15 Yaşında Kodlama Öğrenmek İstiyorum

hesap makinesi yapabilirsin ardından ortalama hesaplama sonra fatura hesaplama gibi gibi ekleye ekleye devam edeceksin
bunun gibi örnekleri chatgpt bana yaptırdı.Ama ben sadece sayıları veya kodun içindeki isimleri düzenledim.Kopyala yapıştır yaptım yani.Bu kodları kendim yazmamın gözüme çok zor geldiği için bırakma gibi bir olayım oldu.Ama benim başlangıçım zaten yanlışmış meğerse

Dediğim gibi Algoritmayı yalayıp yutman gerekiyor, o yoksa bacakların yokmuş gibi düşün. Yürüyemezsin. Kodlamanın temelidir algoritma. Ayrıca lisede gereğinden fazla şeyler öğrenmeye çalış, eğer üniversiteyi kazanırsan sana çok büyük faydaları olur. Ben okuldayken lise çıkışlı arkadaşlar, hocalara kodlamayla ilgili tüyolar falan veriyordu.

Bol bol staj yap, bol bol seminer, kurslara katıl. Bunlar hep CV'ne ek olacak ve göze batacak.

Kodlama 1 senede basit programlar yazabilirsin hatta para dahi kazanabilirsin ful stack olabilirsin tabii giriş seviyesi. html sonra css sonra javascript(tabii amacınıza yönelik kütüphaneler, framworkler) ile neredeyse basit ve orta olan her şeyi yapabilirsiniz. Ali kutlu özen abiye bakın derim youtubeda çok severim kendisini. Bir de amacınıza yönelik çalışın örnek vereyim adam "python nasıl öğrenilir" isminde video izliyor içindekiler amacına yönelik de olabiliyor olmaya da biliyor bu sefer zaman kaybı oluyor zaten amacınıza uygun frameworkler ve kütüphaneleri öğrendiğinizde pythonda neleri öğrenmeniz gerektiğini az buçuk anlıyorsunuz.
arduino ile pekiştirmek istiyorum şahsen.Youtube kanalı önerdiğiniz için teşekkür ederim bende zaten isteyecektim iyi oldu.

Herkese iyi forumlar, şuan 15 yaşındayım ve bir meslek lisesinde elektrik-elektronik bölümünü okuyorum .Bir dahaki sene bir sıkıntı çıkmazsa elektroniğe geçeceğim. Elektronik bölümünün içinde de yazılım ,kodlamaya yönelmek istiyorum. Ancak şuan hiçbir bilgim yok. Sadece arduino ile kendi kendime projeler yapıyorum. Geçen günlerde visual code studio yu yapay zekalar ile kullanmaya başlamak istedim ancak yüzlerce kodu bilmek ve yazmayı düşününce hemen silmek zorunda kaldım .Bu zor görünen kod yazma olayını nasıl yenebilirim?
Şuan dan itibaren neler yapmam gerek? Hangi dillere yavaş yavaş başlamam gerek? Bu bölümün mühendisliğini okusam iyi olur mu? Bu gibi sorularıma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Buradan eğitimler alarak kendini geliştirebilirsin , bilmeyen biri için güzel bir başlangıç olur. Tamamen ücretsiz.

Lise 3 bilişim bölümünü okuyorum şahsen 3 senedir kodlamya dair sınıfı geçecek notlar bile alamıyorum 2 senedir.tekrar yapmasssin hemen aklından uçup gidiyor öyle soylim ve İngilizcen iyiyse daha kolay öğrenirsin.

