Neler Yeni

Yardım 1 Aylık MSI G241 Monitör Göz Kırpıyor

Gannicus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Tommy Shelby
Merhaba arkadaşlar 1 ay önce sistem topladım fakat bir sorunum var ve artık can sıkmaya başladı

- monitör msi g241
- ekran kartım msi gtx 1660 super gaming x
- ryzen 5 3600
-corsair pro rgb 2x8 3200mhz
- high power gold 600w- msi b550 a pro

İlk başlarda yapıyor muydu bilmiyorum hatırlamıyorum fakat bayadır yaptığına şahit oldum monitör de sadece üst kısımda perde gibi düşünün anlık milisaniyelik bir olay göz kırpıp anında kayboluyor o kadar hızlı ki telefonda yakalamak çok zor çünkü oyunlarda ve film izlerken yapmıyor genelde internette dolaşırken mesela forumdayken ya da araştırmalar yaptığım da vs göz kırpıyor artık son zamanlarda iyice canımı sıkmaya başladı

Sorunun neden kaynaklandığını bulmak için farklı bir 144hz 1ms Rampage monitörle denedim yine yaptı kabloda olabilir diye kabloyu değiştirdim denedim yine yaptı hdmi ile denedim yine yaptı en son olarak priz ve elektrik akımından şüphelenip evde farklı bir yere taktım ve uzatma kablosunuda değiştirdim hem farklı priz hem kablo yine aynı sorunu yaptı artık daha ne yapacağımı bilmiyorum itopyadan almıştım bugun arayıp ileteyim dedim sıra bekledim 2 saat bana geldiğinde telefon kapandı onlardan da dönüt alamadım sizce ne yapmalıyım bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim teşekkür ederim okuduğunuz için iyi akşamlar.

video olarak bir link bırakacağım burdan bakıp izleyebilirsiniz anlık olarak milisaniye yapıp hemen geçiyor ( https://1drv.ms/v/s!AgjQ0QpsWBXFgWvliZlHH234hnkN?e=dJAHGC )

En İyi Cevap
Bugün nihayetinde garantiden mail aldım itopya dan almış olduğum msi gtx 1660 super gaming x ekran kartını maille ulaştığım msi türkiye garanti servisi olan servispointe göndereceğim umarım düzeltebilirler.
O halde iyi haberi vereyim. An itibariyle 1660 Super'e beklediğimiz güncelleme gelmiş bulunmaktadır. :)
Fixlenen sorunlar :
Fixed Issues in this Release [461.92]
  • Some desktop applications may flicker or stutter when resizing the window on some PC configurations
  • [GeForce GTX 1660 SUPER]: Random flickering may appear across the top of the monitor on some PC configurations.
  • [Vulkan][Red Dead Redemption 2]: The game may display pixelated black dots or artifacts on characters' skin.
  • [Rocket League]: Matches may...

melih35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Melih
Çoğu 1660S kullanıcısında aynı sorun gözükmüyor ama. Kartlarda arıza olması da bir ihtimal bence iade etmelisin.
Bu arada ekranın 144 Hz mi?
İşlemcinde ise dahili GPU bulunuyor mu?
10400f var. Ekran 165 hz. Büyük ihtimal ikisinide iade edicem sorunu anlayamadım hangisinde.
Laptobu ekranı bağladığımda 120hz aktarım yapıyor 1-2 saat kullandığımda bu sorunu görmedim. Böyle olunca ekran kartı sorunlu diye düşünmeye başladım ama ekranında sağlam olduğunu bir türlü emin olamıyorum. Başka bir 144hz olsa sağlıklı bir test yapılırdı.

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
10400f var. Ekran 165 hz. Büyük ihtimal ikisinide iade edicem sorunu anlayamadım hangisinde.
Laptobu ekranı bağladığımda 120hz aktarım yapıyor 1-2 saat kullandığımda bu sorunu görmedim. Böyle olunca ekran kartı sorunlu diye düşünmeye başladım ama ekranında sağlam olduğunu bir türlü emin olamıyorum. Başka bir 144hz olsa sağlıklı bir test yapılırdı.
Bende ekran kartı sorunludur dedim fakat sistem içinden video çektiğimde sorun gözükmüyordu videoda. Bu da tuhaf durumlardan bir tanesi.
Diğeri ise 60Hz aldığımızda sorun olduğunu görmedim pek. Değişim yapmanı öneririm.

melih35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Melih
Bende ekran kartı sorunludur dedim fakat sistem içinden video çektiğimde sorun gözükmüyordu videoda. Bu da tuhaf durumlardan bir tanesi.
Diğeri ise 60Hz aldığımızda sorun olduğunu görmedim pek. Değişim yapmanı öneririm.
İkisininde iade taleplerini oluşturdum pazartesi gönderiyorum

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Gsync nvidia denetim masasından açıyorum freesync kapalı şekilde. G sync açıkken titreme yapmıyor. Freesync'ı da monitörün tuşları ile kapattım.
Bu haliyle şu an G-Sync kullanmıyorsunuz, monitör panelinden de FreeSync/AdaptiveSync'i açmanız lazım.
Aksi takdirde işlevsiz hâle gelir, şu an monitörü normal kullanıyorsunuz G-Sync açık değil.

