Neler Yeni

Yardım 1 Aylık MSI G241 Monitör Göz Kırpıyor

Gannicus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Tommy Shelby
Merhaba arkadaşlar 1 ay önce sistem topladım fakat bir sorunum var ve artık can sıkmaya başladı

- monitör msi g241
- ekran kartım msi gtx 1660 super gaming x
- ryzen 5 3600
-corsair pro rgb 2x8 3200mhz
- high power gold 600w- msi b550 a pro

İlk başlarda yapıyor muydu bilmiyorum hatırlamıyorum fakat bayadır yaptığına şahit oldum monitör de sadece üst kısımda perde gibi düşünün anlık milisaniyelik bir olay göz kırpıp anında kayboluyor o kadar hızlı ki telefonda yakalamak çok zor çünkü oyunlarda ve film izlerken yapmıyor genelde internette dolaşırken mesela forumdayken ya da araştırmalar yaptığım da vs göz kırpıyor artık son zamanlarda iyice canımı sıkmaya başladı

Sorunun neden kaynaklandığını bulmak için farklı bir 144hz 1ms Rampage monitörle denedim yine yaptı kabloda olabilir diye kabloyu değiştirdim denedim yine yaptı hdmi ile denedim yine yaptı en son olarak priz ve elektrik akımından şüphelenip evde farklı bir yere taktım ve uzatma kablosunuda değiştirdim hem farklı priz hem kablo yine aynı sorunu yaptı artık daha ne yapacağımı bilmiyorum itopyadan almıştım bugun arayıp ileteyim dedim sıra bekledim 2 saat bana geldiğinde telefon kapandı onlardan da dönüt alamadım sizce ne yapmalıyım bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim teşekkür ederim okuduğunuz için iyi akşamlar.

video olarak bir link bırakacağım burdan bakıp izleyebilirsiniz anlık olarak milisaniye yapıp hemen geçiyor ( https://1drv.ms/v/s!AgjQ0QpsWBXFgWvliZlHH234hnkN?e=dJAHGC )

En İyi Cevap
Bugün nihayetinde garantiden mail aldım itopya dan almış olduğum msi gtx 1660 super gaming x ekran kartını maille ulaştığım msi türkiye garanti servisi olan servispointe göndereceğim umarım düzeltebilirler.
O halde iyi haberi vereyim. An itibariyle 1660 Super'e beklediğimiz güncelleme gelmiş bulunmaktadır. :)
Fixlenen sorunlar :
Fixed Issues in this Release [461.92]
  • Some desktop applications may flicker or stutter when resizing the window on some PC configurations
  • [GeForce GTX 1660 SUPER]: Random flickering may appear across the top of the monitor on some PC configurations.
  • [Vulkan][Red Dead Redemption 2]: The game may display pixelated black dots or artifacts on characters' skin.
  • [Rocket League]: Matches may...

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Hocam iade almıyoruz diye bir şey yok. Yasal hakkın olan internetten alışveriş yaptığında tüketilebilir bir ürün olmadığı için 14 gün iade hakkın var. Sonuna kadar zorla. Bunu insanları dolandırmak için iade edemezsiniz filan diyorlar THH başvurucam türk ticaret gov sitesindeki maddelerinde böyle bir hakkımın olduğunu vs diye belirttiğinde anında hemen yollayın diye tırsıyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok hocam daha iadelerin onaylanıp paranın gelmesini bekliyorum. Ama bu sefer tekrar uğraşmamak için 300-400 fazla verip Tİ olan modeli alabilirim
Tİ ile arasında 3 - 5 FPS farkı var. Bence buna değmez ve Super'e OC yaptığında Tİ modelini geçiyor. Tİ'a OC olmuyor diye biliyorum.

seninde 1660S azizliği o zaman hepimizin model aynı sadece markalarımız değişik benimde MSİ ama fark etmiyor sorun aynı 60hz de kullanıyorum bende o zaman göz kırpmıyor
Hocam sen değişim yapacak mısın?

guhaze

80+
Hocam iade almıyoruz diye bir şey yok. Yasal hakkın olan internetten alışveriş yaptığında tüketilebilir bir ürün olmadığı için 14 gün iade hakkın var. Sonuna kadar zorla. Bunu insanları dolandırmak için iade edemezsiniz filan diyorlar THH başvurucam türk ticaret gov sitesindeki maddelerinde böyle bir hakkımın olduğunu vs diye belirttiğinde anında hemen yollayın diye tırsıyorlar.