Dediğim gibi Algoritmayı yalayıp yutman gerekiyor, o yoksa bacakların yokmuş gibi düşün. Yürüyemezsin. Kodlamanın temelidir algoritma. Ayrıca lisede gereğinden fazla şeyler öğrenmeye çalış
inşallah yapabilirim.
Buradan eğitimler alarak kendini geliştirebilirsin , bilmeyen biri için güzel bir başlangıç olur. Tamamen ücretsiz.
teşekkür ederim bakacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani genel olarak herkes bana ilk başta algoritmayı öğrenmemi söylüyor. ondan sonra tam anlamıyla yazılıma başlamamı söylüyor.Umarım bu çıktığım yolu kötü bir şekilde bitirmem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

herkese teşekkür ediyorum, tekrardan umarım ki kodları hafızamda tutma işini ve öğrenmeyi becerebilirim.

2. sınıfı bu sene bitirecek ve sanırsam bu zamana kadar 5 dersten kalmış (meslek derslerinden, OOP gibi yani nesne tabanlı programlama'dan çok iyi notlarla geçtim.) bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak:

Giriş:
Öncelikle bu soruyu soran ilk insan sen değilsin araştırmayı öğrenmen gerekiyor. Herkes algoritma falan demiş bence çok küçük çocuklar için bu düzeyden başlanması gerekiyor. Ne yapcak yani "Başla - Birinci sayiyi Gir.." diye akış şeması mı oluşturacak? Yazılım dili ile paralel bir şekilde ilerlenmeli. Faktoriyel hesabi, Fibonacci dizisini bulan algoritmaların koduna baktığında ne olduğunu anlamalısın.

Gelişme:
Kimse yazılımı Udemy, Youtube veya Üniversite derslerinden öğrenmiyor. Yazılımı öğrenmenin tek yolu George Hotz'un da söylediği gibi proje yapmak. Yani burda seni motive edecek, isteklendirecek ve yazılım dilinin temellerini öğrenebileceğin bir proje lazım. Oyun yapmak olur websitesi tasarlamak olur android veya masaüstü uygulama geliştirmek olur tamamen kendi zevkine göre bir proje yani. Bu söylediğim her alanda kullanışlı yazılım dilleri var bana kalırsa böyle seçmelisin. Oyun yapmak isteyen bir adama Python öğren diyemezsiniz (Bana böyle yaptılar.). Bu iş kolay değil, saatlerce yazılara bakıyorsunuz. Hatalar buglar derken ister istemez bunalıyorsunuz. Maalesef bir anda proje bitmiyor, son kullanıcının belki bir saniye gördüğü bir animasyon ama günler harcanıyor. Bu kadar süre aynı kodlara bakınca zaten ezberliyorsun mecburen, fazla komut yok. Ayrıca yazılım dilleri de birbirine çok benziyor zaten.

Her başarıda olduğu gibi burada da olay istikrarlı bir şekilde devam etmek.

Arduino IDE Processing uzerine kurulu. PC için Processing biraz farklı olabilir ama gözün alışık olduğu için rahat kullanırsın. Processing Java'nın lite'ı. Ve ücretsiz. Web sitesinde bağış için seçenek sunuluyor, o bölümü atlaya bilirsin.

Algoritma denilen aslında matematik oluyor. Doğru hesaplama yöntemini kullanma yeteneği diyelim. Kimse algoritmayı havada öğrenemez. Önce algoritma, sonra istediğin programlama dilini seç fikri gerçek hayatta işlemiyor. Algoritma uygulanarak öğrenilir. Programlama da öyle. Zaten programlama algoritmanın kendisi oluyor.

Processing için Türkçe kaynak yok. Ben bulamadım. İngilizce bulabileceğin kaynakların çoğu da ücretli kitaplar. Çok az ücretsiz kaynak var. Kendi web sayfasında her kaynaktan kısa tanıtım bölümleri var. Onlardan yararlanabilirsin.

Processing harika bir şey. Farklı modları ve modülleri mevcut. Android modu var mesela.
Android SDK'yı ve ne gerekiyorsa kendi otomatik olarak indiriyor ve kuruyor. Sana sadece kullanmak istediğin modu seçmek kalıyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,419
Üyeler
174,148
Son üye
Fehim09
Geri