Neler Yeni

125 cclik motor ile uzun yol yapıır mı

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Bence ilk motorunuz olduğu için grenajsız (Naked) motosikletlere bakın. Hem masraflı hem de konforlu olmaz. Nerede yaşıyorsunuz ve motosiklet için bütçeniz ne kadar? Bakarsınız daha güçlü ve sorun yaşatmayacak motosiklet bulurum.
bütçe belirlemedim ehliyet parasını ve kask belki yeterse ceket parasını kendim verceğim naket motorları hiç sevmiyorum benim kendi mallıklarım var dışını sevmezsem içine hiç bakmam naked tür motorları ben beğenmiyorum babam scooterla başlamamı söyledi bizim scooter var ama cidden aşırı rahatsız ediyor cbr bakıyorum ya sanayisi vb bulunduğu için
Mesaj otomatik birleştirildi:

50 cc bile uzun yol yapar... Asıl soru sen uzun yol yapabilirmisin ?

150 cc scooter ile ANTALYA-SALDA GÖLÜ-EĞİRDİR GÖLÜ-KONYA -ANTALYA rotasında 860 km yol aldım 2 günde...

Yanmış boyun, yanmış kollar, ter içinde kalmış kask, ağrıyan bel, uyuşmuş taş.....klar, altındaki makine 90 la gider 140 la dibinden geçerler. Arkana yaslanıp, geçmek yerine seni tedirgin ederler, tır sollar sallanırsın, Tır denk gelir sollayamazsın, sıkıştırırlar,

Sen gidebilir misin ???

Yoksa bakımlı çin malı bile yola gider....

Ybr 125 esd ile japonyaya giden

honda today 50 cc ile Antalya dan Trabzona giden var ;)
hocam planım şöyle amcam kemoterapiye gelicek istanbula babamla amcam bizim kango ile binip gidecek bende arkalarından motorla gideceğim yorulduğumda yolun yarısında fln arabanın içine veya babama veririm motoru babamda antalyadan motorunu kangoya koyarak getirmişti scooter sürerken biraz yayılıyorum babam motor almayı konuşurken şöyle diyor bende alabilirdim 250cc ama bilerek işimi halletsin diye scooter aldım oda xmax almak istiyor ben hız yapmıyorum hızlanırken aklıma ailem geliyor diyor sen gençsin gazla derler bir şey derler gaza gelirsin canın acır diyor motoru alma sebeplerim okulum yakın 1 dolmuşla gidiyrum yürüyeek 20 dkda gidilir ama benim okul zamanı denemelerim oldu adam gibi uyku düzenim olsn diye ya 7.50 de kalkıyorum dlmuş geçmyor bizim burdan yani geçersede nadir yada 5 de kalkıp erkenden çıkıp yolda geçerse dolmuş geçmesini bekiyorum okuluma isteyerek gitmyorum bari uykumu adam gibi alıyım ben uzun yola hazır olduğumu bilemem ama araba kullanma özrlüsüyüm vites debriyaj konusunda motor daha cazip geliyor daha tehlikeli biliyorum riskleri var biliyorum ama hergün dolmuşta kavga etmektense o riskleri tercih ederim 50 cc trafiğe yasaklanmadımı ya

Son düzenleme:

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
CBR ve YZF debriyajlı ve vitesli modeller. Araba mantığı yani, onlar yine var. Bir kerelik uzun yol için alıcaksan değmez diye düşünüyorum. Ayrıca kangoya cbr yada yzf sığarmı bi bakmak lazım. Senin yerinde olsam şehir içinde kesinlikle scooter kullanırım. gaz fren başka bişeye gerek yok. Trafikte scooter çok rahattır. Gaza gelirim çok basarım dersen..Takacağın en iyi ekipman seni 80 km hıza kadar korur. kasksız 25 km hızda kafa karpuz misali patlar. Bunların yanında evden okul mesafen yürüyerek 20 dakikaysa motorla 30 dakika olur.

Evden çık. motor montu giy. kaskı al.kilidi çıkart. motora bin.kask tak.yola çık.sabah trafiği herkes acele eder.2 kez dikkat et... okula geldin. motordan in. kask ceket çıkar kilitle vs vs

Bunlarda zaman :)

Bildiğim kadarıyla yasak değil.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
CBR ve YZF debriyajlı ve vitesli modeller. Araba mantığı yani, onlar yine var. Bir kerelik uzun yol için alıcaksan değmez diye düşünüyorum. Ayrıca kangoya cbr yada yzf sığarmı bi bakmak lazım. Senin yerinde olsam şehir içinde kesinlikle scooter kullanırım. gaz fren başka bişeye gerek yok. Trafikte scooter çok rahattır. Gaza gelirim çok basarım dersen..Takacağın en iyi ekipman seni 80 km hıza kadar korur. kasksız 25 km hızda kafa karpuz misali patlar. Bunların yanında evden okul mesafen yürüyerek 20 dakikaysa motorla 30 dakika olur.

