Arkadaşlar şuan ki sistemimi ufak çaplı upgrade etmeyi düşünüyorum.Hali hazırda i3 12100f kullanıyorum.Anakartımı değiştirmeden sadece işlemci yükseltmesi yapmak istiyorum.Alacağım işlemci beni uzun süre götürsün, rtx 5080-5090 gibi bir kartı dahi besleyebilsin ve gta 6 oyununu kaldırabilecek potansiyelde olsun.İlerde ekran kartını değiştiricem.Buradaki kriterim aslında anakartıma uygun işlemciden maksimum performansı almak o yüzden öyle yazdım.Ama bir sorun varki intelin 13. ve 14.nesil işlemcileri sıkıntılıymış.Bu yüzden de i9 12900k alsam verdiğim örnekler içinde beni üzer mi? Yok eğer problemler çözüldüyse 13. veya 14.nesil işlemcide alabilirim.Aklımdaki işlemciler şunlar; 12900k, 13900k ve 14700k.Hava soğutucu (Cooler Master Hyper 212 Dual Sickleflow) kullandığım için 14900k fazla kaçar diye düşündüm.Yardımcı olur musunuz? Anakartım imzamdaki değil Asus Rog Strix B760-I Gaming bunuda belirtiyim.
Not: Sadece işlemci değişimi olucak.Amd bir sisteme geçiş yapmayı düşünmüyorum ve ekstra masraf olur benim için.
Not: Sadece işlemci değişimi olucak.Amd bir sisteme geçiş yapmayı düşünmüyorum ve ekstra masraf olur benim için.