Neler Yeni

120 günde YKS 140K yapmak...

nouchitr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hasan Umut Özalp
Eşit ağırlık öğrenciyim. 120 gün var sınava ama benim durumum fazlasıyla vahim. TYT netlerim 35 bilemediniz maksimum 40, AYT ise 16 bilemediniz maksimum 21 net geliyor. O KADAR KÖTÜ BİR DURUMDAYIM! Üstüne üstlük mezun senem. Ailemin gözünde yüz karasıyım. Geçen sene 550K yaptım. Hem mecbur olarak mezuna kalacaktım. Ailevi sıkıntım ve eğitimim durumum çok da iyi değil. BCZAL (Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi) mezunuyum. OBP'em 69.4. Arkadaş ortamı yüzünden durumum o kadar vahim. Matematikten maksimum 7-8 net yapabiliyorum.

Bunlar da yetmiyormuş gibi mecburen maddi durumumdan kaynaklı işe gireceğim. Günde 5 bilemediniz 5.30 saat ŞOK'ta part-time işe gireceğim. Saat 16.00'dan 21.00'e kadar. Nedenini sormayın çünkü o da ayrı bir dert, ayrı bir hikaye.

İstanbul Üniversitesi işletme okumak istiyorum. Oradan da ya Türkiye'de finans uzmanı ya da yurt dışında bankacı olmak istiyorum. İngilizcem B2 ve üstü, Almancam A2 ve biraz üstü. Work and Travel çok mantıklı geliyor. Hedefim bu ikisinden biri. Başka tavsiyelere de açığım fakat mecbur İstanbul'da okumak zorundayım. Elimde B2 İngilizce belgesi var.

Kendime şöyle bir program hazırladım:

Saat 06.00 - Uyanış ve derse hazırlık
Saat 07.00-09.00 - paragraf ve problem soru çözümü
Saat 09.15-12.00 - TYT Matematik konu çalışması ve soru çözümü
Saat 12.15-14.00 - Türkçe ve sosyal soru çözümü
Saat 14.15-15.30 - Edebiyat konu çalışması ve soru çözümü
Saat 15.30-21.00 - İş
Saat 21-30-22.30 - Günü gözden geçirme ve yatış

Günde ortalama 8-9 saat kadar çalışma sürem var.

Sizce bu program ile 140K yapılır mı?

Son 1 ay kala AYT matematikten 12 net üstü gelir mi? Edebiyat 18 net üstü gelir mi? Kısacası TYT 60 ve AYT 40 net bu kadar sürede yapılabilir mi?

NOT:

Haftada 1 gün iznim var ve o gün 2 adet deneme çözsem mantıklı mı yoksa 1 deneme + konu çalışması mı mantıklı?

Abilerim, ablalarım ve yaşıtlarım ne olur bana bir yardım edin. Aile baskısı bir yana dursun 18 yaşımda daha kendi ayaklarımın üstünde duracak takatim kalmadı. Bana program da önerebilirsiniz. Kanal da önerebilirsiniz. Her ders için ayrı kanal önerileri de çok çok iyi olur.

Elimde Bıyıklı Matematik 10 günde temel atma, 345 TYT Türkçe, paragraf hız soruları, şenol hoca çıtır çerez problemler, aktif matematik TYT temel atma kitapları var. Deneme olarak da eis yayınları AYT denemeleri ve birkaç TYT denemesi VA (limit, endemik vb.)

Bunlar bittikten sonra alabileceğim kitap sayısı maksimum 3-4 tane denemede 2-3 tane olur.

Yardımlarınızı bekliyorum...

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
mamixblack
kanka bende sınava çalışıyorum bu sene sayısaldan gireceğim ve sana çok net bir şekilde söyleyebilirim ki oturup çalışmaya başladığında herşeyin çok kolay oldugunu fark ediyorsun ilk birkaç hafta çok sancılı geçecek ama disiplini sağlaman gerekiyor bugün dinleneyim yarın devam ederim diyip derslerini geçiştirmemen gerekiyor

ayt matematikten eyüp b nin konu anlatımlı kitabını alıp ilerle çok güzel anlatıyor

tyt fen için genel tekrar videoları izleyip bol bol deneme çöz kitap çözmekle zaman kaybetme yanlışlarını öğren yeterli olur

tyt matematik ve geometri için 1 kitaptan bitirip denemelere geç

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Yağmur
Eşit ağırlık öğrenciyim. 120 gün var sınava ama benim durumum fazlasıyla vahim. TYT netlerim 35 bilemediniz maksimum 40, AYT ise 16 bilemediniz maksimum 21 net geliyor. O KADAR KÖTÜ BİR DURUMDAYIM! Üstüne üstlük mezun senem. Ailemin gözünde yüz karasıyım. Geçen sene 550K yaptım. Hem mecbur olarak mezuna kalacaktım. Ailevi sıkıntım ve eğitimim durumum çok da iyi değil. BCZAL (Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi) mezunuyum. OBP'em 69.4. Arkadaş ortamı yüzünden durumum o kadar vahim. Matematikten maksimum 7-8 net yapabiliyorum.

