Neler Yeni

144 Hz TN vs IPS panel

Epicfeon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Erkan Özbey
Özellikle E-spor oyuncuların TN panel tercih etmesinin sebebi nedir? TN panelde olan 144 Hz 1ms'lik akıcılık ve IPS panelde de aynı değil midir? Teknik bilgiler aynı fakat akıcılıkta bir farklılık mı oluyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
kaan bakır
Özellikle E-spor oyuncuların TN panel tercih etmesinin sebebi nedir? TN panelde olan 144 Hz 1ms'lik akıcılık ve IPS panelde de aynı değil midir? Teknik bilgiler aynı fakat akıcılıkta bir farklılık mı oluyor?
bildiğim kadarıyla tn panel soluk panel gözleri ağrı yapmasın diye e-sporcular kullanıyo (yanlış olabilir benim bildiim böyle)

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
TN panel IPS kadar canlı olmadığından olsa gerek daha az gecikmeli ekran yenileme hızı var. IPS renkleri daha canlı daha çok iş yükü. Hani kurduğum mantık bu.
Monitör alacaksan IPS alman önerilir, çünkü IPS'in verdiği canlılıktan vazgeçmek için yeterli sebep değil TN panelin daha az gecikmeye sebep olması -eğer pro e-sporcu değilsen...

Devrik cümlenin alasını kurdum herhal.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
kaan bakır
şurayada bir bak

Salu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Furkan SARIGÖL
TN de gecikme ghosting vs gibi şeyler daha avantajlı fakat günlük kullanım için renklerin solgunluğu nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmiyor.Eğer sadece oyun oynayacaksan tn panel iyidir fakat hem oyun hemde günlük kullanım video vs şeklinde kullanacaksan ips panel öneririm.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,287
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Tn panelin tepkime süreleri daha hızlı ve renkler çok canlı değil, bu yüzden kafa karışıklığı olmuyor, dikkat çok dağılmıyor. Özellikle bu donukluk, solukluk hızlı oyunlarda güzel avantaj sağlıyor.
Tn panelin bana göre tek eksisi farklı açılardan kararma yapması.

Sasuke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Abdülhakim Erdem
Discord
xteent
Tn panelin tepkime süreleri daha hızlı ve renkler çok canlı değil, bu yüzden kafa karışıklığı olmuyor, dikkat çok dağılmıyor. Özellikle bu donukluk, solukluk hızlı oyunlarda güzel avantaj sağlıyor.
Tn panelin bana göre tek eksisi farklı açılardan kararma yapması.
İps ekrn renkleri canli oldugu icin kafa karisikliligimi yapiyor :/

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
2-3 e spor oyunu için o canlılıktan vazgeçilmez bence sonuna kadar IPS :D

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
TN panel gecikme (aslında gecikme boş bir neden) ve ghosting bakımından e-sporcular ve ucuz olduğundan özellikle bizler tarafından tercih ediliyor ama görüntü kalitesi daha kötü ama aşırı da kötü değil. Ben 768p TN panel laptop kullanmama rağmen kötü gelmemişti.

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
can
ikisinin ortası va panel var hocam birde, tn panelin üzerine bir tık bütçeyle va panel bulabilirsiniz renk olarak ikisinin ortasında dediğim gibi, e sporcularda tn panel hastalığı varda sebebi düşük bütçe olması, 144hz 1ms en uygun tn panelde çıkıyor onun bir üstü va panel onunda bir üstü ıps paneller

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
TN panellerde ghosting seviyesi çok daha düşük oluyor. Aynı zamanda TN panelin görüntü ve renk düzeyi FPS oyunları için daha uygun.
Aşırı hardcore bir oyuncu değilseniz IPS panel ile de mis gibi oynarsınız oyununuzu. Bütçeniz varsa bence IPS'e yönelin.

Top Bottom