Yaklaşık 1100-1300gr bütün tavuk alın.
Knorr'un tavuk baharatı var, acılı. Onu alın.
Tavuğun dışında tüyler olabiliyor onları temizleyin, İçini kontrol edin organ parçası varsa çıkarın. Boyun parçası kalmışsa kesin.
"Kıç" bölgesini kesin.
Tavuğun sırtından aşağı doğru iyice bastırın (kemik kırılma sesi gelecek) böylece tavuğun airfyere fazla yaklaşıp yanmasını engelliyoruz.
Bütün tavuğun dışını ayçiçek yağ ile yağlayın, tuzlayın.
Sonra bu baharatın paketinin yarısını kullanarak içine dışına güzelce yedirin.
Airfryer'i boşta 200 derecede yaklaşık 2-3 dakika çalıştırın ön ısıtma yapın.
Daha sonra tavuğu dikkatlice sırt kısmı yukarı bakacak şekilde ve but kısmı bize gelecek şekilde iç hazneye koyun.
15 dakika 160 derece ayarlayın.
15 dakika sonra tavuğu çıkartın, airfryerin altında biriken yağı dikkatlice bir kaseye aktarın. (Bunu yaparken dikkat edin haznenin içindeki tepsi çıkıyorsa düşürmeyin)
Sonra tavuğun sırt kısmı aşağı gelecek şekilde hazneye koyun. Kaseye döktüğümüz yağ ile biraz üste fırça ile sürelim. Eğer çok sıvıysa, kalan baharattan biraz kasedeki yağa ekleyelim. Çok koyu olmasın yanar.
Yine 15 dakika 160 derece pişirelim.
Daha sonra... aynı şekilde tavuğu çıkartalım.
Yağı tekrar kaseye aktaralım, bu sefer tavuğun sırt kısmı yukarıya gelecek. Yağı tekrar fırça ile üst kısme sürelim. Dereceyi 180 dakika 8 Dakikaya ayarlayıp pişirelim.
Daha sonra, tavuğu 1 kez daha çevirelim. Tekrar altta kalan yağları kaseye ekleyip, çevirdiğimiz tavuğun üst kısmına sürelim 8 dakika 180 derece daha pişirelim.
Piştikten sonra tavuğu 5 dakika civarı dinlendirin.
Eğer tavuğu bitiremezseniz kalan parçaları ertesi güne ısıtmadan tavuklu salata yapabilirsiniz, veya hazır noodle'ın içine atabilirsiniz.