Bunlar da yetmiyormuş gibi mecburen maddi durumumdan kaynaklı işe gireceğim. Günde 5 bilemediniz 5.30 saat ŞOK'ta part-time işe gireceğim. Saat 16.00'dan 21.00'e kadar. Nedenini sormayın çünkü o da ayrı bir dert, ayrı bir hikaye.

İstanbul Üniversitesi işletme okumak istiyorum. Oradan da ya Türkiye'de finans uzmanı ya da yurt dışında bankacı olmak istiyorum. İngilizcem B2 ve üstü, Almancam A2 ve biraz üstü. Work and Travel çok mantıklı geliyor. Hedefim bu ikisinden biri. Başka tavsiyelere de açığım fakat mecbur İstanbul'da okumak zorundayım. Elimde B2 İngilizce belgesi var.

Kendime şöyle bir program hazırladım:

Saat 06.00 - Uyanış ve derse hazırlık
Saat 07.00-09.00 - paragraf ve problem soru çözümü
Saat 09.15-12.00 - TYT Matematik konu çalışması ve soru çözümü
Saat 12.15-14.00 - Türkçe ve sosyal soru çözümü
Saat 14.15-15.30 - Edebiyat konu çalışması ve soru çözümü
Saat 15.30-21.00 - İş
Saat 21-30-22.30 - Günü gözden geçirme ve yatış

Günde ortalama 8-9 saat kadar çalışma sürem var.

Sizce bu program ile 140K yapılır mı?

Son 1 ay kala AYT matematikten 12 net üstü gelir mi? Edebiyat 18 net üstü gelir mi? Kısacası TYT 60 ve AYT 40 net bu kadar sürede yapılabilir mi?

NOT:

Haftada 1 gün iznim var ve o gün 2 adet deneme çözsem mantıklı mı yoksa 1 deneme + konu çalışması mı mantıklı?

Abilerim, ablalarım ve yaşıtlarım ne olur bana bir yardım edin. Aile baskısı bir yana dursun 18 yaşımda daha kendi ayaklarımın üstünde duracak takatim kalmadı. Bana program da önerebilirsiniz. Kanal da önerebilirsiniz. Her ders için ayrı kanal önerileri de çok çok iyi olur.

Elimde Bıyıklı Matematik 10 günde temel atma, 345 TYT Türkçe, paragraf hız soruları, şenol hoca çıtır çerez problemler, aktif matematik TYT temel atma kitapları var. Deneme olarak da eis yayınları AYT denemeleri ve birkaç TYT denemesi VA (limit, endemik vb.)

Bunlar bittikten sonra alabileceğim kitap sayısı maksimum 3-4 tane denemede 2-3 tane olur.