Yok hocam daha iadelerin onaylanıp paranın gelmesini bekliyorum. Ama bu sefer tekrar uğraşmamak için 300-400 fazla verip Tİ olan modeli alabilirim
14 gün geçmiş malesef, bu durumda thh ye başvuru yapabiliyor muyum yine de ?

FlapJack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert
Discord
FlapJack#6026
Aynı sorun bende de var genelde Google da oluyor 1 saliselik ekran göz kırpıyor o kadar rahatsız olmadım oyunlarda veya filim izlerken olmuyor çünkü
Msı rx 5700 gp oc ekran kartı
lg ultragear 27gl850-b monitör

guhaze

80+

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Ben o kadar araştırdım bir türlü bulamamıştım bu sorunu webde. Helal olsun. :D

guhaze

80+
Ben o kadar araştırdım bir türlü bulamamıştım bu sorunu webde. Helal olsun. :D
446.14 sürüm driveri kurmayı dener misiniz imkanınız varsa ? mayıs ayında çıkmış bir sürüm ama sorunun giderildiğini söyleyenler olmuş.

MertKKG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Kuklagül
446.14 sürüm driveri kurmayı dener misiniz imkanınız varsa ? mayıs ayında çıkmış bir sürüm ama sorunun giderildiğini söyleyenler olmuş.
pc ilk kurduğumdaki sürüm 441 di yanlış hatırlamıyorsam onda sorun yoktu ama eski driver olduğu için kurmadım ben yalnız senin attığın linklerden okuduğuma göre Nvdia denetim masasından güç yönetim modunu optimum yerine maksimuma çekince sorunun düzeldiğini yazan arkadaşlar var denedim bende şimdilik sorunu çözdü siz deneyip buraya yazarsanız sevinirim

Edit : İşlemi yaptıktan sonra reset atmak gerekiyor.

melih35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Melih
Güç yönetimini max alınca düzeliyor diyorlarda bu uzun vade de ekran kartının ömründen yiyor.

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Artık önemsemiyorum bu sorunu. Çünkü daha büyük sorunlarımın olduğunu öğrendim ve sanırım yazılımsal bizim ''flickering'' problemi.

MertKKG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Kuklagül
Güç yönetimini max alınca düzeliyor diyorlarda bu uzun vade de ekran kartının ömründen yiyor.
haklı olabilirsin ama böyle bi sorun normal olarak zaten uzun vadede yine zarar verdiğini düşünüyorum çünkü sanırım voltaj düşüklüğüyle alakalı bi durum yada saat hızıyla alakalı git gel durumu mevcut yani optimumdada sağlıklı çalışmıyor ben en azından şimdilik böyle çözebildim ileri dönük olarak garantiye gönderebilirim

guhaze

80+
PC ilk kurduğumdaki sürüm 441 di yanlış hatırlamıyorsam onda sorun yoktu ama eski driver olduğu için kurmadım ben yalnız senin attığın linklerden okuduğuma göre Nvdia denetim masasından güç yönetim modunu optimum yerine maksimuma çekince sorunun düzeldiğini yazan arkadaşlar var denedim bende şimdilik sorunu çözdü siz deneyip buraya yazarsanız sevinirim

Edit : İşlemi yaptıktan sonra reset atmak gerekiyor.
söylediğinizi ben de gördüm yazılanlarda ama bu benim için bir çözüm değil. elektronik bir üründen beklenen en önemli şeylerden birisi kararlı çalışmadır ve maksimum performans modu kararlılığı ayarlaması zor bir mod, sürekli o modda çalışmak zararlı olacaktır. optimumda kullanıp göz kırpma yaşamayı maksimumda kullanmaya yeğlerim. Ama tercih meselesi tabi ki, göz kırpma çok rahatsız ederse de maksimum moduna geçerim. Ayıp Nvidianın ayıbı. Yazılım problemleri ile uğraşmamak için 5500xt almadım, uğraşacağım varmış demiş ki :D

Son düzenleme:
Top Bottom