Neler Yeni

1000w psu önerisi max 3000tl

Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Taha ARVAS
PSU yetmemesinden dolayı bir sorun olmuş olsaydı sistem direk kendini kapatırdı. Crash almanızın başka bir sebebi var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hay gel ustam elini öpem senin

O işlemcinin hakkı gtx 1070ti 1080 bandında kartlar
Senin beslemeyen şeyin işlemcin. 4K monitörün varsa belki besler. Normal şartlar altında 750W PSU rahat yeter ona.
haklısınız hocam daha önce 1080 vardı zaten fakat monitör olarak 4k 120hz tv kullanıyorum yani 4k da kullandığım için işlemci yükseltmek istemedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
Kanka o işlemci 4k'da bile anca 3080i besleyebiliyor diye biliyorum

Sistem mavi ekran mı veriyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Taha ARVAS

Ekler

• WhatsApp Görsel 2023-01-13 saat 20.30.50.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-01-13 saat 20.30.50.jpg
    97.7 KB · Hit: 35

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu daha çok monitör ya da ekran kartı hatasına benziyor. Ayrıca görüntüye bakacak olursak yük altında bile değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
driver yükledikten sonra böyle hata verdi
PCIE slotunda veya ramlerde bir sorun olma ihtimali var mı? Driverdan sonra böyle yapması hayli alamet gözükmüyor pek. Bunun PSUdan kaynaklanacağını sanmıyorum çünkü PC ilk açılışta boştayken 95w ve 285wnin toplamı 380w'dan bile daha az güç çeker çünkü parçalar tam kullanımda olmaz. bunun sorunu başka birşeyden kaynaklı.

Bu daha çok monitör ya da ekran kartı hatasına benziyor. Ayrıca görüntüye bakacak olursak yük altında bile değil.
Driver yükledikten sonra diyor oyunda veya yükte olsa hadi eyvallahta. Dediğin gibi yükte bile değil. Bana daha çok AMD Radeon HD serisindeki driver sonrası siyah ekran hatasını hatırlattı. Chipset bozulunca buna benzer oluyordu. Ama yeni çıkmış üstelik sıfır kartta nasıl meydana gelir ki böyle bişey

Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Taha ARVAS
1080i takınca görüntü düzeliyor .ekran kartını da bir bilene gösterdim sorun yok dedi hocam ben de başta ondan şüphelenip iade açmıştım.
PCIE slotunda veya ramlerde bir sorun olma ihtimali var mı? Driverdan sonra böyle yapması hayli alamet gözükmüyor pek. Bunun PSUdan kaynaklanacağını sanmıyorum çünkü PC ilk açılışta boştayken 95w ve 285wnin toplamı 380w'dan bile daha az güç çeker çünkü parçalar tam kullanımda olmaz. bunun sorunu başka birşeyden kaynaklı.

Driver yükledikten sonra diyor oyunda veya yükte olsa hadi eyvallahta. Dediğin gibi yükte bile değil. Bana daha çok AMD Radeon HD serisindeki driver sonrası siyah ekran hatasını hatırlattı. Chipset bozulunca buna benzer oluyordu. Ama yeni çıkmış üstelik sıfır kartta nasıl meydana gelir ki böyle bişey
yukarıda yeni nesil kartlar için pcie 3.0 4.0 desteği falan yazılmıştı fakat çok anlamam. Benim psu nesil olarak mı eski kalıyor ? dönüştürücü ile çözülebilecek bir şey mi ?

aynen öyle ben de onu düşünüyorum şu an kart sıfır ama sorunu tam anlamadan da değişim iade sürecine girmesini istemedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
1080i takınca görüntü düzeliyor .ekran kartını da bir bilene gösterdim sorun yok dedi hocam ben de başta ondan şüphelenip iade açmıştım.

yukarıda yeni nesil kartlar için pcie 3.0 4.0 desteği falan yazılmıştı fakat çok anlamam. Benim psu nesil olarak mı eski kalıyor ? dönüştürücü ile çözülebilecek bir şey mi ?

aynen öyle ben de onu düşünüyorum şu an kart sıfır ama sorunu tam anlamadan da değişim iade sürecine girmesini istemedim
PCI desteği Anakart ve ekran kartı ile alakalı bir olay. PCI 4.0 bir kartı PCI 3.0 destekli bir anakarta takarsan daha düşük performans alırsın. 4.0 Destekli bir anakarta takarsan daha yüksek performans alırsın olay bu. PSU'nun bununla bir alakası yok yani

Kartın Power pinlerinin takılmaması veya tam oturmaması gibi bir ihtimal olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Taha ARVAS
PCI desteği Anakart ve ekran kartı ile alakalı bir olay. PCI 4.0 bir kartı PCI 3.0 destekli bir anakarta takarsan daha düşük performans alırsın. 4.0 Destekli bir anakarta takarsan daha yüksek performans alırsın olay bu. PSU'nun bununla bir alakası yok yani

Kartın Power pinlerinin takılmaması veya tam oturmaması gibi bir ihtimal olabilir mi?
pinleri tam oturttuğumdan eminim hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Taha ARVAS
çıkar tak yapabilir misin ya da başka ekranda deneme şansın var mı? veya farklı bir kablo ile
farklı bir monitör ile deneyebilirim hocam tv hdmi ile bağlıyordum farklı hdmi ve dp kablo ile deneyebilirim

1080p monitörüm var yan olarak

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
farklı bir monitör ile deneyebilirim hocam tv hdmi ile bağlıyordum farklı hdmi ve dp kablo ile deneyebilirim

1080p monitörüm var yan olarak
Bi deneyip öyle yazar mısınız

Top Bottom