Çözüldü✓ 110K PC Bakar mısınız nasıl

Kasa

işlemci

ekran kartı

ssd

ram

power

anakart

sıvı sogutma

Bunlar nasıl olmuş bakar mısınız , hepsi uyumlu mu , darbogaz olur mu

veya

veya aşağıdaki ürünü de bi araştırabilirsiniz epey fiyat farkı var.

Anakart yetersiz diyenlere B850 al diyenlere vs. kulak asmayın devasa performans artışları yaşamayacaksınız. Anakart değişecekse X870 serisi şiddetle öneriliyor sisteme. Grafik işiyle uğraştığınızı belirtmişsiniz bu sebeple ram ve depolama ihtiyacı 32GB-1TB yetersiz kalabilir hangi programları kullandığınızı bilmiyorum fakat ileride yükseltme için şuan rami tek 32GB alabilirsiniz. M2 SSD yi de biraz daha bütçe çıkarıp en azından 2TB almak yararınıza olacaktır. 9950X3D masraflı bir işlemci ve onun ile yapılacak işlerde haliyle masraflı bence işlemciden biraz kısılıp diğer parçalara para ayırılabilir 9950X3D sonundaki X3D ibaresi sebebiyle daha çok oyuna yönelik ve gamer topluluğu tarafından abartılan bir model olduğu için yakın kuzenleriyle fiyat farkı epey açık olabilir. 9950X3D yerine 9950X tercih edilebilir. 8K TL gibi bir fiyat oynuyor bu bütçeye hem SSD hemde RAM yükseltmesi yapabilirsiniz. PSU için de MSI ın 1000W lık PSU suna yükseltme yapmak çok çok daha iyi olacaktır kafadan 5 yıl garanti veriyor zaten adamlar. Ram konusunda Gskill yıllardır AMD kanadına oldukça performanslı ramlar üretiyor AMD işlemciler ile Gskill ramlar kullanmak her zaman övülen bir konu oldu hala böyle mi bilmiyorum ama ramleri de ekledim.

Vatanda sitesinde hazır sistem de yüzde 10 indirim var bakmadıysanız bakın isterseniz.

evet Grafikerim o yüzden işlemciyi güçlü tutuyorum.
Grafiker isen 9950x yeterli x3d modeline gerek yok ki

5080 yapsan yine daha mantıklı olur

Ram bunu alabilirsin hynix a

Grafiker isen 9950x yeterli x3d modeline gerek yok ki

5080 yapsan yine daha mantıklı olur

Ram bunu alabilirsin hynix a
evet ama aynı zamanda oyunda oynuyorum. hem oyun hem iş konusunda en üst seviye işlemci oldugu için onu kısmıyorum. ram ve ssd şuanlık yeterli daha sonra yükseltirim. şuan tek sıkıntı anakart b650 yeterli mi diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasa güzel değil sıvı soğutma fln alıyorsun bu sisteme bi akvaryum kasa yakışır gibi
var mı akvaryum kasa modeli

veya

veya aşağıdaki ürünü de bi araştırabilirsiniz epey fiyat farkı var.

Anakart yetersiz diyenlere B850 al diyenlere vs. kulak asmayın devasa performans artışları yaşamayacaksınız. Anakart değişecekse X870 serisi şiddetle öneriliyor sisteme. Grafik işiyle uğraştığınızı belirtmişsiniz bu sebeple ram ve depolama ihtiyacı 32GB-1TB yetersiz kalabilir hangi programları kullandığınızı bilmiyorum fakat ileride yükseltme için şuan rami tek 32GB alabilirsiniz. M2 SSD yi de biraz daha bütçe çıkarıp en azından 2TB almak yararınıza olacaktır. 9950X3D masraflı bir işlemci ve onun ile yapılacak işlerde haliyle masraflı bence işlemciden biraz kısılıp diğer parçalara para ayırılabilir 9950X3D sonundaki X3D ibaresi sebebiyle daha çok oyuna yönelik ve gamer topluluğu tarafından abartılan bir model olduğu için yakın kuzenleriyle fiyat farkı epey açık olabilir. 9950X3D yerine 9950X tercih edilebilir. 8K TL gibi bir fiyat oynuyor bu bütçeye hem SSD hemde RAM yükseltmesi yapabilirsiniz. PSU için de MSI ın 1000W lık PSU suna yükseltme yapmak çok çok daha iyi olacaktır kafadan 5 yıl garanti veriyor zaten adamlar. Ram konusunda Gskill yıllardır AMD kanadına oldukça performanslı ramlar üretiyor AMD işlemciler ile Gskill ramlar kullanmak her zaman övülen bir konu oldu hala böyle mi bilmiyorum ama ramleri de ekledim.
işlemci ve ekran kartından yana şuan memnunum. Dediklerin bazılarına katılmıyorum ama genel olarak dogru SSD VE RAM yüksek almak iş için gerekli ama şuanda 1TB SSD VE 32GB RAM şimdilik beni idare eder. onları daha sonrada yükseltebilirim. şuan tek düşündügüm şey anakart b650 b850 hangisi daha iyi yada o fiyat aralıgında daha iyisi var mı bilmiyorum kararsızım. Ayrıca Kasa yeterli büyüklükte mi bilmiyorum.

