Neler Yeni

1000MBPSden tam performans almak için en uygun fiyatlı modem önerisi

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,310
İsim
Semih Boran
Türk Telekom Ftth satışlarında 2 tane cihaz veriyor. Biri Gpon cihazı diğeri Router. Superonline da oldugu gibi direkt fiber optik kablo modeme gelmiyor. Gpon ile dönüştürüp yine cat6 ile veriyor
Adsl/Vdsl de olduğu gibi gibi modemin var mi yok mu demiyor. Gpon cihazini anlarim da Router i zorla verip resmen haraç kesiyor.
Kutusundan dahi çıkarmadım duruyor öyle
Hayır, Turkcell'de 2 tane veriyor yine TT gibi. ONT + router. Fakat herkese değil. Ben mesela bu istisnalardan bizzat biriyim. Bana direkt ONT/Router verdiler ( Huawei HG8245X6-10) (yani tek cihaz). Ama bir akraba ise ZTE H3600 V9 + Huawei ONT (OptiXStar bir şeydi) şeklinde yaptılar. Evet, dediğiniz gibi bu bir dayatma. Sanırım sebebi daha çok kâr ettirmesi olabilir kira işinin. Aynı şekilde Türksat vs. de öyle. Hepsi kira sistemini kullanıyor G-PON'da. Ve kişiye göre değişiyor verilme şekli.

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
913
İsim
Ahmet Melih Alemdar
Hayır, Turkcell'de 2 tane veriyor yine TT gibi. ONT + router. Fakat herkese değil. Ben mesela bu istisnalardan bizzat biriyim. Bana direkt ONT/Router verdiler ( Huawei HG8245X6-10) (yani tek cihaz). Ama bir akraba ise ZTE H3600 V9 + Huawei ONT (OptiXStar bir şeydi) şeklinde yaptılar. Evet, dediğiniz gibi bu bir dayatma. Sanırım sebebi daha çok kâr ettirmesi olabilir kira işinin. Aynı şekilde Türksat vs. de öyle. Hepsi kira sistemini kullanıyor G-PON'da. Ve kişiye göre değişiyor verilme şekli.
Kayseri ve Izmir de yaşayan Superonline kullanan arkadaşlarım var. Onlara Ont cihazsiz, direkt olarak fiber kablonun girdiği modemlerden vermişler. Neye göre veriyorlar bilmiyorum.
Telekom un bana verdiği modemi diger odaya kurup köprü yapayım dedim onu bile yapmama izin vermedi.
Keenetic Hopper+Keenetic Hero Dsl kullaniyorum.
Aslında sana aptalca bir olay anlatayım
Ftth olan bir yerden ftth olan bir yere taşındım. Yine Telekom musterisiyim.
Mevcut gpon ve router i istediler geri. Yenisini verecegiz dediler. Dedim ki saglam cihaz. Degisen bisey yok. Yazik gunah degil mi? Milli sermaye iste.
Yok yenisini gondericez dediler. Canıma minnet dedim. Benden aldıkları hurdaya gidiyormuş.
Eskiden kira bedeli ödüyordum. Nakil olduktan sonra kira bedeli odemiyorum aşırı saçmalık
2022 nin 21 Eylul de taahhut verdim aşağı yukarı 4 ay kaldi. Keske hic bitmese. 1000 mbiti 313 TL ödüyorum. Taahhüt bitince muhtemelen ISS degistirmek zorunda kalicam .Tt fiyatlari yağlı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,781
Üyeler
159,670
Son üye
cayli73
Top Bottom