- Bütçe
- 110000
Öncelikle selamlar, en son bilgisayarımı toplayalı 4 yıl geçti. yaklaşık 3 yıldır da donanım sektörü ile ilgilenmiyordum ki 3 ay önce yeni bir bilgisayar geçmeye karar verene kadar. Şimdi toplamak istediğim sistemle ilgili bazı kararsızlıklarım var ve sizin yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Toplayacağım bilgisayarla 4k bir monitörde oyun oynayacağım (native 4k ultra oynamak benim için önemli değil dlls 4xfg vs sorun değil). Aynı zamanda yazılım sektöründeyim ve kendi çapımda bazı AI projeleri ile uğraştığım da oluyor. İlk başta 5080'e gitmek istiyordum ancak 5070ti ile aradaki fiyat farkının gereksiz olduğunu hissetiğimden 5070 ti daha mantıklı geldi. Benim şuan asıl sorunum işlemci. 9800x3d evet oyunlar için harika bir işlemci ancak multi-tasking ,edit veya bir compile işinde inanılmaz zayıf kalıyor haliyle. Zaten 2k çözünürlük ve üzerinde native oynayınca işlemcinin pek bir önemi kalmıyor. Ancak dlss ile görünütyü upscale ederek oynadığımızda bu işlemcinin önemi ne kadar olacak? bunla ilgili bir test bulamadım. 9950X 9800x3d tamamen aynı performansa sahipler 4k'da acaba o yüzden 9950x mi gitsem diyorum. Benim asıl sorunlarım diğer parçalarda genel bir fikre sahibim ama her şeye açığım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sevgiler. Bütçeyi 120 bandına kadar zorlarım