12gb vram hâlâ yeterli midir?

Arkadaşlar 5070 ti laptop Alcam 2k monitörüme bağlayıp 2k ultra oyunlar oynicam yer yer yüksek ayarlara çekebilirim hatta dlss açabilirim sizce bu durumlarda beni daha ne kadar götürür the last of us part 1 ve part 2 oynayacağım en ağır oyun olur büyük ihtimalle onun dışında backrooms rust the forest ve benzeri oyunlar oynarım valo cs falan sizce bı kaç yıl daha götürür mü 12gb vram veya 5080 li laptoplar hepsi gelmedi haziran-temmuza kadar bekleyip mi alsam fiyatları düşer mi?
vram 4k da daha çok önem arz ediyor. laptop larda zaten hiç sıkıntı olmaz. birde nvida zaten ona göre optimize etmiş.

Hocam Galiba anlamadınız hâla mecburen almak zorundayım VRAM Yetmeyecek diyorsunuz bakın 6000 serisi 2-3 sene sonra Çıkacaktır ve bizde size diyoruz ki 12gb vramli 5070Tİ Değil 2 sene değil 5 Sene Rahat Götürür 2K'da DLLS İle 5 sene sonra anca belki yeni yeni ayar kısmaya başlarsınız 5 yıl boyunca Ultra Ayarlarda kullanırsınız DLLS ile sorun olmaz Yani siz Minimum 7000 Serisine kadar Kart almamalısınıs O'da minimum yani 12GB günümüzde hâla gayet yeterli bir VRAM

Ayrıca Nvidia Ele geçirdiği Laptop pazarı yakında düzelebilir AMD Yeni Laptop işlemcilerini çıkardığında insanlar AMD tercih edecek Çünkü Adamlar'ın yeni islemcisi 4070 Süper yada Tİ'l Gücünde ve Sadece 65W'tı yanlış hatırlamıyorsam ve fiatıda Ekran kartlı laptoplara nazaran daha uygun olacaktır malum ekran kartı eklenince laptop fiyatları 2X-3X yapıyor Bu yeni islemci sayesinde Global'de gayet uygun fiatlı olacaktır bu yüzden Çok satacaktır ama TR' için aynısını söyleyemem
O zaman bu yıl sonuna kadar beklersem amd tarafında iyi seçenekler çıkar gibi

O zaman bu yıl sonuna kadar beklersem amd tarafında iyi seçenekler çıkar gibi
Dediğim gibi Türkiye için malesef Zor Muhtmelen TR'de kendjni zeki sanan satıcılar 4070 süperle aynı gücte diye hatta daha az W tüketiyor ve daha iyi islemcj diye Daha pahalıya bile satabilirler

5070Tİ alın Arkanıza yaslanın 5 sene RTX 8000 Serisi vs. Çıktığı da yeni karta geçersiniz

Arkadaşlar 5070 ti laptop Alcam 2k monitörüme bağlayıp 2k ultra oyunlar oynicam yer yer yüksek ayarlara çekebilirim hatta dlss açabilirim sizce bu durumlarda beni daha ne kadar götürür the last of us part 1 ve part 2 oynayacağım en ağır oyun olur büyük ihtimalle onun dışında backrooms rust the forest ve benzeri oyunlar oynarım valo cs falan sizce bı kaç yıl daha götürür mü 12gb vram veya 5080 li laptoplar hepsi gelmedi haziran-temmuza kadar bekleyip mi alsam fiyatları düşer mi?
yeterli

Dediğim gibi Türkiye için malesef Zor Muhtmelen TR'de kendjni zeki sanan satıcılar 4070 süperle aynı gücte diye hatta daha az W tüketiyor ve daha iyi islemcj diye Daha pahalıya bile satabilirler

5070Tİ alın Arkanıza yaslanın 5 sene RTX 8000 Serisi vs. Çıktığı da yeni karta geçersiniz
Sağolasın hocam haftalardır bu vram konusu beynimi kemiriyordu beni bu dertten kurtardın eyvallah son bir soru sorcam amd ekran kartlı laptopların gelme ihtimali var mı fsr 4 ve rdna 4 çıktı bu mimariden 12 veya 16gb vramli Laptop çıkarırlar mi yıl sonlarında sence birçok kişiye sordum amd bu yarıştan çekildi vb vb diyorlar

Yani sizin Aksinize Ben şahsen Çok daha hızlı olabileceğini bile düşünüyorum

Ya sadece Düşünün bilmem Kaç milyon yıl sonra insanlar elektriği, Arabayı,Bilgisayarı vs. Buldu Ama Bide günümüz bak Daha düne kadar Herkes Petrol'ü vs. Konuşurken şuan Yapay Zeka,Neuralink'in Yaptıkları,Savaşta kullanılacak Robotlar sistemler vs. vs.

