Neler Yeni

14900k + Rtx 4080 sistem özelleştirme +/-

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O Kadar bütçeniz var, almışken de her şeyin en iyisini almaya çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla.
Size tavsiyem AMD 9000X3D İşlemcileri ve RTX 5000 Serisini bekleyin.
9800X3D + 5080 Falan dizebilirsiniz gibi.

Ekipmanlara çok boş para harcayacak gibi duruyorsun, yapma. Al sana güzel bir setup ;
Cloud III Wireless ( Listene göre kulaklık eklememişsin ?? )
Klavye Olarak Çok seçeneğin var, G915 TKL Alabilirsin ( değişiktir, mutlaka alışman gerekir. Low Profile çünkü. ) ya da Steelseries Apex Pro TKL ( Eskisi ).
Mouse Olarak Superlight 2, shape harici bence boş. Ayrıca WLBeast'te çok uçuk bir örnek. Razer V3 Pro ( Deathadder veya Viper ) ya da Ninjutso Sora V2 Alabilirsin.

Her ne kadar güncelleme de yapsalar, bir kaç ayar da getirseler sorunlu Intel serisi almanı asla önermiyorum.
Render sistemi istiyor x3D işlemci öneriyorsunuz. Anladık güzel işlemci ama renderda size az görünen süre farkları çok etkili oluyor

Kagusto

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Kağan Ustaoğlu
Render sistemi istiyor x3D işlemci öneriyorsunuz. Anladık güzel işlemci ama renderda size az görünen süre farkları çok etkili oluyor
Hocam o kadar para verecekse 2 yıl sonra soketi yüzünden çöp olacak bir anakart almaması için AMD öneriyorum şiddetle. Alttaki iki kaynağa göre render için önerdiğim CPU gayet sağlam.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,351
İsim
Hacı
Amd'nin render için çok güzel işlemcileri var yeni çıktı ama arkadaşın önerdiği olmamış. Oyun ve render olsa çok iyi seçim ama sadece renderda daha iyi seçenekler var.
İşlemci: Ryzen 9950x (14900K'dan her anlamda daha iyi)
Soğutucu: ARCTIC Liquid Freezer II veya III 360mm
Bunlar ilk gözüme çarpan listede kesin değişmeli dediğim şeyler. O soğutucu parasını hiç hakketmiyor.
Attığın kasalarda çok saçma. Renderda mümkün olduğunca performans odaklı olunmalı ve attığın kasalardan birisi çok garip bir tasarıma sahip diğeri de pahalı. Burada mümkün olduğunca ucuz ama kaliteli bir şey seçilmeli diye düşünüyorum. Dediğim gibi müsait olunca ben bir sistem atacağım
@HacıSOFU @Bünyamina @Kürşat K.T.K yardımcı olabilirler belki
200k ya 4080 sistem mi 🤣🤣

Arkadaş alt sistemi komple diz 7600 veya 7500F + 2. El 6600 falan al acelen varsa idarelik. (Elinde hiçbir PC parçası yoksa tabii...)

9950X3D ve 5090 ın çıkmasını bekle....

lRAwl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Umut Can Sarıkaya
İlgilendiği Kategoriler
Yemek,teknoloji
Instagram
umutcnsrky
O Kadar bütçeniz var, almışken de her şeyin en iyisini almaya çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla.
Size tavsiyem AMD 9000X3D İşlemcileri ve RTX 5000 Serisini bekleyin.
9800X3D + 5080 Falan dizebilirsiniz gibi.

Ekipmanlara çok boş para harcayacak gibi duruyorsun, yapma. Al sana güzel bir setup ;
Cloud III Wireless ( Listene göre kulaklık eklememişsin ?? )
Klavye Olarak Çok seçeneğin var, G915 TKL Alabilirsin ( değişiktir, mutlaka alışman gerekir. Low Profile çünkü. ) ya da Steelseries Apex Pro TKL ( Eskisi ).
Mouse Olarak Superlight 2, shape harici bence boş. Ayrıca WLBeast'te çok uçuk bir örnek. Razer V3 Pro ( Deathadder veya Viper ) ya da Ninjutso Sora V2 Alabilirsin.

