Havit H2002BG kablosuz kulaklığını kullanıyorum. Bu küçük alıcısı olan kablosuz ürünlerinden biri. Gayet konforlu üst kısmı hariç ama alıcısı çoğu zaman cızırdıma sorunu yaşatıyor. Bilgisayar hemen sağımda çok yakın olmasına rağmen. Eğer çok hırslı bir rekabetçi oyuncuysan yer yer rahatsız edebilir. Gecikme kısmında bir şey diyemem genelde çok fark edilmiyor. Ama bu cızırdama olayı rahatsız edebilir. Kablosuz fare ve kulaklık kullanıyorum. Bir de telefon var.
Bunu anlatma sebebim Fuxi H8 hariç tüm serideki kablosuzlar aynı alıcıyı kullanıyor. H8 ve 1-2 ürününde daha büyük alıcılar vardı. ATK Mercury kullanan alıcılar benziyor. Tabii telefon için de aparat bulunduruyor, ama belki iç donanımı daha iyidir bilemiyorum.
Razer Blackshark X2 X yeşil olanını geçen indirimden ₺1500 aldım. Ses kasma tarafında bir tık daha iyi geldi. Bassları iyi veriyor, ama ses kartında bittiğinden ekstra ayar yapman gerekiyor. Aşağıda o ayarı da söyleyeceğim. Daha detaylı ayarlar var ama uğraşman gerekiyor.
Havitler kötü demiyorum ama sanki Razer bu fiyata bunu sağlayabiliyorsa biraz daha iyi olabilirler. Yani ses tarafında özel yazılımlar yapabilirler. Aynı Razer gibi $10-20 ses için bir uygulama satabilirler. Yani yerelde bu kadar büyümesine rağmen halen farklı tasarım getirip, indirim günlerinde para kırma kafasından çıkamıyorlar.
Razer malzeme kalitesi düşerse biraz kırılacak gibi ve kablosuz bence rezalet kötü. Örgü değil plastik de değil garip bir şey. Ses için $20 sattıkları bir ürün var onu da denemelik açtım, benlik değil ama alışılırsa bayağı fark eder. Mesela tam tersi Razer bu fiyattaki kulaklığında kulak kısmıan geleni kumaş, dışını suni deri yapabiliyor ve bir tık daha büyük. Kulağı içine alıyor. Havit tam tersi tüm tasarımlarında küçük kalıyor.
Havit'in ayrıca H2002P, H2002U PRO modellerini kullandım. H2002U PRO tiz tarafında daha iyi, kablosu H2002P gibi dolanmıyor ve mikrofonu çıkarılabiliyor. Mikrofon çıkması gerçekten çok konfor sağlıyor. Razer'in mikrofonu çıkmıyor bu arada. H3 de galiba çıkmıyor.
Bir tık artırabilirsen H7 modeli de alınabilir. Galiba bunun mikrofonu çıkarılabiliyor.
Veya çıkarılabilir mikrofonu olan H2002D de alınabilir. Ama jack olduğundan(genelde de hazır sistemlerde falan en giriş seviyesi ses kartı olduğundan) ekolayzır ayarını yumuşak olarak açman gerekiyor. Razer kullanırken de açıyorum o da jack girişli. Yoksa ses boğuk geliyor. Veya FxSound ile ses şiddeti artırılabilir.
En ucuz GameNote H2002D Kablolu Mikrofonlu Kulak Üstü Oyuncu Kulaklığı fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! GameNote H2002D Kablolu Mikrofonlu Kulak Üstü Oyuncu Kulaklığı özelliklerini incele, 897,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
H2002D büyük ihtimalle sürücüsü yok. H2002P sürücüsü var. Ayar menüsünde Xear ile ses şiddetini artırabiliyorsun. H2002U PRO veya H2002BG sürücü yok. Direkt cihazı tanıyor ve içindeki ses kartının performansını görüyorsun. Büyük ihtimalle H3, H7 için de bu mantık geçerli. Ses kalitesi konusunda bir şey diyemem. Ama alıcı kısmının iyi olmadığını söyleyebilirim.
Son olarak sitenin solunda çıkan kod ile bağlantıdaki ürünü de ₺1500 altına alabiliyorsun. Genelde H2002P alternatif olarak öneriliyor. H2002P tek sorunu en azından insanların yazdığı kadarıyla dolanma sorunu. Evet bu sorun var, ama Gank konusunda pek fikir belirten görmedim. O yüzden bir şey diyemem.
Machenike GX30 gri kablolu gaming kulaklık, surround ses desteği, yüksek kaliteli ses ve mikrofonu ile oyun keyfinizi artırır. Dayanıklı ve konforlu tasarımıyla uzun oyun seanslarına dayanıklı. Machenike Türkiye distribütörü Gank.com.tr ile şimdi keşfedin!
gank.com.tr
Arkadaş sinirlenip hakaret etmiş ama haklı. EQ vb. ayarı ile stüdyo kulaklıkları da daha iyi olabiliyor. Ama ben konfor açısından o ürünü almazdım. Genelde yorumlarında da ekstra kumaş pad falan takanlar olmuş. O tarz padleri bulmak veya aldıktan sonra fiyat olarak ₺1500 aşacağın aşikar.
Yani kablosuz istiyorsan ve yaşanacak bazı sıkıntılar(sık sık olmasa da yaşanıyor) seni tilt edecek kadar sinirli biri değilsen Fuxi H7 bütçeyi çıkar ve al. Gerçi bunu yazarken aklıma üst kısmı geldi. Genelde Fuxi H7 tasarımı dışarıda müzik dinlemek için kullanılan kulaklıklarda var. Bence bu tasarım kırılmaya çok müsait. H2002BG'de ise genel Havit'in H2002 serisinde kullandığı tasarım var ve bayağı sağlam, tabii konfor kısmı tartışılır. Kafası büyük insanlar için Havit çok küçük kalıyor. Gamepower mesela ürünleri orada daha büyük, ama onlar da eskisi gibi tercih edilmediğinden kullanıcı yorumu çok göremiyorsun.
Yine genel firmalara hatırlatma yapayım bana ulaşırlarsa ürünlerini denemek ve görüşlerimi belirtmekten memnuniyet duyarım. Yukarıdaki her ürünü kendim aldım ve denedim. Hatta bir ara kullanmadıklarımı elden çıkarsam iyi olacak.