Farkındamısın yavaş yavaş filimlerdeki O gelecek Teknolojileri hayatımıza giriyor 10 sene sonra bı bakmışsın Cyberpunk evrenine dönmüş ortalık
Yani teknoloji Çok hızlı gelişiyor

Ayrıca Nvidia Evde bile kullanılabilecek Süper Bilgisyar üretti Zaten Sadece Fiyatı Normal Kullanıcılar için değil (784GB)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Üretilmesine üretiliyor ancak bahsettiğiniz şekilde evlere girmesi için daha çok uzun seneler var 10 senede normalleşip heryerde kullanılması imkansız, ancak 30-40 sene sonra dediğiniz şekilde olabilir (Cyberpunk evreni olayından bahsediyorum)
Çünkü ilk üretimde fiyatlar fahiş pahalı oluyor yaygınlaşmaya başladığında ise fiyatları ucuzluyor, aynı şeyi hard diskten ssdye geçerkende yaşadık ddr4 ten ddr5'e de geçerken yaşadık. Olay çıkması değilde yaygınlaşması, çünkü neuralink gibi teknolojiler çok üst düzey teknolojiler bunun seri üretilmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaşacak seviyeye gelmesi için daha çok var.
Örneğin cep telefonları; ilk cep telefonu 1973 te çıktı, ilk akıllı telefon ise 1994 te çıktı ancak yaygın değildi, baktığımızda insanlar hala ev telefonu gibi şeyleri çoğunlukta kullanıyordu. 94 ten 2007'ye yani iphone'nin çıkışına gelene kadar arada neredeyse 13 sene var ki günümüzdeki kullanılan akıllı telefonların yaygınlaşmasıda 2012 den sonraydı.

Sağolasın hocam haftalardır bu vram konusu beynimi kemiriyordu beni bu dertten kurtardın eyvallah son bir soru sorcam amd ekran kartlı laptopların gelme ihtimali var mı fsr 4 ve rdna 4 çıktı bu mimariden 12 veya 16gb vramli Laptop çıkarırlar mi yıl sonlarında sence birçok kişiye sordum amd bu yarıştan çekildi vb vb diyorlar
Amd laptop ekran kartı işini pek yapamıyor.

sen onlara bakma canım 6gb lık 1060 ım 😅

İstese yaparlar ama yapmıyorlar keşke yapsalar RX 7900m 16gb laptop çıkarmışlar 2022 yılında ama şuan satışı yok heryere baktım yurtdışında da yok ya AMD ekran kartlı laptoplar beklicem yıl sonuna kadar yada 5070 ti laptop alıp geçicem

Laptopta performans o kadar fark etmez. 5080'ler de 16 olacak gibi değil. Yerinde olsam masaüstü alırdım ama sen bilirsin. Alacaksan 5070ti yeterli. Şu anlık götürür. 3 sene sonrasını bilemem. Masaüstü olsa parçaları değiştirirken laptopu değiştiremeyeceksin

Laptopta performans o kadar fark etmez. 5080'ler de 16 olacak gibi değil. Yerinde olsam masaüstü alırdım ama sen bilirsin. Alacaksan 5070ti yeterli. Şu anlık götürür. 3 sene sonrasını bilemem. Masaüstü olsa parçaları değiştirirken laptopu değiştiremeyeceksin
evet hocam laptop seçme sebebiniz nedir? @Monkey D. Luffy

Bende biliyorum knk onuda ama işte bizim aile sürekli memlekete oraya buraya gidiyor ondan en azından 5070 ti laptop oyun render video genel performansta 5070 e yakın veriyor 12gb vramli 5060 ti süper gibi bişey testlere baktım sayısal olarak

Ekran Kartlı laptop çıkarmazlar hocam Ama APU sistemler çıkaracaklar yani Ekran kartı gücünde İşlemciler

Üretilmesine üretiliyor ancak bahsettiğiniz şekilde evlere girmesi için daha çok uzun seneler var 10 senede normalleşip heryerde kullanılması imkansız, ancak 30-40 sene sonra dediğiniz şekilde olabilir (Cyberpunk evreni olayından bahsediyorum)
Çünkü ilk üretimde fiyatlar fahiş pahalı oluyor yaygınlaşmaya başladığında ise fiyatları ucuzluyor, aynı şeyi hard diskten ssdye geçerkende yaşadık ddr4 ten ddr5'e de geçerken yaşadık. Olay çıkması değilde yaygınlaşması, çünkü neuralink gibi teknolojiler çok üst düzey teknolojiler bunun seri üretilmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaşacak seviyeye gelmesi için daha çok var.
Örneğin cep telefonları; ilk cep telefonu 1973 te çıktı, ilk akıllı telefon ise 1994 te çıktı ancak yaygın değildi, baktığımızda insanlar hala ev telefonu gibi şeyleri çoğunlukta kullanıyordu. 94 ten 2007'ye yani iphone'nin çıkışına gelene kadar arada neredeyse 13 sene var ki günümüzdeki kullanılan akıllı telefonların yaygınlaşmasıda 2012 den sonraydı.

Hocam Bende Diyorum ki Eskisi Gibi Yavaş Değiliz Zaman ilerledikçe Teknoloji daha hızlı ilerliyor yani mesela 2010'da robot yapmak istersek 5 yıl süreceken Şuan 5 ay sürüyor gibi düşünün

Yani 5 yılda 10 büyük teknoloji üretilir iken şuan 5 Yılda 1000'den fazla Büyük Önemli Projeler çıkıyor

Geri