Evden çık. motor montu giy. kaskı al.kilidi çıkart. motora bin.kask tak.yola çık.sabah trafiği herkes acele eder.2 kez dikkat et... okula geldin. motordan in. kask ceket çıkar kilitle vs vs

Bunlarda zaman :)

Bildiğim kadarıyla yasak değil.
hocam arba mantığındanbence daha farklı ben daha kolay buluyorum scooter kullanmayı hiç sevmiyorum motor kullanmış gibi hissetirmiyor bence uzun yol için almayacağım muhtmelen 2 yıl kullanıp 250 cc ye geçince farklı motor alırım motor kitleme faslı yok okulma çok yakın 2 dk mesafede bizim depo var direk deponun içine atacağım hocam kango diğer modellere göre nasıl deyim kasası daha büyük sığmazsada en kötü birini bulur gönderirim hocam ben şehir içinde basmam ama güzel yol bulurum araba olmaz basarım motor hani birde bahane artık toplu taşımanın cefasını çekmiş olan ben bıktım motor almak için heveslendim manuel motor alıp alışma sürecini tamamlayıp hazır hissettiğimde diğer ehliyeti almak istiyorum birde okula yrüdüğüm yer sağlam değil mezarlık kağıt toplayıcıları içmişler hani ordan yürüyeceğime 30 dk motor inan daha iyi gelir bu seneye kadar mal mal gezen bana bıçak taşımayı öğrettiler kelebek kullanmayı öğrendim alıştırma kelebeğim var ama keskin kısım olarka da bıçak parçası olan halide var yani nerşetde bulunduruyorum okuldan dızladım para vermezsen dönüşde düzdanın olmuyor belki ve burası istanbul merkez namı çımış bağcılar flnda değil üsküdar

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
Honda CBR 125R veya Yamaha YZF R125 b iki motordan birini almayı planlıyorum uzun yol yapıcam istanbul ankara arası yol yapıcam birde ortalama asfaltlı bir yolla köye gitmeyi panlıyorum siazce gerçekleştire bilir miyim? cbr oturuş bakımından daha rahat yzf ise daha hızlı ve şık sizin durumunuzda hangisini alırdınız ilk motorum olucak
amacın süratse ikisinden de zevk alamassın uzun yolda basmak istedikce tıkanırsın yani bi 250 cc gibi deiller 200-250 leri görsün max göreceği hız cbr 125 in 156 ben denemiştim son vitese kadar cıktım yol da bom bostu kaskı falan takınca 156 sana 70-80 gibi geliyor

zX1ScreamofNİGht

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Kutluhan bayrakcı
Honda CBR 125R veya Yamaha YZF R125 b iki motordan birini almayı planlıyorum uzun yol yapıcam istanbul ankara arası yol yapıcam birde ortalama asfaltlı bir yolla köye gitmeyi panlıyorum siazce gerçekleştire bilir miyim? cbr oturuş bakımından daha rahat yzf ise daha hızlı ve şık sizin durumunuzda hangisini alırdınız ilk motorum olucak
Abi hava soğutmalı ise belli bir yerden sonra şişiyor motor dinlendirmen gerek ( hep tapagaz gittiysen ) ama su soğutmalı ise gidersin

hocam arba mantığındanbence daha farklı ben daha kolay buluyorum scooter kullanmayı hiç sevmiyorum motor kullanmış gibi hissetirmiyor bence uzun yol için almayacağım muhtmelen 2 yıl kullanıp 250 cc ye geçince farklı motor alırım motor kitleme faslı yok okulma çok yakın 2 dk mesafede bizim depo var direk deponun içine atacağım hocam kango diğer modellere göre nasıl deyim kasası daha büyük sığmazsada en kötü birini bulur gönderirim hocam ben şehir içinde basmam ama güzel yol bulurum araba olmaz basarım motor hani birde bahane artık toplu taşımanın cefasını çekmiş olan ben bıktım motor almak için heveslendim manuel motor alıp alışma sürecini tamamlayıp hazır hissettiğimde diğer ehliyeti almak istiyorum birde okula yrüdüğüm yer sağlam değil mezarlık kağıt toplayıcıları içmişler hani ordan yürüyeceğime 30 dk motor inan daha iyi gelir bu seneye kadar mal mal gezen bana bıçak taşımayı öğrettiler kelebek kullanmayı öğrendim alıştırma kelebeğim var ama keskin kısım olarka da bıçak parçası olan halide var yani nerşetde bulunduruyorum okuldan dızladım para vermezsen dönüşde düzdanın olmuyor belki ve burası istanbul merkez namı çımış bağcılar flnda değil üsküdar
Abi ehliyetsiz motora binme eğitim şart araba kadar kolay değil

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Uzun yol yapılır. Şişirmeden kullanırsan. Ama ben uzun yol için 4 zamanlı ve su soğutmalı tavsiye ederim.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Abi hava soğutmalı ise belli bir yerden sonra şişiyor motor dinlendirmen gerek ( hep tapagaz gittiysen ) ama su soğutmalı ise gidersin

Abi ehliyetsiz motora binme eğitim şart araba kadar kolay değil
Geçmiş olsun
Bu arada bizde cbf motor vardı neredeyse hiç bozulmadı lastik ve uzun kullanımdan dolayı 1 kere dişli filan değişildi sanırım ama pek bilmiyorum uzun yol masrafına girme bence 125 lik ile babamlar İstanbul bartın a 500 lük motor ile 1000 tl ile gidip geldi ve 1 2 sene önce benzin parası ne kadar tutacağına bi bak istersen YTD

Top Bottom