Neler Yeni

.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,509
İsim
Mehmet Aslan
Hocam Zaten günümüzde boykot çok büyük milyon kişilik toplumlar ile yapılmadığı sürece boş ama sorun şu senin için rahat ediyor mu? Yani senin almaman belki onları zarar ettirmeyecek ama tarafın belli olcak vicdan rahat olcak he şimdi alırsın ihtiyacın vardır ama imkanı olan biri almamalı.

Mesela ben İsrail mallarını almıyorum İsrail'e bir zararı oluyor mu hayır hatta bu mallar ülkeye girerken zaten adamlar parasını alıyor ama en azından içim rahat ediyor mesela arkadaşlarlayken falan Pepsi cocola vs. Falan uzattıklarında almıyorum çünkü aklıma o çocukların yaşadıkları geliyor sen burda ekonomi kötü olsada yiyip içip huzur içinde yaşayabiliyorsun ama orda insanlar her an üstüne bomba düşecekmiş gibiler rahat uyuyamıyolar tıpkı deprem zamanındaki halkımız gibi anneleri babalarını çocuklarını kaybediyorlar

-malesef ülkemizde bazı ahmaklar başta ateistler olmak üzere bu olayı dine bağlayıp alay geçiyolar Arap falan diyolar çünkü ahmaklar bilmiyoki biz dinimizden ziyade insanlığımızdan dolayı savunuyoruz Filistin'ni eğer İsrail ve Filistin sadece kendi aralarında Rusya İkranya gibi askerler ile savaşsaydı sorun yoktu her zaman savaş olur sorun utanmadan Kadın,çocuk hatta bebek dahi ayırt bile etmeden öldürüyolar sorun bu din falan değil yurt dışında Hristiyanlar başta olmak üzere bir çok dine mensup olan insanlar bile eylemler yapıyor din yüzünden mi hayır çünkü empati yapıyolar bizimkiler gibi ahmakça saçma sapan trol NPC gibi değiller Bak atalarına hangi atan kadınları çocukları bebekleri öldürdü sadece 1 tane padişah göster
Dediğiniz şey literatürde vicdan mastürbasyonu diye geçer , kötü manada söylemiyorum öyle rahat hissediyorsan öyle yap tabi. Yapı olarakta bir tık realistim. (duygusuz öküz de diyebilirsiniz nasıl yorumlarsanız artık :) ) Benim alışveriş yapmamamla bir şeyin değişmeyeceğini biliyorum ve boykot ederek rahatlamayacağımı da biliyorum. Zaten gençler olarak yaşamadığımız şey kalmadı , her şeyi de biz düşünmeyelim , ülke yöneticileri ne güne duruyor , süs diye seçilmediler sonuçta. Onlar bir şey yapmalı ki sende arkalarında durasın. Çin dediğin yer dehşet verici bir endistüri devi , tek başına ne yaparsan yap bir şey değişmeyecek. Burada harekete geçmesi gereken sen değil ülke yöneticileri , illa bir adım atmak istiyorlarsa elin afganı gireceğine soydaşım girsin ülkeye. Bu söylediklerim Filistin - Ukrayna olayları ile alakalı değil , onlar bambaşka meseleler ve farklı değerlendirilmeleri gerek. Kıssadan hisse demeye çalıştığım insanlara bir şey dayatarak bir yere varamazsın , aksine ters teper.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Dediğiniz şey literatürde vicdan mastürbasyonu diye geçer , kötü manada söylemiyorum öyle rahat hissediyorsan öyle yap tabi. Yapı olarakta bir tık realistim. (duygusuz öküz de diyebilirsiniz nasıl yorumlarsanız artık :) ) Benim alışveriş yapmamamla bir şeyin değişmeyeceğini biliyorum ve boykot ederek rahatlamayacağımı da biliyorum. Zaten gençler olarak yaşamadığımız şey kalmadı , her şeyi de biz düşünmeyelim , ülke yöneticileri ne güne duruyor , süs diye seçilmediler sonuçta. Onlar bir şey yapmalı ki sende arkalarında durasın. Çin dediğin yer dehşet verici bir endistüri devi , tek başına ne yaparsan yap bir şey değişmeyecek. Burada harekete geçmesi gereken sen değil ülke yöneticileri , illa bir adım atmak istiyorlarsa elin afganı gireceğine soydaşım girsin ülkeye. Bu söylediklerim Filistin - Ukrayna olayları ile alakalı değil , onlar bambaşka meseleler ve farklı değerlendirilmeleri gerek. Kıssadan hisse demeye çalıştığım insanlara bir şey dayatarak bir yere varamazsın , aksine ters teper.
Hocam kesinlikle sizde haklısınız zaten dedim ya üsttekilerin yaoması gereken bir şey aslında bu ama yapmıyor bu yüzden aramızdaki tek engel vicdanımız oluyor bu yüzden dedim ya boykot'dan ziyade vicdana bakmalıyız.

