144 Hz TN vs IPS panel

Epicfeon

80+
Reaksiyon skoru
20
Özellikle E-spor oyuncuların TN panel tercih etmesinin sebebi nedir? TN panelde olan 144 Hz 1ms'lik akıcılık ve IPS panelde de aynı değil midir? Teknik bilgiler aynı fakat akıcılıkta bir farklılık mı oluyor?

Özellikle E-spor oyuncuların TN panel tercih etmesinin sebebi nedir? TN panelde olan 144 Hz 1ms'lik akıcılık ve IPS panelde de aynı değil midir? Teknik bilgiler aynı fakat akıcılıkta bir farklılık mı oluyor?
bildiğim kadarıyla tn panel soluk panel gözleri ağrı yapmasın diye e-sporcular kullanıyo (yanlış olabilir benim bildiim böyle)

TN panel IPS kadar canlı olmadığından olsa gerek daha az gecikmeli ekran yenileme hızı var. IPS renkleri daha canlı daha çok iş yükü. Hani kurduğum mantık bu.
Monitör alacaksan IPS alman önerilir, çünkü IPS'in verdiği canlılıktan vazgeçmek için yeterli sebep değil TN panelin daha az gecikmeye sebep olması -eğer pro e-sporcu değilsen...

Devrik cümlenin alasını kurdum herhal.

şurayada bir bak

TN de gecikme ghosting vs gibi şeyler daha avantajlı fakat günlük kullanım için renklerin solgunluğu nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmiyor.Eğer sadece oyun oynayacaksan tn panel iyidir fakat hem oyun hemde günlük kullanım video vs şeklinde kullanacaksan ips panel öneririm.

Tn panelin tepkime süreleri daha hızlı ve renkler çok canlı değil, bu yüzden kafa karışıklığı olmuyor, dikkat çok dağılmıyor. Özellikle bu donukluk, solukluk hızlı oyunlarda güzel avantaj sağlıyor.
Tn panelin bana göre tek eksisi farklı açılardan kararma yapması.

Tn panelin tepkime süreleri daha hızlı ve renkler çok canlı değil, bu yüzden kafa karışıklığı olmuyor, dikkat çok dağılmıyor. Özellikle bu donukluk, solukluk hızlı oyunlarda güzel avantaj sağlıyor.
Tn panelin bana göre tek eksisi farklı açılardan kararma yapması.
İps ekrn renkleri canli oldugu icin kafa karisikliligimi yapiyor :/

TN panel gecikme (aslında gecikme boş bir neden) ve ghosting bakımından e-sporcular ve ucuz olduğundan özellikle bizler tarafından tercih ediliyor ama görüntü kalitesi daha kötü ama aşırı da kötü değil. Ben 768p TN panel laptop kullanmama rağmen kötü gelmemişti.

ikisinin ortası va panel var hocam birde, tn panelin üzerine bir tık bütçeyle va panel bulabilirsiniz renk olarak ikisinin ortasında dediğim gibi, e sporcularda tn panel hastalığı varda sebebi düşük bütçe olması, 144hz 1ms en uygun tn panelde çıkıyor onun bir üstü va panel onunda bir üstü ıps paneller

TN panellerde ghosting seviyesi çok daha düşük oluyor. Aynı zamanda TN panelin görüntü ve renk düzeyi FPS oyunları için daha uygun.
Aşırı hardcore bir oyuncu değilseniz IPS panel ile de mis gibi oynarsınız oyununuzu. Bütçeniz varsa bence IPS'e yönelin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,551
Üyeler
183,444
Son üye
hermes_01
Geri