Çözüldü✓ 16+16+32GB Ram olur mu?

Hocam çok çabuk yeni bir nesil çıkarıyorlar. Emin olun çok ilgili olmama rağmen K serisi çarpan kilidi açık onu biliyorum. KF ne yapıyor emin olun bende halen bilmiyorum. Nesilleri takip edemiyorum. Bende sizin gibiyim. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet hocam. Link bırakayım. Hocam DDR5 tam kullanılmaya başlayınca geçeceğini söyledi. Bütçe sıkıntısı yok.

o zaman ama ddr4 ile ddr5 beraber çalışmıyor

Hocam çok çabuk yeni bir nesil çıkarıyorlar. Emin olun çok ilgili olmama rağmen K serisi çarpan kilidi açık onu biliyorum. KF ne yapıyor emin olun bende halen bilmiyorum. Nesilleri takip edemiyorum. Bende sizin gibiyim. :)
f eki olan işlemcilerde dahili grafik yok

mühendislik için 64gb gereksiz değil 32gb çoğu zaman yetmeyebiliyor
Hocam bu konuyu az çok biliyorum. DDR4 için gereksiz olduğunu söyledim. İlgi ve eleştiriniz için teşekkür ederim.

o zaman ama ddr4 ile ddr5 beraber çalışmıyor
Biliyorum hocam.

f eki olan işlemcilerde dahili grafik yok
Teşekkürler hocam.

Hocam bu konuyu az çok biliyorum. DDR4 için gereksiz olduğunu söyledim. İlgi ve eleştiriniz için teşekkür ederim.

Biliyorum hocam.

Teşekkürler hocam.
bütçe sorunu yoksa en mantıklısı
16x4 alsın 4 tane ddr5 kullansın bide o kadar paraya rgb olmazsa olmaz .d

Hocam 4 adet 16 olsun 64gb olması iyidir çünkü amcanız otocet veya netcad tarzı uygulamalar kulanicak otocet zaten yavaş bir program 64gb ram ona yeterince kolaylık saglicaktir
Tamamdır hocam. Ben DDR4 için gereksiz olduğunu söyledim. 64GB Mühendislik ve Render için ideal olduğunu biliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

RGB karşıtı.. teşekkürler hocam. İleteceğim. DDR5 için halen daha yaygın olmasını bekleyeceğini söylemişti. DDR4 için 32GB yeterli olduğunu söyledim. İlginiz için teşekkürler. İyi akşamlar dilerim.

Tamamdır hocam. Ben DDR4 için gereksiz olduğunu söyledim. 64GB Mühendislik ve Render için ideal olduğunu biliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
Yani anakarta göre ddr5 alması daha doğru çünkü işlemci üst düzey ve bu adam rtx 3080 den aşağı kart takmaz pc ye

Yani anakarta göre ddr5 alması daha doğru çünkü işlemci üst düzey ve bu adam rtx 3080 den aşağı kart takmaz pc ye
Katılıyorum hocam. Ekran kartı belli değilmiş. 4080 veya 3090 Ti düşünüyor. Ne önerirsiniz?

ddr5 için anakartta değiştirmesi lazım ve anakartları çok daha pahalı

Hocam çok çabuk yeni bir nesil çıkarıyorlar. Emin olun çok ilgili olmama rağmen K serisi çarpan kilidi açık onu biliyorum. KF ne yapıyor emin olun bende halen bilmiyorum.
Hocam F olduğunda içinde dahili bi ekran kartı yok demektir 13700K da dahili ekran kartı varken (onboard kullanabilirsiniz demek) 13700KF de dahili bi ekran kartı yok yani harici bi ekran kartı almadan görüntü alamazsınız

Katılıyorum hocam. Ekran kartı belli değilmiş. 4080 veya 3090 Ti düşünüyor. Ne önerirsiniz?
4070 ti 4080 olur hocam 3090ti boşa para israfı trafo sömüren bi kart

Hocam F olduğunda içinde dahili bi ekran kartı yok demektir 13700K da dahili ekran kartı varken (onboard kullanabilirsiniz demek) 13700KF de dahili bi ekran kartı yok yani harici bi ekran kartı almadan görüntü alamazsınız

Anladım hocam bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. F işlemcilerde dahili görüntü bağdaştırıcısının olmadığını biliyordum. KF işlemcilerde böyle bir şey yerine Mühendislik için güçlü işlemciler olduğunu düşünüyordum. Hala gördüğümde öyle düşüneceğim isim olarak öyle geliyor bana ancak doğrusunu bilmiş olacağım. Teşekkürler.

Bunu da ileteceğim hocam. Teşekkürler. 4080 düz olur gibi.

Anladım hocam bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. F işlemcilerde dahili görüntü bağdaştırıcısının olmadığını biliyordum. KF işlemcilerde böyle bir şey yerine Mühendislik için güçlü işlemciler olduğunu düşünüyordum. Hala gördüğümde öyle düşüneceğim isim olarak öyle geliyor bana ancak doğrusunu bilmiş olacağım. Teşekkürler.

Bunu da ileteceğim hocam. Teşekkürler. 4080 düz olur gibi.
hocam çok zorlarsa 4090 diyeceğim ama 4080 bile işini görür 4070 ti 3090ti ile denk bi kart bu nesilde
şöyle bakabilirsiniz

Gereksiz veya boşa masraf yapma diyebilirsiniz ancak soru benim olmasına rağmen konu ben değilim. Amcam masaüstüne bir bilgisayar topladı ve kendisi mühendis RAM'e çok ihtiyaç duyuyor musun diye sorduğumda 32GB yeterli olur dedi. Bu yüzden 16+16 Fury 3200MHz RAM kiti kullandık. Sonrasında buna ek olarak sadece bir tane aynı marka Fury 3200MHz 32GB ram takabilir miyiz diye sordu. Performans olarak bir fark olur mu? 3 slotlu RAM kullanmanın? Teşekkürler.
32x2 64 yap daha iyi

Geri