Yardımlarınızı bekliyorum...
Ders çalışmak bı o kadar önemli olsa da hayatın da olan baskılar seni dert sokan şeylerden uzaklaşman lazım önce sakin ol kendini adapte et kendini stres altında hissetme sınavda tek sen ve sınav kağıdı olcan programlarına dikkat et kendini buna alıştır ailen kötüyse baskıcıysa dediklerine bakma boş konuşurlar onlar dedikleri başkalarının dediklerini seni korkutmak için gibi düşün ama korkma sınav ile kadın-adam olmuyorsun kişiden kişiye değişir kendine güven programına odaklan onlardan sanane dediklerinden sanane onların dedikleri ilgilendirmez istediğini yapabilirsin ve yaparsın da güveniyorum sana önce programına başlıyorsun süreleri aksatmıyorsun ki alış 1 gün 2 gün 3 gün diye çalışa çalışa programa uymaya çalış o programdan çıkma arada bı mola saati de belirleyebilirsin ki bı herşeyden uzaklaş kafan rahatlasın bu programa alıştıkça yaparsın deneye deneye gör programını yaptıkça programın da belki hata görürsün onları süreleri fln değiştirebilirsin Alışa alışa ilerle kendini kontrol etmeyi ve kendi geri yerinde tutbil kendini önemse evet zor şartlarda çalışıyoruz bı yandan ekonomi iş okul para ama kendini hayata göğüsünü ger rahat ol dersten çok bi önemli olan bu ders konusunda çok iyi değilimdir üni okumadım lise de bile bıraktım bende gidip boş yere okul okuyup adamların kollarına sarhoş şekilde yatmayı bende bilirim ama yapamadım dediğim gibi okumak ile kadın-adam olunmaz bana göre tabi kime göre değişir ama bu beni ilgilendirmez ben şuan rahatım okumasam bile en azından kendi başıma yaşamaya çalışıyorum 1 kez olmadı diye ağlama kalk ayağa düşün araştır bı daha kine hatalarından ders çıkar daha çok çabala çalış dersten çok hayat tavsiyesi verebilirim sana sadece eğer yazdıklarım işine yararsa ne mutlu bana yardımcı olmuşumdur umarım sana güveniyorum <33
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ders çalışmak bı o kadar önemli olsa da hayatın da olan baskılar seni dert sokan şeylerden uzaklaşman lazım önce sakin ol kendini adapte et kendini stres altında hissetme sınavda tek sen ve sınav kağıdı olcan programlarına dikkat et kendini buna alıştır ailen kötüyse baskıcıysa dediklerine bakma boş konuşurlar onlar dedikleri başkalarının dediklerini seni korkutmak için gibi düşün ama korkma sınav ile kadın-adam olmuyorsun kişiden kişiye değişir kendine güven programına odaklan onlardan sanane dediklerinden sanane onların dedikleri ilgilendirmez istediğini yapabilirsin ve yaparsın da güveniyorum sana önce programına başlıyorsun süreleri aksatmıyorsun ki alış 1 gün 2 gün 3 gün diye çalışa çalışa programa uymaya çalış o programdan çıkma arada bı mola saati de belirleyebilirsin ki bı herşeyden uzaklaş kafan rahatlasın bu programa alıştıkça yaparsın deneye deneye gör programını yaptıkça programın da belki hata görürsün onları süreleri fln değiştirebilirsin Alışa alışa ilerle kendini kontrol etmeyi ve kendi geri yerinde tutbil kendini önemse evet zor şartlarda çalışıyoruz bı yandan ekonomi iş okul para ama kendini hayata göğüsünü ger rahat ol dersten çok bi önemli olan bu ders konusunda çok iyi değilimdir üni okumadım lise de bile bıraktım bende gidip boş yere okul okuyup adamların kollarına sarhoş şekilde yatmayı bende bilirim ama yapamadım dediğim gibi okumak ile kadın-adam olunmaz bana göre tabi kime göre değişir ama bu beni ilgilendirmez ben şuan rahatım okumasam bile en azından kendi başıma yaşamaya çalışıyorum 1 kez olmadı diye ağlama kalk ayağa düşün araştır bı daha kine hatalarından ders çıkar daha çok çabala çalış dersten çok hayat tavsiyesi verebilirim sana sadece eğer yazdıklarım işine yararsa ne mutlu bana yardımcı olmuşumdur umarım sana güveniyorum <33
Kimine göre boş konuştum kimine göre mantıklı gelebilir çok konuştuğum için de özür dilerim sadece tavsiye vermek istedim <3

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
bunicktamyirmiharfli

Kimine göre boş konuştum kimine göre mantıklı gelebilir çok konuştuğum için de özür dilerim sadece tavsiye vermek istedim <3
her şey yapılabilir dostum ben 12. sınıfın 2. döneminde başladım zamanım yetmedi tabii ki o yüzden 174kdan mezuna bıraktım sayısalım bu arada. Günde yaklaşık 8-10 saat civarı çalışarak 50k ya girdim yeter ki programlı ve verimli çalış.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,058
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
kanka bende sınava çalışıyorum bu sene sayısaldan gireceğim ve sana çok net bir şekilde söyleyebilirim ki oturup çalışmaya başladığında herşeyin çok kolay oldugunu fark ediyorsun ilk birkaç hafta çok sancılı geçecek ama disiplini sağlaman gerekiyor bugün dinleneyim yarın devam ederim diyip derslerini geçiştirmemen gerekiyor

ayt matematikten eyüp b nin konu anlatımlı kitabını alıp ilerle çok güzel anlatıyor

tyt fen için genel tekrar videoları izleyip bol bol deneme çöz kitap çözmekle zaman kaybetme yanlışlarını öğren yeterli olur

tyt matematik ve geometri için 1 kitaptan bitirip denemelere geç
Tyt mat icinde konu anlatimli kitap onerebilirmisjn

nouchitr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hasan Umut Özalp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

