1080p mi yoksa 2k monitör mü

lorial

80+
Reaksiyon skoru
2
2k al

Öncelikle merhabalar

Gaming gecesinde 30k ya 9060xt Intel i5 14400F işlemci li sistem aldım şimdi monitör almak kaldı 2k monitör mü alayım 1080p mi.
Ve onerebileceginiz monitör varmı? 27 inç daha iyi olur bütçe 5 6

Sistem.

Şimdiden teşekkürler
2K:

1080p:

Hepsi uzun ömürlü, ghosting olmayan, yeterli monitörler. Ne düşüğü gerekli ne yükseği.

2K'da 2 adet, 1080p'de 2 adet link attım, biraz karışık görünüyor nedense..

Öncelikle merhabalar

Gaming gecesinde 30k ya 9060xt Intel i5 14400F işlemci li sistem aldım şimdi monitör almak kaldı 2k monitör mü alayım 1080p mi.

Sistem.

Şimdiden teşekkürler
2K.
KTC'nin paneli biraz daha iyidir.

2K:

1080p:

Hepsi uzun ömürlü, ghosting olmayan, yeterli monitörler. Ne düşüğü gerekli ne yükseği.

100 Hz oyun için az değil mi

Öncelikle merhabalar

Sistem.

Şimdiden teşekkürler
27 inç alacaksan 2K al yoksa pikselleri sayarsın.

27 inç alacaksan 2K al yoksa pikselleri sayarsın.
Ppi değeri de onemli
2K.
Gameon markasının monitör ü var o alınır mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2K:

1080p:

Ppi değeri de onemli

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Monitör olarak parça yapan ya da çinsel markalara bence bulaşma.

Daha çok monitör yapan markalara bak.

2k da paso hikaye oynayacaksan alınır ek olarak 2k da fps değerlerin 1080p den daha düşecek ne aradığına bak.
İsteğin en yüksek performans mı, görünbtü kalitesi mi?

Ben monitörün en büyük isteğim büyük olması, hz de 200 ve üstü olsun isterim. Oynadığım oyunlar da karışık ama genelde hikayeli oynarım.

Panel olarak IPS
hz olarak 240
marka olarak WiewSonic
inç olarakta 24 seçtim ama 27 olsa daha tatlı olurdu. Memnunum

Görüntü kalitesi önemli sistem im de fena değil bana göre yani 2k da çoğu oyunu rahatlıkla oynatır çok yüksek Hz e de gerek yok ama 100 Hz de az

2K.
KKTC güvenilir mi

2k alman daha iyidir. bazı yorumcular 2k da 1080p oynanmıyor deniyor ama ben oynuyorum.hatta dün ac valhalla da 5500 monitörü tekrar test ettim: 1080p de olsun 1366x768 çözünürlükte olsun gpu %99 ile rahat oynatıyor.söylenildiği gibi darboğaz yok.ne hikmetse çözünürlüğü düşürdüğün zaman işlemciye biraz (extra %10 gibi) yük bindiridği doğru.görüntü çamur gibi değil.ama tabii ki de monitörün doğal çözünürlüğü olan 2k gibi net ve berrak ta değil.bunun çözümünü de ac valhalla da fsr+ultra kalite açarak buldum.biliyorsunuz fsr doğal çözünürlükten düşük görüntüyü renderleyerek doğal çözünürlüğe yükseltiyor.böylece hem monitör doğal çözünürlüğüne yakın berraklığında görüntü elde ettim hem de fps arttırdım.benim monitörde böyle ama belki bazı 2k monitörlerde ve sistemlerde 1080p çok sorun çıkarabilir.onu bilemem.

Öncelikle merhabalar

Sistem.

Şimdiden teşekkürler
2k al kesinlikle

1080p ye karar verdim. Ekran kartı çok iyi değil zaten 2k alsam düşük FPS le oynarım ve yeni çıkan oyunlarda 2k oynayamam 1080p garanti her oyunu oynarım. 2k monitör alıp 1080p ye almak ta mantıksız geliyor 5070 vs. olsa zaten 2k alırım.

Geri