Neler Yeni

12600kf oc vs 13600kf

Dk10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
D K
Merhaba sistemimde h610m anakart ve intel 12600kf işlemci var. Bunun yerine 13600kf işlemciye geçmek mi mantıklı yoksa Z serisi anakart alıp 12600kf işlemciye overclock yapmak mı mantıklı? Bazı yerlerde 13600kf işlemcilerde ısınma sorunu olduğunu da okudum. O yüzden karar veremedim. 12600kf de kule tipi soğutucu ile herhangi bir ısınma sorunu yaşamıyorum. 12600kf ye oc yaparsam 13600kf ye benzer bir performans alabilir miyim?

cruzershi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Eray Altınordu
Anakart değiştirmene gerek yok. Eğer işlemcin yetmiyorsa sana overclockla uğraşma 13600e geçebilirsin. İlla overclock yapıcam anakart vs alıcam diyorsun amd daha mantıklı gibi. İntel işlemciler zaten çok güç tüketiyor stock halde sorun değil bence ama overclockla beraber çok fazla güç tüketir soğutması da zor olur.

Dk10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
D K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart değiştirmene gerek yok. Eğer işlemcin yetmiyorsa sana overclockla uğraşma 13600e geçebilirsin. İlla overclock yapıcam anakart vs alıcam diyorsun amd daha mantıklı gibi. İntel işlemciler zaten çok güç tüketiyor stock halde sorun değil bence ama overclockla beraber çok fazla güç tüketir soğutması da zor olur.
anakart dememin sebebi de şu ileride farklı işlemciye geçebilirim ddr5 anakartla birlikte. Yukarıda da cevap verdim amd için biraz daha bütçeyi aşmam gerekiyor. O yüzden amd için emin olamadım.

Top Bottom