15 Mbps upload ile yayın açamıyorum

BTaeJ

80+
Reaksiyon skoru
1
Öncelikle herkese selamlar,

Bu vesileyle ilk forum hesabımı oluşturmuş oldum, hayırlısı olsun diyelim. Yaklaşık 1 aydır süren “İnternet problemimin” ardından. Yoğun uğraş ve çabalar sonucunda Türknet ve Telekom el birliğiyle arızanın modemimden kaynaklı olduğu tarafıma aktarıldı ve ben “Keenetic Hooper DLS” isimli modemi aldım. VDSL bağlantım olduğu için DSL girişi olan ve fiber net gelirse de geçişimi kolay kılsın diye aldığım bir modemdir kendisi. Her neyse gelelim asıl konuma daha öncesinde eski modemimle 8.000 bitrate yayını rahatlıkla verirken bu modeme geçtiğim zaman 4.500 bitrate yayını bile veremez oldum. Modem arayüzünden bir çok ayarı yapsam da “elimden geldiğince ve araştırıp bulduğum kadar” asla sonucu olmadı. Hatta “bozuk” denilen modemi takıp yayına girmişliğim bile oldu onda da eski performansımdan çok farklıbir performans aldım ama yayını 8.000’de açabildim hatta bir süre devam ettirebildim. Merak ettiğim iki şey şu. Keenetic Hopper daha iyi performans vermesi gerekirken neden eski “bozuk” olan modemimden daha kötü performans veriyor? Hattıma tanımlanan upload sınırım 20 Mbps iken ben 15 alıyorum ancak ona rağmen neden hala sabit bir kalitede yayın yapamıyorum? Dip not. İnternet hızım şu şekilde: “47 Mbps Download/ 13.7 Mbps Upload”

Şimdiden yardımcı olacak, olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Hepinize iyi forumlar, hayırlı akşamlar.

Testi yaparak internetinde neyin şişkinlik yarattığına bakabilirsin modem almakla yetmeyebiliyor arayüzden yapmanız gereken ayarlar olabilir.
https://www.turktelekom.com.tr/hiz-testi
Buradan hız testi yapıp jitterınızı kontrol edin jitterınız 0 1 ms arası değilse bu bağlantınızda kopukluk ve kalite düşüklüğü anlamına gelir
Bunun haricinde modemin güncellemesi geldiyse yapabilirsiniz sorun devam ediyorsa ISSi arayın ve durumu anlatın olurda teknik bilgisi vasatın üstü birisi denk gelirse yardımcı olur

ayarları şu şekil yapıp denesene kral
Ekran görüntüsü 2025-07-11 224739.webp

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-11 224358.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-11 224358.webp
    27.1 KB · Hit: 12
Testi yaparak internetinde neyin şişkinlik yarattığına bakabilirsin modem almakla yetmeyebiliyor arayüzden yapmanız gereken ayarlar olabilir.
https://www.turktelekom.com.tr/hiz-testi
Buradan hız testi yapıp jitterınızı kontrol edin jitterınız 0 1 ms arası değilse bu bağlantınızda kopukluk ve kalite düşüklüğü anlamına gelir
Bunun haricinde modemin güncellemesi geldiyse yapabilirsiniz sorun devam ediyorsa ISSi arayın ve durumu anlatın olurda teknik bilgisi vasatın üstü birisi denk gelirse yardımcı olur
Buyrun hocam ekteki testlerde sonuçlar görüldüğü gibidir. Jitterim 0 ms direkt. Modemim daha 2 gün önce alındı haliyle güncel olsa gerek.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    56.9 KB · Hit: 13
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    6.5 KB · Hit: 13
Buyrun hocam ekteki testlerde sonuçlar görüldüğü gibidir. Jitterim 0 ms direkt. Modemim daha 2 gün önce alındı haliyle güncel olsa gerek.
Değerler iyi ancak neden kopukluk yaşatıyor çözemedim

ayarları şu şekil yapıp denesene kral
Alıntıyı görüntüle
Durum hala aynı hocam. Şüphelendiğim tek şey şu 2. durumdaki Kimlik doğrulama başarısız mevzusudur hocam. Neyden kaynaklandığını bilmiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Değerler iyi ancak neden kopukluk yaşatıyor çözemedim
Kopukluk sorunum yeni modemle beraber çözüldü aslında hocam. Aktif olan tek sorunum modemin performansından yararlanamıyor oluşum aslında.

Ekler

• Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    21.9 KB · Hit: 10
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    9.4 KB · Hit: 10
Durum hala aynı hocam. Şüphelendiğim tek şey şu 2. durumdaki Kimlik doğrulama başarısız mevzusudur hocam. Neyden kaynaklandığını bilmiyorum.

Kopukluk sorunum yeni modemle beraber çözüldü aslında hocam. Aktif olan tek sorunum modemin performansından yararlanamıyor oluşum aslında.
1752265792988.webp

benimki de bu şekilde bakmak istersen

Alıntıyı görüntüle
benimki de bu şekilde bakmak istersen
Teşekkür ederim hocam. Ancak bir yararı olacağını sanmıyorum. Kimlik doğrulama sorunu neden çıkıyor zaten hiç anlamış değilim. Aklıma gelen tek soru “acaba modem mi arızalı gönderildi?” sorusu ama sorun modemde olsa gözüken hızlara erişemezdim sanki. Bilmiyorum kafamda fazlasıyla karışık, her şey tam asında bu şekilde olmaması gerekiyordu…

dayı bu pp ve kf ne ossurtma gece gece
Hocam kullanıcı adı “asko56” olan birisine göre fazla iddialı sözler sanki…

Teşekkür ederim hocam. Ancak bir yararı olacağını sanmıyorum. Kimlik doğrulama sorunu neden çıkıyor zaten hiç anlamış değilim. Aklıma gelen tek soru “acaba modem mi arızalı gönderildi?” sorusu ama sorun modemde olsa gözüken hızlara erişemezdim sanki. Bilmiyorum kafamda fazlasıyla karışık, her şey tam asında bu şekilde olmaması gerekiyordu…

Hocam kullanıcı adı “asko56” olan birisine göre fazla iddialı sözler sanki…
asko nun anlamı var kız söylemi gibi aşko degil kral

Kız söylemi olmasa da genel olarak o şekilde anılıyor ya. Her neyse hocam yanlış anlamazsan, derdimi çözemeye çalışıyorum da forumun altını kirletmesek çok tatlı olur.
kusura bakmayın arkadaşın pp yi görünce öylece çıktı konunuzu kirlettigim için tekrardann özür iyi geceler

kusura bakmayın arkadaşın pp yi görünce öylece çıktı konunuzu kirlettigim için tekrardann özür iyi geceler
Estağfirullah hocam senin canın sağ olsun. Ben sorun etmem ama ileriye dönük benzer sorunları yaşayan bir arkadaş uğrarsa anamız açısından iyi olmayabilir.

Geri