Arkadaşlar şu sıralar bir laptop almayı düşünüyorum lakin kafamda bazı sorular var soru şu ki aynı watt değerlerine sahip rtx 4070 ve 3070/3070ti arasından hangisini tercih etmeliyim param varsa aynı veya daha az watt değerinde ki 12 gb 4080 çok daha iyi mi ? Veya daha ucuza daha yüksek watt değerine sahip 3070/3070ti mı tercih etmeliyim aşağı yukarı diğer özellikleri aynı bir kaç msi ve acer nitro laptop buldum lakin ekran kartına karar veremedim tavsiyelerinizi bekliyorum. (Bütçe ekran kartı tercihine göre 45k dan 80 85k ya kadar aldığım zaman parasını çıkarsın uzun ömürlü kullanılsın istiyorum ağırlıkla oyun oynanacaktır)
Ya kanka eğer yapabilirsen 4080li bir model al.
Bildiğim kadarıyla hp modelleri en rekabetçi fiyatlandırmaya sahip bu konuda.
4070-3070 meselesine gelince; biraz karmaşık. İkisi de aynı temel performansı veriyor, 4070in yegane avantajlı yanı daha serin çalışması. 3070ti'lı modeller çok daha uygun fiyata bulunabiliyor.
AMA 4070'li modelleri biraz daha iyi bir tasarım ile bulabiliyorsunuz. En ucuz 3070li modeller acer nitro serisi ve kabule gibi bir tasarıma sahip; taş gibi, sağlam ama kaba görünüyor.
Eğer uyguna bulabilirsen lenovo legion 5 pro'nun 3070li modelleri var onlar daha premium bir tasarıma sahip.
Tamamen senin bütçene kalmış; uygun fiyata ham performans için 3070tilı model. Gerçekten güçlü bir cihaz için ise 4080li.
4070 arada kalıyor. Alabilirsin ama en azından qhd ekranı olan bir model al bununla alacaksan. 3070'li modellerden bir artısı olsun