1 ms IPS mi 1 ms TN mi

shovmeks

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bu konu kafamı kurcalıyor rekabetçi FPS oyunları için herkes TN yada VA panel öneriyor düşük tepki süresinden dolayı ama örnek veriyorum 1 ms bir IPS monitör 1 ms TN panelle aynı hızda mıdır yoksa yine de fark oluşur mu ?

1 MS IPS paneller, genelde 4 MS e kadar çıkıyor zaten.

Net IPS daha iyi

Yeni IPS paneller TN panelleri yakalamış durumda. Sizi üzeceğini hiç zannetmiyorum. Ama kafam rahat olsun derseniz. TN panel alın.

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bu konu kafamı kurcalıyor rekabetçi FPS oyunları için herkes TN yada VA panel öneriyor düşük tepki süresinden dolayı ama örnek veriyorum 1 ms bir IPS monitör 1 ms TN panelle aynı hızda mıdır yoksa yine de fark oluşur mu ?

IPS panelli monitörlerin contrastı düşük oluyor daha gerçekçi renk vermek için. Yani IPS panellerde siyahlar diğer panellere göre daha siyahtır. Mesela oyundayken düşman karanlık bir yere girdiğinde IPS panelde düşmanı görmek zorlaşır.

Aynı hızda değil IPS panel 1 ms mprt süresine sahip 4 ms gtg TN ise 1 ms gtg aradad 3 ms fark var fakat bunu anlaman çok zor, almışken IPS al TN alıp gözlerine yazık etme. IPS çok daha canlı ve güzel renklere sahip.

Yani ikisinde 1ms de yazsa fark oluşuyor doğrumu anlıyorum .
Ama IPS yada VA alacam gibi gözüküyor çok hard FPS oyuncusu değilim bir kaç yerde yorum okuyunca kafam karıştı.

Yani ikisinde 1ms de yazsa fark oluşuyor doğrumu anlıyorum .
Ama IPS yada VA alacam gibi gözüküyor çok hard FPS oyuncusu değilim bir kaç yerde yorum okuyunca kafam karıştı.
VA al siyah ve beyazları görmek istiyorsan IPS bu konuda sıkıntılı

okuduğum kadarıyla orta seçenek olan VA seçmek daha mantıklı geliyor :d

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,122
Üyeler
188,882
Son üye
0xJessiePinkman
Geri