10k Gaming Pc Önerisi

ZeusOki

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
560
AMD Ryzen 7 3800X 3,9GHz 36MB Cache Soket AM4 İşlemci

Asus ROG-Strix-RTX2070-O8G-Gaming GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı

16 gb ram 3000-3200 mhz
1TB hdd

+480gb ssd
Anakart ve kasayı size bırakıyorum.
Acaba böyle bi sistemi 10k ya toplayabilirmiyim veya kardeşim şunu değiştir şunu al pek farkı yok fazla para ödeme dediginiz şeyleride duymak isterim max 10k verebilirim sadece sistem bekliyorum...

1585478714788.webp

Yayın ve render gibi işleriniz yok ise işlemciyi 3600X seçebilirsiniz. Bu sayede SSD'i 860EVO alabilir ve bütçeyi aşmamış olursunuz.

Benim sectigim ekran kartı ile senin seçtiğin ekran kartı arasında fark var mı?
Seçtiğim 2070Super, seçtiğiniz 2070'ten daha güçlü ve üst modelidir. Asus Rog Strix ailesi ASUS'un amiral gemi modelleri. Gaming Trio serisi de MSI'ın amiral gemi modelleri.

Seçtiğim 2070Super, seçtiğiniz 2070'ten daha güçlü ve üst modelidir. Asus Rog Strix ailesi ASUS'un amiral gemi modelleri. Gaming Trio serisi de MSI'ın amiral gemi modelleri.
Ben yayın ve render yapmayı düşünüyorum fakat ama oyun odaklı bir sistem istiyorum 3800x sizce daha iyi olmaz mı pek anlamıyorum ama 3.9ghz diyor daha fazla değil mi ? Yoksa para israfı mı ?

Kasa ve harddisk i isteğinize göre değiştirebilirsiniz toplamda 9207 TL tutuyor.

İşlemci:

Ekran kartı:

Anakart:

Ram(2 tane):

Harddisk:

SSD:

Kasa:

Ben yayın ve render yapmayı düşünüyorum fakat ama oyun odaklı bir sistem istiyorum 3800x sizce daha iyi olmaz mı pek anlamıyorum ama 3.9ghz diyor daha fazla değil mi ? Yoksa para israfı mı ?
Bu bütçe ve amacınız doğrultusunda size önerim 3800X almak yerine 3700X almanızdır. Stok soğutucu yetersiz gelirse 400TL civarına oldukça kaliteli ve performanslı bir hava soğutma takarak 3700X'i overclock bile yapabilirsiniz. Aralarında çok az performans farkı var ve değecek fiyat farkı yok.

NOT: Belirttiğim parçaları farklı sitelerden indirim kovalayarak daha uygun fiyata tedarik edebilirsiniz. Ben sinerjiden sistemi toplamak daha kolay olduğu için oradan yapıyorum önerilerimi. Yukarıda dizdiğim sistem 10K altına toplanabilir.

Bu bütçe ve amacınız doğrultusunda size önerim 3800X almak yerine 3700X almanızdır. Stok soğutucu yetersiz gelirse 400TL civarına oldukça kaliteli ve performanslı bir hava soğutma takarak 3700X'i overclock bile yapabilirsiniz. Aralarında çok az performans farkı var ve değecek fiyat farkı yok.
Oc sistemi yoruyor ve normalinden çok daha hızlı eskitiyormuş bu doğru mu yani oc sisteme zarar veriyor mu ?

Oc sistemi yoruyor ve normalinden çok daha hızlı eskitiyormuş bu doğru mu yani oc sisteme zarar veriyor mu ?
Öyle bir şey yok hocam. Rahat olun. 7 yıllık işlemciyi 2 kat performans vermeye zorluyorum ve aynı şekilde 2 kat daha fazla güç çektiriyorum. Hiçbir şey olduğu yok. Overclock zararlıdır, yorar, eskitir gibi şeyler şehir efsaneleri. İnsanlar custom sıvı soğutma yapıyor overclock'un dibine vurmak için :) Üstelik bu sistemler 15-20 bin liradan pahalı sistemler.

Öyle bir şey yok hocam. Rahat olun. 7 yıllık işlemciyi 2 kat performans vermeye zorluyorum ve aynı şekilde 2 kat daha fazla güç çektiriyorum. Hiçbir şey olduğu yok. Overclock zararlıdır, yorar, eskitir gibi şeyler şehir efsaneleri. İnsanlar custom sıvı soğutma yapıyor overclock'un dibine vurmak için :) Üstelik bu sistemler 15-20 bin liradan pahalı sistemler.
Ben sistemi yazın almayı planlıyorum şu an sadece piyasayı merak ettim yazın tekrar senle iletişime geçmek isterim mümkünse

Ben sistemi yazın almayı planlıyorum şu an sadece piyasayı merak ettim yazın tekrar senle iletişime geçmek isterim mümkünse
Tabi ki, nickimi isterseniz kaydedin. Her türlü bilgimle elimden geldiğince yardımcı olurum. technopatsosyal ve forumsdn üzerinden de bana aynı nick ile ulaşabilirsiniz etiketleyerek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,703
Üyeler
190,791
Son üye
mertbeyvip
Geri