çok teşekkürler. bu arada özre gerek yok efenim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Yunus Emre Uzun
kral bende seninki kadar olmasa da az buz problemler yaşadım ama şunu öğrendim şöyle mi çalışsam böyle yapsam onu mu dinlesem tarzı şeylerle kafanı yorma sen sadece ders çalışmaya bak verimini göreceksin

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
mamixblack
Tyt mat icinde konu anlatimli kitap onerebilirmisjn
tyt matematik için eyüp b nin kitabından gidebilirsin. eğer konular hemen bitsin denemelere geçeyim dersen de matematiğin güler yüzü nü önerebilirim ama temelin hiç yoksa eyüp b nin kitabı daha iyi olur

TheBalta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Burak Balta
Dostum sana bi tavsiye:
Programında hergün matematik geometri kesinlikle olsun.Ben lise okumadım.Tamamen sıfırdım en ufak bilgim bile yoktu.Eylülde ders çalışmaya başladım.Netlerim ilk başladığımda 30 civarı ve türkçe sosyalden geliyodu.Hergün mat ve geo. çalışmaya başladım ama her gün istisnasız şuan 65-70 civarı net yapıyorum bu da istediğim bölüm için yeterli.Matematiğim 20 civarı geliyo burdan kendine pay biçebilirsin sendende kötü durumdaydım başladığımda yeterki çalış.Zamanın birazcık daralmış bu bi gerçek uykudan feragatsa feragat arkadaştan feragatsa feragat ediceksin başka bi yolu yok.
Umarım istediğin bölüme yerleşirsin.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,058
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
tyt matematik için eyüp b nin kitabından gidebilirsin. eğer konular hemen bitsin denemelere geçeyim dersen de matematiğin güler yüzü nü önerebilirim ama temelin hiç yoksa eyüp b nin kitabı daha iyi olur
Temel namina hicbisi yok 0inda alti netlerim matta

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
emirhan
matematik gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor bir ders değil aslında. sözel derslerdeki gibi uzun ezberler gerektirmiyo sadece fazla soru çözerek formülleri kafada oturtmayı ve verilen değerleri yerine yazarak sonuca ulaşmayı gerektiriyo.

-> bana kalırsa zamanın az kaldığı için tyt veya ayt konularında karşına gelebilecek garanti sorulardan net çıkarmaya çalış.
örn. üslü sayılar köklü sayılar vs.

> tyt matematik için temel kavramlardaki bazı konular çerez (sayı kümeleri, tek-çift sayılar, pozitif sayı negatif sayı vs.)
> üslü sayılar ve köklü sayılardan garanti bi kaç soru geliyo
> birinci dereceden denklemler gayet basit bi konu
> problemlerden 10 - 15 soru garanti geliyo

> günde 20 soru paragraf çözmeni ve kronometre tutmanı öneririm. her gün bir önceki çözdüğün süreden biraz daha kısa sürede çözmeye çalış matematik sorularını çözerken ihtiyacın olabilir :)

bu konulara bakarak bence 20 nete kadar çıkarabilirsin. biraz temel gerektirebilir ama kalan süre içerisinde başaramazsın diye bir şey yok.
sözel dersleri sakın bırakıyım deme yoksa sayısal neti arttırıp sözel neti düşürebilirsin.

ben de eşit ağırlık öğrencisi bi öğrenciyim ama şuan üniversitede sayısal ağırlıklı bir bölümde okuyorum :) zor diye bir şey yok sadece çaba istiyo başka bi şeye gerek yok. ben yapamıyorum deme yapıcam de.

AYRICA RELAX OLUCAN BABAAA

tyt - ayt matematik için Mert Hoca'yı öneririm, fizik için Özcan Aykın'ı öneririm.

seni en temelden değil orta dereceden başlatan kitapları çözmeni tavsiye ederim.

kitap konusunda da <Bilgi Sarmal> orta ile orta-zor arasında gidip gelen bi kitap. hem zor hem orta seviye bol soru görme şansın olur.

fav soru kitabımdır :)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,214
Üyeler
168,260
Son üye
Josephx06
Top Bottom