Neler Yeni

120k+lık pc hem geç açılıyor hemde genel olarak az fps veriyor

ktposhorx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kaan Toprak Poshoroğlu
1736083066625.png
1736083079813.png
Merhabalar 4080 süperli 64 ram li ve ryzen 7 7800x3d li pc genel olarak hem geç açılıyor( power tuşuna bastıktan 10 15 saniye sonra monitörlere ekran geliyor (3 monitör var )) hemde bundan sonra 10 saniye falan bekletiyor normalde 3060 la falan lolde 200 300 fps alırken bunla 350 arası alıyorum cs dede 350 arası alıyorum. Fakat incelemelerde 500-600 arası gösteriyor nedeni nedir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Semih Demirtaş
Merhaba Ekran Kartı Kullanım Oranına Bakınız Eğer %100 de Bu FPS Leri Alıyorsanız Evet Bu Değerler Düşük Ancak Bu Değere Monitörün Çözünürlüğünün de Dahil Olduğunu Unutmayın Pc Hızını Belirleyen En Temel Unsur SSD Dir Açılma Olayını Ona Bağlayabilirsiniz Ancak Güçlü Sistemlerin Açılması Sanıldığının Aksine Her Zaman Daha Yavaş Olacaktır Bende de 4080 Var SSD Değiştirdikten Sonra Biraz DAha Hızlandı Düşük FPS Vermesinin İse Sorununu Ben Geforce Experience Uygulamasına Bağlıyorum Bende Ciddi FPS Droplarına Ve Düşüşlerine Sebep Oldu Bu Uygulama Yazıyı Biraz Uzun Tutuyorum Ancak Olabildiğince Konuya Değinmeye Çalışıyorum Bende Lolde 1200 Fps i Geçik Fps Alıyorum İşlemcinizle Vs. Sizinde Bu Veya Bundan fazla Almanız Gerek Bilmediğim Ve Şuanda Bakacak Zamanım Olmadığı İçin Boş Yorum Olabilir Ama İşlemcinin dahili Ekran Kartı Varsa Bu FPS Düşüşüne Sebep Olacaktır Ek Olarak Güç Tüketimini Ve Ekran Kartının % Lik Kullanımlarını Takip Edin Videolarda %100 Değerde 500 600 Fps Alırken Sizin Görev Yöneticisinde %40 İle Bu FPS Leri Almanız Normal Olacaktır

ktposhorx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kaan Toprak Poshoroğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba Ekran Kartı Kullanım Oranına Bakınız Eğer %100 de Bu FPS Leri Alıyorsanız Evet Bu Değerler Düşük Ancak Bu Değere Monitörün Çözünürlüğünün de Dahil Olduğunu Unutmayın Pc Hızını Belirleyen En Temel Unsur SSD Dir Açılma Olayını Ona Bağlayabilirsiniz Ancak Güçlü Sistemlerin Açılması Sanıldığının Aksine Her Zaman Daha Yavaş Olacaktır Bende de 4080 Var SSD Değiştirdikten Sonra Biraz DAha Hızlandı Düşük FPS Vermesinin İse Sorununu Ben Geforce Experience Uygulamasına Bağlıyorum Bende Ciddi FPS Droplarına Ve Düşüşlerine Sebep Oldu Bu Uygulama Yazıyı Biraz Uzun Tutuyorum Ancak Olabildiğince Konuya Değinmeye Çalışıyorum Bende Lolde 1200 Fps i Geçik Fps Alıyorum İşlemcinizle Vs. Sizinde Bu Veya Bundan fazla Almanız Gerek Bilmediğim Ve Şuanda Bakacak Zamanım Olmadığı İçin Boş Yorum Olabilir Ama İşlemcinin dahili Ekran Kartı Varsa Bu FPS Düşüşüne Sebep Olacaktır Ek Olarak Güç Tüketimini Ve Ekran Kartının % Lik Kullanımlarını Takip Edin Videolarda %100 Değerde 500 600 Fps Alırken Sizin Görev Yöneticisinde %40 İle Bu FPS Leri Almanız Normal Olacaktır
Monitör asus rog 380hz ssd ise zaten windowsun kurulu olduğu ssd 1tb ve sadece windows var oyunlar 2 tb lik 7-8k okumalı yazmalı bir ssd de. İşlemcime baktım dahili bir ekran kartı yok. geforce experiencesın 100 200 lük bir fps düşüsü yapacağını düşünmüyorum. Herhangi bir öneriniz varmı bu durum için.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,536
İsim
Hakanbey
ddr5 sistemlerde Açılışta Ram kontrolü yapıldığı için geç açılması normal Biostan bu kontrolü kapatma ayarı mevcut o şekilde 15 saniyeden kurtulabilirsin. FPS tarafı ise Windows ekran ayarlarında monitör HZ sini max getirip o şekilde oyuna giriş yapmayı deneyin.

ktposhorx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kaan Toprak Poshoroğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ddr5 sistemlerde Açılışta Ram kontrolü yapıldığı için geç açılması normal Biostan bu kontrolü kapatma ayarı mevcut o şekilde 15 saniyeden kurtulabilirsin. FPS tarafı ise Windows ekran ayarlarında monitör HZ sini max getirip o şekilde oyuna giriş yapmayı deneyin.
Maxta kullanıyorum hz yi zaten. ram kontrülünü kapatmam bir sıkıntı yaratır mı ?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,536
İsim
Hakanbey
Maxta kullanıyorum hz yi zaten. ram kontrülünü kapatmam bir sıkıntı yaratır mı ?
Ben henüz bir sorunla karşılaşmadım ama adamlar bu ayarı koyduysa illaki sebebi vardır

BN0'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Adugan B
Experience sorunu nasıl çözülür silsek aan uygulamayı fixlenir mi ?

Frkndmt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Furkan Demirtaş
Depolama birimlerinin sürücüleri güncel değilse onları güncelleyebilirsin.

ktposhorx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kaan Toprak Poshoroğlu
Depolama birimlerinin sürücüleri güncel değilse onları güncelleyebilirsin.
Bakıcam onlarada , pcye 120k para veriyoruz zibilyon tane sorunla ugrasıyoruz. Yeminle 30k lık sistemler hakkıyla tıkır tıkır çalışıyor

Frkndmt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Furkan Demirtaş
Bakıcam onlarada , pcye 120k para veriyoruz zibilyon tane sorunla ugrasıyoruz. Yeminle 30k lık sistemler hakkıyla tıkır tıkır çalışıyor
Ben de bu bilgisayarı yeni aldığımda bayağı yavaş açılıyordu pc, ssd nin driverını güncelleyince düzelmişti.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,053
Üyeler
164,605
Son üye
Eynar
Top Bottom