(knk emin ol ben senden daha duygusuzum normalde burda zaten vicdan'da var ama daha çok öbür tarfta bu konuda paçayı yırtmak için kullanmıyorum😁)

-Knk uyarayım çok konuşma bende konuşsam dökülsem bı ton şey söylerim onlar hakkında'da sonra Şafak o
Operasyonu yemekle uraşamam üşengecik biraz tavsiyem sende çok girme o konulara köyü ..'li biri görür ihbar eder falan sonra şöyle olmasın⬇️

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,012
İsim
Murat Orhan
Niye, çünkü bu kadar ucuz olmasının sebebi UYGUR TÜRKLERİNİN zorla (bedavaya çalıştırılmaları) Lütfen Doğu Türkistan için boykot edelim. Çin mallarını kullanmayalım.
Yok ben alcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam hadi her şeyi geçtim... bu kadar boş yere vergi vermek? 500 600 tl beleşten vergi
Vergileri başımızda ki kişi belirliyor sen şimdi onu kötüleyip vergi vermeyin mi diyorsun?(!)

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ben yinede kendi kanımdan olanların zulüm görmesini istemem. çok acil bir durum olmadıkça alışveriş yapmamak gerek şahsen ki acil durum olsa ben yine kendi ülkemden almaya çalışırım eğer gücüm yetiyorsa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önemli olan niyetimiz bence hangi tarafta olduğunu göstermiş oluyorsun aslında faydası olmasada yapmaya çalışıyorum
Sanki kendi ülkemizden alınca çok masum insanlara gidiyor para

FurkanIIy

80+ Bronze
Bir kaç ay öncesine kadar Filistin boykotuna da katılıyordum. Çocukların ölüyor olması zoruma gidiyordu. Fakat ben istediğim kadar Coca Cola içmeyeyim, devlet İsrail'le ticaret yapmaya devam ettikçe benim boykotum hiçbir işe yaramayacak. Bunu fark ettim.

Bu durum Çin için de geçerli. Türkiye'deki ithalatçıların çoğu, satacağı ürünleri Çin'den alır. Ben, elektrikli ev aletleri, mutfak ve banyo gereçleri kategorisinde satış yapıyorum. Sinbo, CVS, Perotti, Arow, Penguen, Cooker, Yakut vb. aklına hangi marka gelirse, çoğu ürünlerini Çin'den alıyorlar. Böyle büyük markaların yanında bizim yaptığımız boykot bir hiç.

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
ibrahim demir
KARDEŞİM KULLANDIĞIN TELEFON ÇİN DE ÜRETİLİYOR BOYKOT ET BANA VER
İZLEDİĞİN TELEVİZYON ÇİN DE YAPILIYOR BANA VER
BİNDİĞİN ARABA ÇİN DE ÜRETİLİYOR BANA VER
TÜM ELEKTRONİK ALETLERİ TALİBİM

nawpor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
sezer ser

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
intel işlemcilerde çinde üretiliyor , eğer samimiysen hemen işlemcini çıkart ve çöpe at. çakma duyarcı seni.
Atılır zaten. intel bozdu atsın, amd geçsin 👍🏻

eneskaya6

80+ Silver
bütün türk dünyasında temu yasaklansa dahi o uygur türkleri yine köle işçi olarak çalıştırılmaya devam edecek, modern çağda boykotun pek bir anlamı yok özellikle konu otoriter çin olduğunda
o sırada cola ve mc yaptığı sayısız indirim ve kampanya.... o markalar sen aldığın sürecce varlar almazsan yoklar. boykot kadar etkili bişey yok

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Üzücü bir durum ama altımızdaki donun ham maddesine kadar çinden geliyor.Bu durumu düzeltebilicek varsa oda devlet yetkilileri.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,411
Üyeler
160,844
Son üye
Alparslan00
Top Bottom