-Mehmet-
80+ Gold
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,509
- İsim
- Mehmet Aslan
Dediğiniz şey literatürde vicdan mastürbasyonu diye geçer , kötü manada söylemiyorum öyle rahat hissediyorsan öyle yap tabi. Yapı olarakta bir tık realistim. (duygusuz öküz de diyebilirsiniz nasıl yorumlarsanız artık ) Benim alışveriş yapmamamla bir şeyin değişmeyeceğini biliyorum ve boykot ederek rahatlamayacağımı da biliyorum. Zaten gençler olarak yaşamadığımız şey kalmadı , her şeyi de biz düşünmeyelim , ülke yöneticileri ne güne duruyor , süs diye seçilmediler sonuçta. Onlar bir şey yapmalı ki sende arkalarında durasın. Çin dediğin yer dehşet verici bir endistüri devi , tek başına ne yaparsan yap bir şey değişmeyecek. Burada harekete geçmesi gereken sen değil ülke yöneticileri , illa bir adım atmak istiyorlarsa elin afganı gireceğine soydaşım girsin ülkeye. Bu söylediklerim Filistin - Ukrayna olayları ile alakalı değil , onlar bambaşka meseleler ve farklı değerlendirilmeleri gerek. Kıssadan hisse demeye çalıştığım insanlara bir şey dayatarak bir yere varamazsın , aksine ters teper.Hocam Zaten günümüzde boykot çok büyük milyon kişilik toplumlar ile yapılmadığı sürece boş ama sorun şu senin için rahat ediyor mu? Yani senin almaman belki onları zarar ettirmeyecek ama tarafın belli olcak vicdan rahat olcak he şimdi alırsın ihtiyacın vardır ama imkanı olan biri almamalı.
Mesela ben İsrail mallarını almıyorum İsrail'e bir zararı oluyor mu hayır hatta bu mallar ülkeye girerken zaten adamlar parasını alıyor ama en azından içim rahat ediyor mesela arkadaşlarlayken falan Pepsi cocola vs. Falan uzattıklarında almıyorum çünkü aklıma o çocukların yaşadıkları geliyor sen burda ekonomi kötü olsada yiyip içip huzur içinde yaşayabiliyorsun ama orda insanlar her an üstüne bomba düşecekmiş gibiler rahat uyuyamıyolar tıpkı deprem zamanındaki halkımız gibi anneleri babalarını çocuklarını kaybediyorlar
-malesef ülkemizde bazı ahmaklar başta ateistler olmak üzere bu olayı dine bağlayıp alay geçiyolar Arap falan diyolar çünkü ahmaklar bilmiyoki biz dinimizden ziyade insanlığımızdan dolayı savunuyoruz Filistin'ni eğer İsrail ve Filistin sadece kendi aralarında Rusya İkranya gibi askerler ile savaşsaydı sorun yoktu her zaman savaş olur sorun utanmadan Kadın,çocuk hatta bebek dahi ayırt bile etmeden öldürüyolar sorun bu din falan değil yurt dışında Hristiyanlar başta olmak üzere bir çok dine mensup olan insanlar bile eylemler yapıyor din yüzünden mi hayır çünkü empati yapıyolar bizimkiler gibi ahmakça saçma sapan trol NPC gibi değiller Bak atalarına hangi atan kadınları çocukları bebekleri öldürdü sadece 1 tane padişah göster