ARKADAŞLAR MERHABA 12.SINIFA GEÇTİM ANADOLU LİSESİNE GİDİYORUM AÇIĞA GEÇME KARARI ALDIM SEBEBİ ŞU BU SENE YIGILMA OLDU OKULDA VE SINIFIMIZ 50 KİŞİ VE SEÇMELİ DERSTİ, RESİM, MÜZİK, BEDEN VS HAFTADA 10-12 SAAT BOŞA GEÇEN ZAMAN OLUYOR AYDA 40 SAAT EDİYOR DÜŞÜNCEM AÇIGA GEÇİP DÜZGÜN BİR DERSHANEYE YAZILIP SADECE ÜNİVERSİTE SINAVINA ODAKLANMAK SİZCE NASIL OLUR.
Çok mantıklı karar şahsen ben de aynı taktiği uyguladım. 12 sınıf 2. dönem açığa geçmiştim. Sana söyleyeceğim birkaç husus var bunları dikkate almanı öneriririm.
1) Lise diploman olmayacak. eğer güzel bir liseye gidiyorsan kesinlikle geçme. Galatasaray lisesi, kabataş lisesi, çapa anadolu lisesi gibi... Zaten bu liselerde okuyor olsan açığa geçmek istemezdin..
2) Gerçekten iyi bir dershane ile anlaşmadıysanız kesinlikle geçme. Benim dershanem butik şeklindeydi ve başımızda çok baskı yapan eğitim koçu bulunuyordu. Yediğim yemeği bile bilirdi neredeyse.
3) Kendin hakkında kuşkuların bulunuyorsa geçme. Okula gitmeyip boş zaman elde ederim ders de çalışırım film de izlerim diyorsan bu fikri şimdiden unut. Açığa geçip dersi salan birçok kişi tanıyorum. O süreci iyi yönetmek de kolay değil gerçekten.
Ben zaten başarılı bir öğrenciydim. Okulun beni geri çektiğini bildiğimden hiç kuşku duymadan bu kararı aldım. Boş derslerde ön sıramda kurtadam diye boktan bir oyun oynuyorlardı bağırışlar kahkahalar eşliğinde. Hatırladıkça daralıyorum