1000 Mbps internet bağlı olmasına rağmen 100 Mbps olarak görünüyor

tunahan42

80+
Reaksiyon skoru
0
ethernetle 100 mbps alıyorum wifi ile telefonda 780 alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim cat6 1000 mbps türktelekom fiber internet kullanıyorum nolur yardım edin

Ekler

• Fırsatları Kaçırma! 😊 - Google Chrome 28.04.2025 00_11_10.png
    Fırsatları Kaçırma! 😊 - Google Chrome 28.04.2025 00_11_10.png
    289.4 KB · Hit: 90
  • 494575761_688912183529739_1378206953623723889_n.jpg
    494575761_688912183529739_1378206953623723889_n.jpg
    41 KB · Hit: 77

Çok güzel anlatılmış.
ağ sürücülerini nasıl güncelleicem kral goodle baktımda bulamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok güzel anlatılmış.
güncel hepsi baktım

Bildiğim kadarıyla bazı kalitesiz cat 6 kablolar 100 mbps hız verebiliyor bu olabilir. Birde farklı bir forumda bir konuda aynı sorunu yaşayan birini buldum cevap olarak şu yazılmış (Denetim Masası > ağ ve internet > ağ ve paylaşım merkezi > Ethernet > özellikler > yapılandır > gelişmiş > hız & ikili veya Speed & duplex yazar. Ona tıklayın. Otomatik görüşme veya 100 Mbps yazar. Ona tıklayın. Oradan 1 Gbps'i seçin)

Bildiğim kadarıyla bazı kalitesiz cat 6 kablolar 100 mbps hız verebiliyor bu olabilir. Birde farklı bir forumda bir konuda aynı sorunu yaşayan birini buldum cevap olarak şu yazılmış (Denetim Masası > ağ ve internet > ağ ve paylaşım merkezi > Ethernet > özellikler > yapılandır > gelişmiş > hız & ikili veya Speed & duplex yazar. Ona tıklayın. Otomatik görüşme veya 100 Mbps yazar. Ona tıklayın. Oradan 1 Gbps'i seçin)
bunuda yapmıştım

Rüter gigabit portlu.
Pc portu gigabit mi?
Ayarlar, ağ ve internet, ağ sıfırlama yaptınız mı?
Rüteri resetlediniz mi?
Rüterde Qos, Wps, Upnp gibi ayarlar varsa kapatın.
Cat6 kablo hazır kablo mu, yoksa ucuna jakı siz mi çaktınız. Rüterin portlarına biraz zor takılıyor kablo.
Bende de aynı rüter var, 1000 e yakın veriyor kablolu.
Sonuç alamazsanız, destek kaydı açın.

Rüter gigabit portlu.
Pc portu gigabit mi?
Ayarlar, ağ ve internet, ağ sıfırlama yaptınız mı?
Rüteri resetlediniz mi?
Rüterde Qos, Wps, Upnp gibi ayarlar varsa kapatın.
Cat6 kablo hazır kablo mu, yoksa ucuna jakı siz mi çaktınız. Rüterin portlarına biraz zor takılıyor kablo.
Bende de aynı rüter var, 1000 e yakın veriyor kablolu.
Sonuç alamazsanız, destek kaydı açın.
pc portunuan gigabit olduğuna nerden bakabilirm

pc portunuan gigabit olduğuna nerden bakabilirm
Anakartın sitesinde ethernet portu özelliklerinden bakabilirsiniz.

Ayrıca benzer sorunu geçen yıl bende yaşamıştım. 2024 Eylül ayında superonline hediyesi ile tüm türkiyede desteklenen altyapılarda 1 aylık 1000 mbit kullanımı verilmiş ama ben 100 mbit ten fazla kullanamıyordum. Teknik destek istediğimde daireye kadar gelen sinyalde sorun olmadığı, 1000 mbiti almam gerektiği tespit edildi. Modem, OTG cihazı değişti yine değişen olmadı. Modeme giren CAT6 kablonun ucunu benim yer değişikliği sonrası değiştirdiğimi söylediğimde kablo ucunu gelen ekip değiştirdi ve hız sorunu çözüldü. Kablo ucunda kullanılan jack içinde düz/çapraz bağlantı durumuna göre 100 mbit üzerine çıkmayabiliyormuş. Kablonuzu kontrol ettirmenizi öneriririm.

Anakart sitesinde ethernet portu özelliklerinden bakabilirsiniz.

Ayrıca benzer sorunu geçen yıl bende yaşamıştım. 2024 Eylül ayında superonline hediyesi ile tüm türkiyede desteklenen altyapılarda 1 aylık 1000 mbit kullanımı verilmiş ama ben 100 mbit ten fazla kullanamıyordum. Teknik destek istediğimde daireye kadar gelen sinyalde sorun olmadığı, 1000 mbiti almam gerektiği tespit edildi. Modem, OTG cihazı değişti yine değişen olmadı. Modeme giren CAT6 kablonun ucunu benim yer değişikliği sonrası değiştirdiğimi söylediğimde kablo ucunu gelen ekip değiştirdi ve hız sorunu çözüldü. Kablo ucunda kullanılan jack içinde düz/çapraz bağlantı durumuna göre 100 mbit üzerine çıkmayabiliyormuş. Kablonuzu kontrol ettirmenizi öneriririm.
kablomun markası inca cat6 15tg RJ45 JACK

Arkadaşın dediği gibi anakart sitesinden bakın. Rüterin kutudan sarı kablo çıkar, varsa onu takıp deneyin.

Geri