Her ne kadar güncelleme de yapsalar, bir kaç ayar da getirseler sorunlu Intel serisi almanı asla önermiyorum.
Çekincem ocak sonrası hali hazırda almak istediğim parçaları da alamicak olmam ve yeni parçaların fiyatlandırılması

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
447
İsim
Alican ekinci
intel ultra serisi çıkmışken 14900k hata olur hocam.ama ben yine de intel öneremiyorum.adamlar 1851 soketi 1 yıl destekleyeceklerini açıklamışlar.

Son düzenleme:

lRAwl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Umut Can Sarıkaya
İlgilendiği Kategoriler
Yemek,teknoloji
Instagram
umutcnsrky

Arkadaş alt sistemi komple diz 7600 veya 7500F + 2. El 6600 falan al acelen varsa idarelik. (Elinde hiçbir PC parçası yoksa tabii...)

200k ya 4k ekran ve “şımarıkca ekipman alıyorum” bilmedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam o kadar para verecekse 2 yıl sonra soketi yüzünden çöp olacak bir anakart almaması için AMD öneriyorum şiddetle. Alttaki iki kaynağa göre render için önerdiğim CPU gayet sağlam.
İntel fan boyu değilim amd ye daha ılımlıyım ama demek istediğim max 200k harcicam içinde ekran da olmalı klavye mouse fare de video edit render ve oyun amacıyla kullanıcam iş oyundan çıkınca intele dönmek istedim o attığın siteden tekli ve çoklu çekirdek performans bakınca 14900k yı mantıklı buldum herkesin normal olarak fikri veya görüşü var ben cebimden çıkıcak parayla en iyi performans ve estetiği almaya çalışıyorum ilerleyen günlerde yeni konular açarak devam edicem araştırmaya teşekkür ederim aralık gibi almayı düşünüyorum çünkü ocak sonrası piyasanın artıcağına inanıyorum bilmiyorum belki olmaz

Son düzenleme:

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Kesinlikle ryzen üzerine bir sistem yapmalısın oyun rander edit kurgu vs için birçok amd sistemleri kurduk hiçbir sorun yaşamadık hatta tiktok da 200 kusur bin takipçili bir yayıncıya da ben kurdum sistemi nzxt vs seçmişsin bunlara gerek yok kaliteli fiyat performans ürünleri al bence tek marka çatısı altında olunca fiyatlar epey artıyor çevre birimleri konusunda bilgim yok ama kasa ve monitör önerisinde bulunabilirim ne zaman alacaksın sistemi

Son düzenleme:

lRAwl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Umut Can Sarıkaya
İlgilendiği Kategoriler
Yemek,teknoloji
Instagram
umutcnsrky
Kesinlikle ryzen üzerine bir sistem yapmalısın oyun rander exit kurgu vs için birçok amd sistemleri kurduk hiçbir sorun yaşamadık hatta tiktok da 200 kusur bin takipçili bir yayıncıya da ben kurdum sistemi nzxt vs seçmişsin bunlara gerek yok kaliteli fiyat performans ürünleri al bence tek marka çatısı altında olunca fiyatlar epey artıyor çevre birimleri konusunda bilgim yok ama kasa ve monitör önerisinde bulunabilirim ne zaman alacaksın sistemi
Aralık ayı olarak belirledim

Kesinlikle ryzen üzerine bir sistem yapmalısın oyun rander exit kurgu vs için birçok amd sistemleri kurduk hiçbir sorun yaşamadık hatta tiktok da 200 kusur bin takipçili bir yayıncıya da ben kurdum sistemi nzxt vs seçmişsin bunlara gerek yok kaliteli fiyat performans ürünleri al bence tek marka çatısı altında olunca fiyatlar epey artıyor çevre birimleri konusunda bilgim yok ama kasa ve monitör önerisinde bulunabilirim ne zaman alacaksın sistemli
7950x3d ve x870 mi yapmalıyım

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Aralık ayı olarak belirledim

