1000mbit internetim varken 100mbit aliyorum

EmiwCiqk

80+
Reaksiyon skoru
4
1759611020066.webp
1759611035823.webp

Gercekten yoruldum uzun suredir ugrasiyorum ne yaparsam yapayim turkcellden aldigim 1000 mbit internet bana 100 veriyor 10-20 kere aramisimdir bir cozum bulamadilar.
ethernet kablom cat6-biraz yirtik ama calisiyor
anakartim A620M-H
operatorum Turkcell bir yil once aradigimizda altyapinin oldugunu ve 1000mbit internet isteyip istemedigimizi sordular ben de isteriz dedim...

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Gercekten yoruldum uzun suredir ugrasiyorum ne yaparsam yapayim turkcellden aldigim 1000 mbit internet bana 100 veriyor 10-20 kere aramisimdir bir cozum bulamadilar.
ethernet kablom cat6-biraz yirtik ama calisiyor
anakartim A620M-H
operatorum Turkcell bir yil once aradigimizda altyapinin oldugunu ve 1000mbit internet isteyip istemedigimizi sordular ben de isteriz dedim...
Hocam telefonda falan da hızlar aynı mı?

öncelikle turkcell uygulamasından superonline menüsüne girip internetini kontrol et , sonra modeme git arkasında 1000 gbps .ıkışına tak etherneti değilse sonra reset at tekrar bi dene. modem eskiyse vermeyebilir hızı o yüzden piyasada farklı modemler mevcut zaten. sarı renki bir cıkışı vardı heralde modemde altında 1000 die yazıyor zaten.

öncelikle turkcell uygulamasından superonline menüsüne girip internetini kontrol et , sonra modeme git arkasında 1000 gbps .ıkışına tak etherneti değilse sonra reset at tekrar bi dene. modem eskiyse vermeyebilir hızı o yüzden piyasada farklı modemler mevcut zaten. sarı renki bir cıkışı vardı heralde modemde altında 1000 die yazıyor zaten.
1759615633760.webp

Hocam modemin arkasinda bir aygit var. biraz inceledim aygit bu (ustunde turkcell yazani). aygitta bi kablo bagli ethernet kablosuna benzeyen bir kablo ama uc kisimlari sari, bir ucu fotografini koydugum huawei aygita bagli diger ucu da modeme bagli. Aynen asagiya biraktigim gibi.
sanirim bu kucuk olan aygittaki port ile kabloyu bilgisayara takacagim.
1759616088640.webp

hocam
müsteri hizmetleri ile görüstüğümde modemin en yeni versiyon oldugunu, takmaya gelen ekibin kablo düzenlemelerini yaptıgını söyledi herhangi bir kabloyu değiştirdiğimde internet gidiyor

Modeme telefon ile 5ghz frekansı ile bağlandığında ne kadar hız alıyorsunuz
Nperf.com dan hız testi deneyin

350-200
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu da sonuç
benim laptopda 200mbps zor görüyordu telefonda 1gbps görüyordu meğerse laptopdaki wifi kartı eskiymiş değiştirdim şuan 900 alıyorum ancak iphone 13'ün wifisine bi bak sıınrlama mı var bazıları 400mbps oluyor o çok kötü.

4.5g oldugundandır da konu o değil bilgisayar konusunda ne yapabiliriz
benim laptopda 200mbps zor görüyordu telefonda 1gbps görüyordu meğerse laptopdaki wifi kartı eskiymiş değiştirdim şuan 900 alıyorum ancak iphone 13'ün wifisine bi bak sıınrlama mı var bazıları 400mbps oluyor o çok kötü.

4.5g oldugundandır da konu o değil bilgisayar konusunda ne yapabiliriz
anakarta baktın mı kaç mbps destekliyor die çünkü sabit 100 alıyorsun bir yerde 100 e kısıtlayan donanım yada yazılım var gibi

anakarta baktın mı kaç mbps destekliyor die çünkü sabit 100 alıyorsun bir yerde 100 e kısıtlayan donanım yada yazılım var gibi
birde internet arayüzüne girip bağlı cihazları filan aayarlayabiliyorsun belki ondandır

Yeni kablo alıp deneyebilirsin.
VegGieg CAT8 STP

Benim de zaman zaman 100'e düşüyordu 1000 olması gerekirken, belki o tarz bir şey oluyordur kablodan dolayı.

birde internet arayüzüne girip bağlı cihazları filan aayarlayabiliyorsun belki ondandır
aynı modele baktım 1gbps yazıyor,100e kısıtlayan donanımım yok yani.yazılım da oldugunu sanmam sanırım en saglıklısı kabloyu değişmem

Yeni kablo alıp deneyebilirsin.
VegGieg CAT8 STP

Benim de zaman zaman 100'e düşüyordu 1000 olması gerekirken, belki o tarz bir şey oluyordur kablodan dolayı.
kesinlikle en iyisinden kablo alacagım aksi takdirde baska operatore gecmem gerekecek gibi

Ekler

• IMG_8463.webp
    IMG_8463.webp
    92.3 KB · Hit: 13
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,759
Üyeler
183,162
Son üye