MertKKG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Kuklagül
Ben 3 farklı monitörle denedim hocam üçünüde sıfır aldım hepsinde aynı hatayı yaptı ilk ikisi asus VP249QGR modeli seriler hatalıdır diye düşünüp ikisinide DOA raporu için servise yolladım ikisinide kabul etti o yüzden aslında ekran kartı aklıma gelmedi sorun olmasa servis kabul etmezdi diye düşündüm ama geçen hafta AOC 24G2U modelini aldım aynı sorun ondada mevcut yani farklı bi 144 hz monitörle denesende büyük ihtimal benimki gibi olacak ben çıldırmak üzereyim sorunu bulamadım çözemedim gitti monitörlerde hata vardır diye düşünüp onları yollamaktan kasanın iade süreside doldu bu süreçte anlıyacağınız kasa elimde patladı elimde sadece garanti seçeneği mevcut ondada kararsızım

melih35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Melih
Ben 3 farklı monitörle denedim hocam üçünüde sıfır aldım hepsinde aynı hatayı yaptı ilk ikisi asus VP249QGR modeli seriler hatalıdır diye düşünüp ikisinide DOA raporu için servise yolladım ikisinide kabul etti o yüzden aslında ekran kartı aklıma gelmedi sorun olmasa servis kabul etmezdi diye düşündüm ama geçen hafta AOC 24G2U modelini aldım aynı sorun ondada mevcut yani farklı bi 144 hz monitörle denesende büyük ihtimal benimki gibi olacak ben çıldırmak üzereyim sorunu bulamadım çözemedim gitti monitörlerde hata vardır diye düşünüp onları yollamaktan kasanın iade süreside doldu bu süreçte anlıyacağınız kasa elimde patladı elimde sadece garanti seçeneği mevcut ondada kararsızım
Hocam büyük ihtimal bazı 1660S serilerinde bu bir sorun. Yarın iade edicem ama ne alıcam hala bilemedim gene aynısını alıcam bu fiyata başka ekran kartı yok ama gene aynı çıkarsa çok sinir bozucu

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Hocam büyük ihtimal bazı 1660S serilerinde bu bir sorun. Yarın iade edicem ama ne alıcam hala bilemedim gene aynısını alıcam bu fiyata başka ekran kartı yok ama gene aynı çıkarsa çok sinir bozucu
Hocam sorun düzelirse değişim sonucunda buraya yazabilir misin?
Evet ise beğenmen yeterli. :)

Gannicus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Tommy Shelby
hocam alıp denediniz mi acaba ?

guhaze

80+
merhaba benim gpu da 1660 super gaming x ve monitörüm philips 242e1gaj/01 bende de göz kırpma sorunu var. masaüstündeyken ve webde dolaşırken oluyor. 60hz başka bir monitörle denedim sorun olmadı. philips 144hz diye mi oluyor anlamadım. 2 hafta önce sinerjiden montaj hizmetiyle beraber kasayı topladım. kartın montajı yapıldığı için iade almıyoruz dediler :D

Gannicus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Tommy Shelby
merhaba benim gpu da 1660 super gaming x ve monitörüm philips 242e1gaj/01 bende de göz kırpma sorunu var. masaüstündeyken ve webde dolaşırken oluyor. 60hz başka bir monitörle denedim sorun olmadı. philips 144hz diye mi oluyor anlamadım. 2 hafta önce sinerjiden montaj hizmetiyle beraber kasayı topladım. kartın montajı yapıldığı için iade almıyoruz dediler :D
seninde 1660S azizliği o zaman hepimizin model aynı sadece markalarımız değişik benimde MSİ ama fark etmiyor sorun aynı 60hz de kullanıyorum bende o zaman göz kırpmıyor

melih35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Melih
Hocam iade almıyoruz diye bir şey yok. Yasal hakkın olan internetten alışveriş yaptığında tüketilebilir bir ürün olmadığı için 14 gün iade hakkın var. Sonuna kadar zorla. Bunu insanları dolandırmak için iade edemezsiniz filan diyorlar THH başvurucam türk ticaret gov sitesindeki maddelerinde böyle bir hakkımın olduğunu vs diye belirttiğinde anında hemen yollayın diye tırsıyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam alıp denediniz mi acaba ?
Yok hocam daha iadelerin onaylanıp paranın gelmesini bekliyorum. Ama bu sefer tekrar uğraşmamak için 300-400 fazla verip Tİ olan modeli alabilirim

Top Bottom