7950x3d ve x870 mi yapmalıyım
Almadan 1 hafta öncesinde konu açıp etiket atın detaylı destek olurum hatta bilgisayar ile ilgili instagram hesabım var onu verim oradan da yazabilirsin

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Mesajlarımı tam okumamışsın. Lütfen önceki mesajları oku sonra burayı oku
Zaten ben intel almasını önermedim. Render alırken sizin için az görünen farklar çok etkili oluyor. İnsanlar en iyisini almayı ister her zaman render için. Şuan en iyi render işlemcisi Core Ultra 9 285K ama daha tam piyasaya çıkmadı. Testlere göre en iyisi o. Ama ben de zaten onu alsın demedim. Ryzen 9950x önerdim.

Arkadaş oyun oynamayacak x3D alması mantıklı değil. 5090 zaten bütçesinin yarısı kadar fiyata sahip olacak. Bütçeye ekipmanlar dahil olmasaydı belki olurdu

Çekincem ocak sonrası hali hazırda almak istediğim parçaları da alamicak olmam ve yeni parçaların fiyatlandırılması
Paranı altına vs. çevirirsen diğer tüm şeylerin fiyatıyla beraber altının değeri de artacağı için paran değer kaybetmemiş olur yani şuan TL ise bile çok büyük hata yapıyorsun dolar, altın bir şeyler al

lRAwl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Umut Can Sarıkaya
İlgilendiği Kategoriler
Yemek,teknoloji
Instagram
umutcnsrky
Zaten ben intel almasını önermedim. Render alırken sizin için az görünen farklar çok etkili oluyor. İnsanlar en iyisini almayı ister her zaman render için. Şuan en iyi render işlemcisi Core Ultra 9 285K ama daha tam piyasaya çıkmadı. Testlere göre en iyisi o. Ama ben de zaten onu alsın demedim. Ryzen 9950x önerdim.

Arkadaş oyun oynamayacak x3D alması mantıklı değil. 5090 zaten bütçesinin yarısı kadar fiyata sahip olacak. Bütçeye ekipmanlar dahil olmasaydı belki olurdu

Paranı altına vs. çevirirsen diğer tüm şeylerin fiyatıyla beraber altının değeri de artacağı için paran değer kaybetmemiş olur yani şuan TL ise bile çok büyük hata yapıyorsun dolar, altın bir şeyler al
Knk oynicam yaa yani oynaya bilir miyim lütfeeen dedimya render oyun edit için kullanıcam

Ee şöyle bi parantez içi duygusal bursa da bir yakınımı kaybettim 18 yaşına yeni girmiş bir kız çocuğu trafik kazası.. ondan sonra hırs vs kalmadı bende yani gamer ım ve gastronomi okuyacağım edit ve render kısmı yemek videoları için altın borsa vs vs yok ya ben pc alcam yani teşekkür ederim

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Knk oynicam yaa yani oynaya bilir miyim lütfeeen dedimya render oyun edit için kullanıcam

Ee şöyle bi parantez içi duygusal bursa da bir yakınımı kaybettim 18 yaşına yeni girmiş bir kız çocuğu trafik kazası.. ondan sonra hırs vs kalmadı bende yani gamer ım ve gastronomi okuyacağım edit ve render kısmı yemek videoları için altın borsa vs vs yok ya ben pc alcam yani teşekkür ederim
Başınız sağ olsun.
Gastronomi ile render ne alaka anlamadım? Edit falan tamamda render işi bozuyor. Render dediğimiz şeyde mümkün olan en hızlı işlemci isteniyor ve gastronomi alanıyla render arasında bağlantı kuramadım.. Sadece oyun ve edit olarak düşünürsek 7950x3d çok güzel seçim. 9950x3d çıkmasına daha çok var bekleyebilirsen onu bekle. Zaten render için önerdiğim 9950x de oyunda kötü değil ama x3D işlemciler oyunda aşırı iyi

Sinan_Enginar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
kaanzi
Hocam en iyisi hocalarımın dediği gibi 5000 serisini beklemek bide ekipmanlara bu kadar para harcamayın hocam gerek yok

Top Bottom