Cidden çözülmüyor formatta attım tekrarda BIOSda 8192 yazıyor ne değişecek.@keremcnsz24 veya @RevDeisDou yardımcı olabilir belki.
MSConfig ayarı ayarlı dedim dostum zaten ama çözülmüyor.Yardımcı olur mu bilmem ama şu videoyu izleyip uygulamanızı tavsiye ederim
ayrıca bellekleri ayrı ayrı aldıysan bu problemler sık sık görülüyor hatta muhtemelen yükte mavi ekran bile kaçınılmaz memtest'de problem gözükmicekdir muhtemelenBIOSum Güncel az önce CMOS sıfırladım fakat yok arkadaş düzelmiyor.
İşlemci fanını gevşettim.
CMOS Sıfırladım RAM yerini değiştirdim.
2 RAMi ayrı ayrı takıp çalıştığını onayladım.
BIOSu Defaulta çektim.
BIOSu güncelledim.
Msconfig formattan sonra otomatik ayarlı geliyor tikler kapalı.
dxdiagda 16 GB gözüküyor BIOSda 8192 MB gözüküyor ne yaman çelişki.
BIOSum MSI Click BIOS 5
RAMleri ayrı almadım 8+8 dedim yukarıda kutuda geldi fakat yok daha önce böyle bir sorunum yoktu formattan sonra böyle oldu.ayrıca bellekleri ayrı ayrı aldıysan bu problemler sık sık görülüyor hatta muhtemelen yükte mavi ekran bile kaçınılmaz memtest'de problem gözükmicekdir muhtemelen
Görev yöneticisinde 16 olarak okuyor gibi bir sıkıntı göremedim yazılımsal küçük bir hata olabilir.RAMleri ayrı almadım 8+8 dedim yukarıda kutuda geldi fakat yok daha önce böyle bir sorunum yoktu formattan sonra böyle oldu.
Görev yöneticisinde 16 olarak okuyor gibi bir sıkıntı göremedim yazılımsal küçük bir hata olabilir.
Onu yaparken Stok fana yapışmış işlemci çıkarmaya çalışırken 2 tane pin yamuldu düzelttim ama yok düzelmedi.Bende böyleydi CPU' yu söktüm taktım düzeldi. Ama geri takarken vidaları çok bastırmadıydım
kanka en iyisi 2.elden sat yeni ramler al :dOnu yaparken Stok fana yapışmış işlemci çıkarmaya çalışırken 2 tane pin yamuldu düzelttim ama yok düzelmedi.