12000₺ Laptop Tavsiye

Reaksiyon skoru
8
Bütçe
12000
12000₺ ye mühendislik ve oyun için laptop almayı düşünüyorum. Şu an laptop fiyatları baya yüksek 3-4 ay sonrasına kadar bekleyebilirim. Yeni modelleri beklemelimiyim? Ayrıca şu anda önerebileceğiniz beni uzun yıllar götürebilecek laptop tavsiyelerinizi bekliyorum?

Hocam peki bu işlemcinin İntel İ7 10750 ye göre artıları nelerdir? Uzun yıllar kullanabilir miyim? Bilgisayarlardan pek anlamıyorum açıkçası.

İ7 10750h'dan daha performanslı ve daha serin çalışıyor. İ9 9880h'dan bile daha performanslı siz düşünün. Ben alpha 15 a3dd'yi 4 aydır kullanıyorum ve açıkçası bir problem yaşamadım. Msi kaliteli bir markadır. Ekran kartı ise rtx 2060'a denk.

İ7 10750h'dan daha performanslı ve daha serin çalışıyor. İ9 9880h'dan bile daha performanslı siz düşünün. Ben alpha 15 a3dd'yi 4 aydır kullanıyorum ve açıkçası bir problem yaşamadım. Msi kaliteli bir markadır. Ekran kartı ise rtx 2060'a denk.
Tamamdır. Tavsiyelerinizi değerlendireceğim. Teşekkür ederim.

Hocam peki bu işlemcinin İntel İ7 10750 ye göre artıları nelerdir? Uzun yıllar kullanabilir miyim? Bilgisayarlardan pek anlamıyorum açıkçası.
Hocam önerdiğimiz laptopun 17 inç olanını kullanıyorum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Hocam önerdiğimiz laptopun 17 inç olanını kullanıyorum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Hocam gerçekten aklıma takılan tek şey şu: ben ve çevremdeki herkes intel işlemci kullanıyor. İş amaçlı ve uzun yıllardır. Ben şimdi bu kadar emek verip bu fiyata bu bilgisayarı alırsam ilk yıllar olmasa bile 3-4. Yıllarda sorun yaşamaktan korkuyorum. Ne gibi bir sorun derseniz de işlemcinin performansının düşmesi, aşırı ısınması vs.

Hocam gerçekten aklıma takılan tek şey şu: ben ve çevremdeki herkes intel işlemci kullanıyor. İş amaçlı ve uzun yıllardır. Ben şimdi bu kadar emek verip bu fiyata bu bilgisayarı alırsam ilk yıllar olmasa bile 3-4. Yıllarda sorun yaşamaktan korkuyorum. Ne gibi bir sorun derseniz de işlemcinin performansının düşmesi, aşırı ısınması vs.
Hayır yaşamazsınız, AMD son yıllarda çok kaliteli ürünler çıkarıyor. Eğer düzenli temizler ve iyi kullanırsanız sorun olmaz. Aksi takdirde Intel'de de sorun çıkar zaten. Yayıncılar youtuberlar falan bile 3 4 yıl önce Intel'den vazgeçmezken artık hepsi AMD kullanıyor. Bu da gayet sağlam bir işlemci. Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Hayır hocam öyle şeyler olmaz. İ9'dan dahi güçlü bir işlemci den bahsediyoruz ömrü uzun olur. Ve intel işlemcilere göre artılarından biri serin çalışması. Aynı kasaya sahip iki laptop karşılaştırıldığında amdnin 4 derece daha serin çalıştığı görülür.

Ben bu cihazın ryzen 7 3750h olanını kullanıyorum ve ısınmıyor

IMG_20210101_185947.jpg

" Cyberpunk medium settings "

AMD bu konuda kendini aştı, merak etmeyin sorun yaşamazsınız bu konuda.

Geri