Son düzenleme:
evet ama aynı zamanda oyunda oynuyorum. hem oyun hem iş konusunda en üst seviye işlemci oldugu için onu kısmıyorum. ram ve ssd şuanlık yeterli daha sonra yükseltirim. şuan tek sıkıntı anakart b650 yeterli mi diye düşünüyorum.

var mı akvaryum kasa modeli

işlemci ve ekran kartından yana şuan memnunum. Dediklerin bazılarına katılmıyorum ama genel olarak dogru SSD VE RAM yüksek almak iş için gerekli ama şuanda 1TB SSD VE 32GB RAM şimdilik beni idare eder. onları daha sonrada yükseltebilirim. şuan tek düşündügüm şey anakart b650 b850 hangisi daha iyi yada o fiyat aralıgında daha iyisi var mı bilmiyorum kararsızım. Ayrıca Kasa yeterli büyüklükte mi bilmiyorum.
Anakart konusu;
Seçtiğiniz B650 model anakartta 1 adet 8-pin bağlantısı ile CPU beslemesi verilmiş ve 12+2+1 faz yapısı mevcut bu bağlantı teoride sizin 170W'lık 9950X3D işlemcinizi besleyebilse bile 8-pin bağlantısınıda güvenli sınır maximum 150W'dır. Aşağıdaki linkteki ürüne yönelebilirsiniz. Seçmiş olduğunuz kasa ATX bir kasa olduğu için anakart tam uyumlu olacaktır. B650 ile kullanılamaz mı? tabii ki kullanılabilir fakat 8-pin kablosunun erime-yanma riski mevcut. Bence yanmaz ve erimez ama risk yinede mevcut. Ayrıca bu 170W sadece render alırken vs. geçerli bir güç tüketimi oyunlarda veya günlük kullanımda bu kadar yoğun işlemci kullanımı imkansıza yakın hele ki 5070Ti gibi bir kart ile kesinlikle imkansız diyebilirim.

PSU konusu;
sisteminiz için 1000W' lık bir PSU önermemin sebebi PSU'ların maximum verimi %50 civarında olur bu yüzdenin üzerine çıktığınızda verimlilik düşmeye başlar ve PSU ısınmaya fan devrini arttırmaya başlar. 5070TI 300W, 9950X3D 170W(Oyun kullanımı 100W civarı tahmin ediyorum), geri kalan sistem bileşenleri (anakart, fanlar, fan kontrolcüsü vs.) 100W dersek aşağı yukarı bir oyun oynama anında 500W güç tüketimine ulaşıyorsunuz. bu sebeple 1000W bir PSU almak hem uzun vadede elektrik faturasına çok olmasada olumlu bir etki bırakıcak hemde serin, sessiz ve güvenli bir çalışma sağlayacak. 850W o kadar kötü mü? kullanılmaz mı? tabii ki hayır gönül rahatlığıyla kullanılabilir fakat sistemin hakkı 1000W.

İşlemci konusu (Derdinizi anlayamıyorum?):
Ben garfik işleriyle uğraşıyorum diyorsunuz ama 9950X3D için fiyat kıramam diyorsunuz... İşlemciler hakkında araştırma yapmadığınız çok açık çünkü iş odaklı sistemlerde 9950X modeli 9950X3D den çok daha iyi performans veriyor. 9950X3D tamamen oyun odaklı tasarlanmış bir işlemci ve siz 5070Ti ile bu işlemciyi kullanmakta diretiyorsunuz. 9950X3D ile 5070Ti kombinlerseniz eğer 1080p yada 720p oynamıyorsanız 9950X den 1 FPS bile fazla alamazsınız çünkü oyunlarda üst sınır ekran kartının ne kadar kare üretebildiğine bakar, işlemcinin içindeki L3 belleğe değil. 9950X de aynı kareleri oluşturması için emir verecek 9950X3D de arada bir fark göremeyeceksiniz. Sistemdeki en sorunlu parçanın işlemci olduğunu ve aşırı derece para harcandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta eğer video düzenleme veya çok ağır dosyalarla işlem yapmıyorsanız ki 1TB SSD alındığına göre çok ağır dosyalarla iş yapmadığınızı varsayıyorum işlemciye yine bu kadar ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Lütfen izlediğiniz 3-5 videonun etkisinde kalarak paranızı kullanmayacağınız şeylere harcamayın. Aşağıya bıraktığım test videosunda da görebilirsiniz 9070XT ile yapılan testlerde 9800X3D ve 9950X3D arasında hiçbir fark gözükmüyor hatta bazı oyunlarda Ryzen 5 9600 ve 9950X3d arasında bile fark yok denecek kadar az yani RTX5090 kullanmıyorsanız 9950X3D hem oyun konusunda hemde iş konusunda işlevsiz ve gereksiz. Aman ben X3D yazmasını istiyorum hoşuma gidiyor diyorsanız da Ryzen 7 9800X3D işinizi rahatlıkla görecektir.

Kısa özet : 9950X3D bu sistem için aşırı yüksek seviye bir işlemci ve küçük kardeşlerine göre hiçbir kazancı olmayacak aksine zararı olacaktır.

Başka sorularınız varsa severek cevaplayabilirim.

Ekran kartını palit gamingpro alacaksan NE7507T019T2-GB2031A versiyonunu almaya dikkat et diğerlerinde vapor chamber yok

Geri