Neler Yeni

10. NESIL INTELDEN - 14. NESILE GEÇİŞ

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
Merhaba, yaklaşık 4 yıldır kullandığım Intel i7 10700K işlemcim bazı noktalar yetersiz kalmaya başlıyor. İşlemci performansı ön planda olan konularda ekran kartım ile darboğaza girebiliyor. Bu sebepden dolayı bir upgrade zamanı geldiğini düşündüm.
Aklımda 14700K'ya geçmek var. Kafam da bazı sorunlar var. 15. nesil yakın zamanda gelir mi? Ben şimdi sistemi toplarım birkaç ay sonra 15. nesil çıkarsa ben buna üzülürüm çünkü :D bir diğer mevzu ise maliyetten kurtarmak için DDR4'ten devam etmeyi düşünüyorum. 32 GB 4400MHz RAM'e sahibim. 4 nesil birden atlayıp DDR5'e geçmediğime pişman olur muyum?

Almayı planladığım ürünler.

Ekler

• aaaa.png
    aaaa.png
    41.3 KB · Hit: 70

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,769
İsim
Emir
oyun için mi alıyorsunuz işlemciyi iş için mi?ddr5e geçerken masraflı oluyor biraz,sistemı satıp sıfır hazır sistem almak daha mantıklı gibi duruyor

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba, yaklaşık 4 yıldır kullandığım Intel i7 10700K işlemcim bazı noktalar yetersiz kalmaya başlıyor. İşlemci performansı ön planda olan konularda ekran kartım ile darboğaza girebiliyor. Bu sebepden dolayı bir upgrade zamanı geldiğini düşündüm.
Aklımda 14700K'ya geçmek var. Kafam da bazı sorunlar var. 15. nesil yakın zamanda gelir mi? Ben şimdi sistemi toplarım birkaç ay sonra 15. nesil çıkarsa ben buna üzülürüm çünkü :D bir diğer mevzu ise maliyetten kurtarmak için DDR4'ten devam etmeyi düşünüyorum. 32 GB 4400MHz RAM'e sahibim. 4 nesil birden atlayıp DDR5'e geçmediğime pişman olur muyum?

Almayı planladığım ürünler.
İntel 14. Nesil genel olarak kötü. Tavsiyem bu tarz bir geçiş yapıyorsanız DDR5 ve Ryzene geçin.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Baran Kut
14. nesil sonrası 15 hızlı gelir gibime geliyor ama çok fazla ihtiyacın varsa ve ddr5'e geçecek bütçem olmaz diyorsan al derim. Çünkü her geçen gün fiyatlar artmaya devam ediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun amaçlı bakıyorsanız Ryzen'e davet ederim sizi. 3D işlemciler gayet başarılı oyun performanslarında.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
7800X3D+B650 Pro RS + DDR5 RAM.

RGB:

1708359716133.jpeg

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oyun için mi alıyorsunuz işlemciyi iş için mi?ddr5e geçerken masraflı oluyor biraz,sistemı satıp sıfır hazır sistem almak daha mantıklı gibi duruyor
Oyun için. Komple sistemi satmakla pek uğraşmak istemiyorum ya.

İntel 14. Nesil genel olarak kötü. Tavsiyem bu tarz bir geçiş yapıyorsanız DDR5 ve Ryzene geçin.
Biraz fanboyluk olabilir ama Amd tarafını tercih etmiyorum hocam.

7800X3D+B650 Pro RS + DDR5 RAM.

RGB:
Güç olarak evet cok iyi ama Amd sistemlere çok sıcak bakmıyorum

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Intel bitti hocam. Bir kaç yıl sonra tekrar piyasaya dönerse belki

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
15. Nesilde üretim süreci değişirse (ki öyle duruyor) İntel piyasaya hızlıca geri döner. Şuan 14. Nesil alanlar da zamanında 11. nesile yatırım yapanlarla aynı konuma düşer 😀
14. nesil alan adamların anakartı da ellerinde kalır o zaman. Yine intel şuan alınmaza geliyor. Ki 7800X3D alırsan 9800X3D' ye yolun var zaten

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
15. Nesilde üretim süreci değişirse (ki öyle duruyor) İntel piyasaya hızlıca geri döner. Şuan 14. Nesil alanlar da zamanında 11. nesile yatırım yapanlarla aynı konuma düşer 😀
Evet bende o konumda olmak istemiyorum 😅 Çok acelem yok yaza kadar beklemelimiyim 15. Nesil ile birseyler netleşinceye kadar

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Evet bende o konumda olmak istemiyorum 😅 Çok acelem yok yaza kadar beklemelimiyim 15. Nesil ile birseyler netleşinceye kadar
Acelen yoksa bekle, ama 15. Nesilde üretim bandı değişecekse intelin işi uzun hemen çıkacağını sanmıyorum. Zaten 14. Nesil de normalde bir yeni nesil değil, yeni üretim bandı hazırlanırken millet işlemci çıktı sansın diye çıkmış bir seri gibi.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,769
İsim
Emir

amd işlemciye çok sıcak bakmıyor olabilirsiniz,intelde size çok sıcak bakar!Şaka değil bu arada,işlemciniz cayır cayır yanmasını istersenız buyrun alın.Oyun için amd işlemciler varken intel almak .... olur.

z0rden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Kaan P
Steam
steamcommunity.com/id/z0rden
13700k bence iyi bir geçiş olur 14. Nesil aynı şeyin copy paste versiyonu diye hatırlıyorum çünkü 15. Nesil bence beklenmez intel bu aralar isim değişikliği yapay zeka npu derken kafayı sıyırdı soket değişikliği veya oyunla alakası olmayan yapay zeka destekli bir şey gelebilir o yüzden 13700k iyi bir seçim olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,741
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom