ben 16m2 odama klima almak için bir iklimlendirmeci ile sohbet etmiştim kendisinin tavsiyeleri belki işinize yarar. 9 luk 12lik hangi vs marka veremiyorum firma kötülememek için ama japonlar iyidir diyeyim.
klima alırken genelde
kasım ayında kış kampanyası oluyor.
minimum a++(tercihen a+++) soğutma ve ısıtma sert/scop olan, r32 gazlı, bütçe dahilinde
klima "bi boy büyük alayım seneye de giyerim" cihazı değildir. inverter cihazlar odayı istediğin sıcaklığa getirince rölantiye alır ve enerji tasarrufu sağlar. odaya ne kadar uygun cihaz alırsan rejime o kadar çabuk girer.
ama 9000 liğin rejimde tükettiği elektrik ile 12 ninki farklıdır, 12 daha yüksektir.
e o zaman 9lukla işin çözülüyor ise 12lik alırsan nolur?
1- iy maliyetin artar
2- ihtiyacın olan soğutma ısıtma için ihtiyaçtan fazla enerji harcamış olursun, o tasarruf filan hepsi boşa gider.
özetle hayır. 10+ yıllık iklşmlendirmeci olarak söylüyorum, 16m2 güney cepheli bi oda, eğer izolasyonu iyi, yeni bir bina ise binanız, 9000 yeterlidir.
aksini iddia eden, 12 lık al diyen adam, sana elindeki 12 liği çakmak isteyen bi esnaf olabilir
sıkıntı yok, aynı fiyata veya %10 fazlasına verirse al
tüm testler bakır borulara göre yapılır, maliyetten kaçınmak için alüminyum altyapı kullanıyor. alüminyum boru kullanan servis de marka da yorumları çok iyi olsa da ondan alma kardeş.
sadece gerekirse farkını ver bakır boru altyapı çektir, çapı cşhaza uygun boru çekilsin. vakum yaparken de başında bekle mutlaka.
genelde o tip cihazlar yarım saat sonra üfleme sıcaklığı 6-7 derecenin altına düşer soğutmada, ısıtmada ise 40 larda olur kurulum bittikten sonra bu değerlere geldiyse gazı tam vakumu da iyi demektir. kaçak olmayacak şekilde de sıktıysa sorun yoktur
yok biz alüminyumdan başka yapmayız derse x firması , yok kardeşim hayırlı işler de ve hızla uzaklaş