1060mhz ram ile PUBG ?

akifemre

80+
Reaksiyon skoru
17
Selamlar, rtx2060 ekran kartım ryzen 7 1700x işlemcim var fakat RAM 16GB 1060mhz piyasadaki ramlere bakınca benimkinin çok düşük olduğunu görüyorum. Artı olarak pubgde 50 fps'e kadar düşüyorum bunun sebebi ram'mi ? eğer ram ise önerebileceğiniz bir ram var mı ?

RAM'inizin 1060 MHz olduğunu nereden çıkarttınız acaba? Anakart marka modeli ve RAM'in marka modeli nedir?
RAM'in 3200mhz olduğunu öğrendim bu hızda çalışıyormuş bios menüsünden yükseltmeye çalıştığımda xmp not supported yazısı ile karşılaşıyorum, Anakartım MSİ x370 Gaming Pro carbon, Ram ise corsair vengeance led 2x8 ne yapıcağımı bilmiyorum ?

RAM'in 3200mhz olduğunu öğrendim bu hızda çalışıyormuş bios menüsünden yükseltmeye çalıştığımda xmp not supported yazısı ile karşılaşıyorum, Anakartım MSİ x370 Gaming Pro carbon, Ram ise corsair vengeance LED 2x8 ne yapıcağımı bilmiyorum ?
XMP yerine manuel olarak ayarlayabilirsin.

Manuel olarak ayarla, o zaman sorunun çözülür

Manuel olarak ayarladığımda ve res attığımda hiçbir şey değişmiyordu sonrasında 2 yıl önceki eski bir anakart sürümünü kullandığımı öğrendim. Bugün bios güncellemesi yapıcam :)
BIOS güncellemesini yapın tabii. Manuel ayarlarken voltajı yükseltmeyi unutmayın, XMP için 1.35 V verilir genellikle, garanti olması için 1.4 V verebilirsiniz.

Manuel olarak ayarla, o zaman sorunun çözülür
Manuel olarak ayarladığımda hızlar tekrardan eskisi gibi oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS güncellemesini yapın tabii. Manuel ayarlarken voltajı yükseltmeyi unutmayın, XMP için 1.35 V verilir genellikle, garanti olması için 1.4 V verebilirsiniz.
Voltajı nasıl yükseltebilirim?

Geri