Yardım 15inc mac air mı yoksa 14inc mac pro mu lütfen yardım edin

Bir çok insan mobil olacağım nasılsa diye alıp çoğunlukla evde masada laptopla çalışıyor. Kullanım senaryondan eminsen MB Pro ya da air al tabii ki ama çoğunlukla evde kullanacaksan daha ekonomik olması açısından Mac mini öneririm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta 256 yeter diyorsan;
İyi bir görüntü alabilmesi için 2K sağlam bir monitör lazım, özellikle yüksek zone sayısına sahip miniled monitörlere. Yoksa insan takıyor ekranın görüntüsüne. O da nereden baksan 20k.

İyi bir görüntü alabilmesi için 2K sağlam bir monitör lazım, özellikle yüksek zone sayısına sahip miniled monitörlere. Yoksa insan takıyor ekranın görüntüsüne. O da nereden baksan 20k.
Olsa kötü olmaz tabii ama miniLED'e hiç gerek yok. 2K 144 IPS bir monitör yeterli olur. 10K'ya harika monitörler var. Macbook ekranları da IPS LCD sonuçta.

Olsa kötü olmaz tabii ama miniLED'e hiç gerek yok. 2K 144 IPS bir monitör yeterli olur. 10K'ya harika monitörler var. Macbook ekranları da IPS LCD sonuçta.
Evet ama şöyle bir durum söz konusu;

1759010397330.webp

Zaten önceliği Macbook arkadaşın ben öyle bir yan tavsiye olarak söyledim. M4 mini 10 CPU 10GPU 256 GB ve 10K'ya iyi bir monitör toplam 33K. MB Air bile 10 CPU 10 GPU 256 GB 50K.

Evet ama şöyle bir durum söz konusu;

Alıntıyı görüntüle
Alakası yok, MB ekranlarından her türlü iyi olacak aldığı monitör. Dediğim gibi yan öneri olarak sundum. Önceliği zaten dizüstü.

Bir çok insan mobil olacağım nasılsa diye alıp çoğunlukla evde masada laptopla çalışıyor. Kullanım senaryondan eminsen MB Pro ya da air al tabii ki ama çoğunlukla evde kullanacaksan daha ekonomik olması açısından Mac mini öneririm.

Hatta 256 yeter diyorsan;
Hocam sanırım önceliğim mac almak. Taşınabilşrlik açısından ihtiyacım olacak.

Soru mu bu şimd? :kizginpeepo: Paran proya yetiyorsa pro alınır. Pro motion ekran, hoparlörü air modelini tokat manyağı yapar. Air'in tek avantajı biraz daha hafif olması. Proyu al geç, mis gibi.

Takmana gerek yok. C# gösteren moloz üni sayısı azaldı, visual studio kullanmıyorlarsa windows'a ihtiyacın olmaz. Kullandırırlarsa da windows'u parallels'de kullanırsın, maclerde windows daha iyi çalışıyor :kekw:
Hocam 15inc air olması bi tık düşündürmüştü ama haklısınız pro alabilecekken air almaya gerek yok.

Okuyacağın bölümün ne istediğine dikkat et yalnız. Mesela yazılım konusunda MacBook süperdir ama başka alanlarda MacOS uyumlu olmayan yazılımlar kullanılabilir mimarlıkta Windows lazım diye biliyorum mesela.

Bu arada bende M1 olan 5 senelik modeli (16GB RAM) var hala her türlü ağır işi rahat yapıyor hala güncelleme de alıyor. Ömür konusunda her türlü yeter.
Hocam endüstri düşünüyorum makina veya mimarlıkla uğraşabileceğimi sanmıyorum. Belki bi ihtimal inşaat olabilir o kadar.

Hocam 15inc air olması bi tık düşündürmüştü ama haklısınız pro alabilecekken air almaya gerek yok.

Hocam endüstri düşünüyorum makina veya mimarlıkla uğraşabileceğimi sanmıyorum. Belki bi ihtimal inşaat olabilir o kadar.
Hayırlı günlerde kullan hocam. Pro da Air de işini görür.

Zaten önceliği Macbook arkadaşın ben öyle bir yan tavsiye olarak söyledim. M4 mini 10 CPU 10GPU 256 GB ve 10K'ya iyi bir monitör toplam 33K. MB Air bile 10 CPU 10 GPU 256 GB 50K.

Alakası yok, MB ekranlarından her türlü iyi olacak aldığı monitör. Dediğim gibi yan öneri olarak sundum. Önceliği zaten dizüstü.
Olmayacak, çünkü macbookların çözünürlüğü düzgün scale olmuyor eğer uyumlu bir monitör değilse. Uyumlu olmayan monitörlerden de en yüksek ppi değerine ve tablodaki değerlere uygun ppili bir monitör seçmek gerekiyor. Yoksa better display kullanıp 4k monitörle oradan da bir ayar çekilebiliyor ama 5K monitörler gibi crisp bir görüntü vermiyor. Mac minilerde de aynı sorun mevcut mu bilmiyorum ama macbook prolarda durum öyle kaldı ki macbook prolardaki ppi oldukça yüksek, 254 olması lazım ayrıca parlak miniled ekran muazzam. 10kda aynı monitörü bulmak imkansız.

Olmayacak, çünkü macbookların çözünürlüğü düzgün scale olmuyor eğer uyumlu bir monitör değilse. Uyumlu olmayan monitörlerden de en yüksek ppi değerine ve tablodaki değerlere uygun ppili bir monitör seçmek gerekiyor. Yoksa better display kullanıp 4k monitörle oradan da bir ayar çekilebiliyor ama 5K monitörler gibi crisp bir görüntü vermiyor. Mac minilerde de aynı sorun mevcut mu bilmiyorum ama macbook prolarda durum öyle kaldı ki macbook prolardaki ppi oldukça yüksek, 254 olması lazım ayrıca parlak miniled ekran muazzam. 10kda aynı monitörü bulmak imkansız.
Kâğıt üstündeki verilere göre konuşmanın anlamı yok. Yıllardır kullanıp deneyimliyoruz. Konu sahibinin amacını bulandırmayalım. Teşekkürler katkı için. Ölçek ile ppi değerini bağdaştırıyorsunuz gerek yok. Monitor neyse onu alırsınız. Her koşulda iyi bir monitor laptop ekranından daha iyi sonuç veriyor. Mini LED anlamsız ya da kötü diye değil, şart değil sadece.

Hocam 2 3 sorum var
120hz mini led monitör önemli mi
cihaz uzun süreler yük altında kalıcak mı (1 saatten fazla aralıksız)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,378
Üyeler
183,417
Son üye
ererdo0
Geri