2. sınıfı bu sene bitirecek ve sanırsam bu zamana kadar 5 dersten kalmış (meslek derslerinden, OOP gibi yani nesne tabanlı programlama'dan çok iyi notlarla geçtim.) bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak:
Giriş:
Öncelikle bu soruyu soran ilk insan sen değilsin araştırmayı öğrenmen gerekiyor. Herkes algoritma falan demiş bence çok küçük çocuklar için bu düzeyden başlanması gerekiyor. Ne yapcak yani "Başla - Birinci sayiyi Gir.." diye akış şeması mı oluşturacak? Yazılım dili ile paralel bir şekilde ilerlenmeli. Faktoriyel hesabi, Fibonacci dizisini bulan algoritmaların koduna baktığında ne olduğunu anlamalısın.
Gelişme:
Kimse yazılımı Udemy, Youtube veya Üniversite derslerinden öğrenmiyor. Yazılımı öğrenmenin tek yolu George Hotz'un da söylediği gibi proje yapmak. Yani burda seni motive edecek, isteklendirecek ve yazılım dilinin temellerini öğrenebileceğin bir proje lazım. Oyun yapmak olur websitesi tasarlamak olur android veya masaüstü uygulama geliştirmek olur tamamen kendi zevkine göre bir proje yani. Bu söylediğim her alanda kullanışlı yazılım dilleri var bana kalırsa böyle seçmelisin. Oyun yapmak isteyen bir adama Python öğren diyemezsiniz (Bana böyle yaptılar.). Bu iş kolay değil, saatlerce yazılara bakıyorsunuz. Hatalar buglar derken ister istemez bunalıyorsunuz. Maalesef bir anda proje bitmiyor, son kullanıcının belki bir saniye gördüğü bir animasyon ama günler harcanıyor. Bu kadar süre aynı kodlara bakınca zaten ezberliyorsun mecburen, fazla komut yok. Ayrıca yazılım dilleri de birbirine çok benziyor zaten.
Her başarıda olduğu gibi burada da olay istikrarlı bir şekilde devam etmek.