içinde. Hal böyleyken stres seviyeleri zaten tavanda, antrenmanlarda artan kortizol bunun yanında bir hiç olarak kalıyor.
Evet son yorumunuz doğru stressiz bir hayatı kim istemez ki zaten fakat dedikleriniz yüksek kazanç seviyesinde, stres seviyesi diplerde olan insanlar için geçerli onun dışında 16 yaşında bir arkadaş için bu durum böyle değil maalesef
Hocam merhaba benimde yaşım 16, 169 boy 54 kiloyum spor yapmadan yemek yemeye odaklanırsam kas kütlem artar mı spor yapınca kalori yakıyoruz ya kilo vermezmiyiz daha fazla bana kilo lazım cılızım biraz

Hocam merhaba benimde yaşım 16, 169 boy 54 kiloyum spor yapmadan yemek yemeye odaklanırsam kas kütlem artar mı spor yapınca kalori yakıyoruz ya kilo vermezmiyiz daha fazla bana kilo lazım cılızım biraz
bende o şekilim yağ istemediğim için spor da yapıcam

bende o şekilim yağ istemediğim için spor da yapıcam
Spor yapmadan yemek yesek ne olur biraz saçma bir soru farkındayım, kollarımız gelişir mi cm olarak kas kütlemiz artar mı

Vücudu zorlamazsan kas kütlen neden artsın ki. Bu şekilde ilerlersen evet daha iri gözükürsün fakat aldığın kiloların çoğu yağ olacaktır. Olay çok basit mesele bazal metebolizma hızı (1600kcal), egzersizle yaktığın kalori (400kcal): Toplam 2000 kalori bunun üstünde alırsan kilo alırsın, altında alırsan kilo verirsin. Kendi değerlerini günlük kalori ihtiyacı hesapla diyip bulabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,018
Üyeler
183,372
Son üye
Alppo
Geri