140K Fiyatlı Bu Sistemi Yorumlar mısınız?

BRN090

80+
Reaksiyon skoru
1
İyi günler, ortalama 135-140K fiyata aşağıda ki sistemi topluyorum. Birçok bileşeni fiziksel mağazalara gidip aldım, stok bulamadıklarımı internetten sipariş ettim, bekliyorum. Fiyatına değer bir sistem olmuş mu acaba?

Bu sistem birbiriyle tamamen uyumlu ve sorunsuz bir sistem mi? Ayrıca şunun yerine bunu almak daha mantıklı diyebileceğiniz bileşenler var mı?

Ryzen 7 7700X

Asus ROG STRIX B850-F

Kingston Beast RGB 32 GB 6000Mhz CL36

Asus TUF Gaming RTX 5070 Ti OC Edition

Kingston Renegade 1 TB 7300/6000mb/s
(Başta Samsung 990 Evo Plus alacaktım ama bu kesinlikle daha iyi)

Asus TUF Gaming GT501 E-ATX

MSI MAG A750GL 750W GOLD - Full Modüler

Thermalright Frost Commander 140 Black TL
(Bu soğutucu hakkında internette çok olumlu yorumlar var. Ayrıca sıvı soğutma derdiyle hiç uğraşmak istemiyorum.)

çok kötü

5080 7800x3d çıkar bu bütçeye kötü olmuş
Minimum 5070Ti 7800x3d toplanır bu bütçede çok kötü.
Bana da çok pahalı geldi.
Yani topladım ama bende aynı düşüncedeyim de niye böyle oluyor ki, neyi yanlış yapıyorum?
Mesela bu fiyatlara hatta çok daha uygun fiyatlara daha yüksek bileşenleri hazır OEM sistemler var ama ben PC toplama robotundan kendim toplayınca fiyatlar böyle oluyor. Neyi yanlış yaptığımı anlamadım, mesela sisteme göre gereksiz pahalı bir anakart veya başka bir bileşen mı alıyorum?

Asus, MSI, GIGABYTE dışına çıkmamam bunun sebeplerinden biri olabilir mi?

Daha en önemli parçalari işlemci, ekran kartını felan almadım, nasıl önüne gecebilirim bu durumun?

Akakçe üzerinden tek tek toplayın.Çok pahalı fiyata topluyorsunuz çünkü sinerjiin toplama sihirbazından falan yapmışsınız kafadan rahat her ürüne ekstra 5K ekliyor o siteler.

Son düzenleme:
Markaya ekstra kafadan 20-30 k para vermişsin, psu yu da hiç beğenmedim en az 850 watt al ve daha sessiz bir şey al bu uğulduyor baya

böyle marka sistem toplamak istiyorsanız parçaları teker teker birkaç ay süre vererek indirimlerden güzel parça seçerek toplamanız lazım
Yani topladım ama bende aynı düşüncedeyim de niye böyle oluyor ki, neyi yanlış yapıyorum?
Mesela bu fiyatlara hatta çok daha uygun fiyatlara daha yüksek bileşenleri hazır OEM sistemler var ama ben PC toplama robotundan kendim toplayınca fiyatlar böyle oluyor. Neyi yanlış yaptığımı anlamadım, mesela sisteme göre gereksiz pahalı bir anakart veya başka bir bileşen mı alıyorum?

Daha en önemli parçalari işlemci, ekran kartını felan almadım, nasıl önüne gecebilirim bu durumun?

Robot kendi sitesinin fiyatından toplar akakçeden ürünleri takip edip indirim kovalaman gerekiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,199,790
Üyeler
190,642
Son üye
mami658
Geri