Öneri 100tl fan önerisi

VuenxFA

80+
Reaksiyon skoru
39
Dostlar son zamanlarda bununla ilgili çok konu açtım lakin kararımı verdim cpu soğutucusu için arctic freezer 34 esports duo alacağım en geç 1 aya. Almışken kasa fanıda alacağım çoğu kişi kasamın hava sirkülasyonumun kötü olduğunu söyledi, tavanda 2 adet 12 ve 14 cm farketmez yer var egzos fan olarak kullanacağım. Max bütçe 100tl (çok az esneme olabilir). Bir de fan için anakartımda yeterli yer var mıdır, anakartım msi z390 a pro ve son olarak fan alındıktan sonra ne kadar etki eder sirkülasyona?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasam: thermaltake versa j23 TG

Dostlar son zamanlarda bununla ilgili çok konu açtım lakin kararımı verdim cpu soğutucusu için arctic freezer 34 esports duo alacağım en geç 1 aya. Almışken kasa fanıda alacağım çoğu kişi kasamın hava sirkülasyonumun kötü olduğunu söyledi, tavanda 2 adet 12 ve 14 cm farketmez yer var egzos fan olarak kullanacağım. Max bütçe 100tl (çok az esneme olabilir). Bir de fan için anakartımda yeterli yer var mıdır, anakartım MSI z390 a pro ve son olarak fan alındıktan sonra ne kadar etki eder sirkülasyona?

fanlar düzgün yerleştirildikten sonra çok faydası olur

Dostlar son zamanlarda bununla ilgili çok konu açtım lakin kararımı verdim cpu soğutucusu için arctic freezer 34 esports duo alacağım en geç 1 aya. Almışken kasa fanıda alacağım çoğu kişi kasamın hava sirkülasyonumun kötü olduğunu söyledi, tavanda 2 adet 12 ve 14 cm farketmez yer var egzos fan olarak kullanacağım. Max bütçe 100tl (çok az esneme olabilir). Bir de fan için anakartımda yeterli yer var mıdır, anakartım MSI z390 a pro ve son olarak fan alındıktan sonra ne kadar etki eder sirkülasyona?

Kasanın önü cam yanlardaki ızgaralardan hava cekimi ne kadar etkili 3 fan 1200 rpm de dönse eliniz ile kasa içinden kontrol ettinizmi.

6 bakır borulu snowman çift fanlı soğutucuyu aldım 145 liraya soğutucunun fan hızını biostan son hıza getirdim boşta 35 derece oldu arkadaki egzos fanı ve üstte 2 fan 750 rpm de dönüyordu.

Tekrardan soğutucu fan hızını yüzde 40 getirdim bu sefer egzos fanın devrini 1200 rpm yaptım boşta sıcaklık 27 ye indi.

Burdan çıkardığım ders kasa içi tahliye ne kadar enömliymiş onu anladım.

Alacağınız arctic freezer 34 esports duo çift fanlı benim soğutucuya çok benziyor benimkinin fanı maximum 1300 rpm sizin alacağınız 2100 rpm dolayısıyla arkadaki egzos fanı için çok güçlü bir fan alın yukarıda arkadaş önermiş akasa viper.

Kasanın önü cam yanlardaki ızgaralardan hava cekimi ne kadar etkili 3 fan 1200 rpm de dönse eliniz ile kasa içinden kontrol ettinizmi.

6 bakır borulu snowman çift fanlı soğutucuyu aldım 145 liraya soğutucunun fan hızını biostan son hıza getirdim boşta 35 derece oldu arkadaki egzos fanı ve üstte 2 fan 750 rpm de dönüyordu.

Tekrardan soğutucu fan hızını yüzde 40 getirdim bu sefer egzos fanın devrini 1200 rpm yaptım boşta sıcaklık 27 ye indi.

Alacağınız arctic freezer 34 esports duo çift fanlı benim soğutucuya çok benziyor benimkinin fanı maximum 1300 rpm sizin alacağınız 2100 rpm dolayısıyla arkadaki egzos fanı için çok güçlü bir fan alın yukarıda arkadaş önermiş akasa viper.
o zaman kasanın içinden gelen stok egzosu üste takayım akasa yı da normal yerine takayım olur mu öyle?
ve anakartta nere ye takıcam kabloları?

bir de nasıl son hız yapacağım biostan? herhangi bir eksisi olur mu sisteme son hız yapmama? daha demin kasa fanlarını (sanırım kasa fanı cpu soğutucu haricinde başka bir fan seçiliyordu) onu PWM e aldım ve otomatik e aldım

Akasa viper 4 pinli pwm kontrollu arkaya egzos yerine takın anakartta system fan soketlerinden birine takın system fan 1, system fan 2, system fan 3 artık hangisine taktıysanız biosta fan ayarları kısmından pwm ile otomatik ayar yapabilirsiniz örneğin sıcaklık 40 fan yüzde 40 dönsün sıcaklık 50 fan yüzde 60 dönsün sıcaklık 60 fan yüzde 80 dönsün sıcaklık 70 fan yüzde 100 dönsün gibi bu sayede fan seside olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,248
Üyeler
189,416
Son üye
Pawno
Geri