Neler Yeni

16 gb ram - 8gb ram karşılaştırma.

KafasıMeşgul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
Yusuf
Merhaba arkadaşlar bende 8gb ram var ve yakında 8gb ram daha ekliycem inşaAllah ancak ekledikten sonra farkedilecek şeyleri yazar mısınız. 8gb ile 16 gb arasındaki farkları yazar mısınız. Tabi ki bunları bende biliyorum ancak fps konusunda bazıları artar diyor bazıları gerektirmez diyorlar. Yazar mısınız bildiklerinizi.

Ram : xpg adata 8 gb d10 3000mhz ram
arttırın çünkü artık 8gb ram az gelmeye beşladı 16 en iyisi

TheFaLcoN

80+ Bronze
Peki hocam şöyle bir şey demek istiyorum benim anakartım 3200 mhz destekliyor ve benim ramim 3000mhz. Yani diyeceğim şu 2x8 3000mhz vs 2x8 3200mhz arasında çok bir fark olur mu ?

Sovereignty

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Ömer
Kesinlikle fark eder.
Gerek hız gerek fps konusunda artışların olur ve 2 kanalda kullanılması iyice bi performans artışı olur.
Oyunlarda yaşadığın bu fps ne bu takılma ne vb. tarzında sıkıntılarını giderir. ✅ ;)

Polymath

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Furkan Akyol
Sistem çok daha iyi performanslı çalışacak.. Yakın zamanda ben test ettim gördüm. 8 gb ile sürünmüşüm 1 yıl boyunca... 8 daha aldım dual olunca süper oldu pc

TheFaLcoN

80+ Bronze
Kesinlikle fark eder.
Gerek hız gerek fps konusunda artışların olur ve 2 kanalda kullanılması iyice bi performans artışı olur.
Oyunlarda yaşadığın bu fps ne bu takılma ne vb. tarzında sıkıntılarını giderir. ✅ ;)
evet hocam kesinlikle bellek yüzünden bazen sapıtıyor. pubgde 150 170 fps alıyorum ancak takılıyor adı 150 fps alıyoruz.:p:D

TheFaLcoN

80+ Bronze
Sistem çok daha iyi performanslı çalışacak.. Yakın zamanda ben test ettim gördüm. 8 gb ile sürünmüşüm 1 yıl boyunca... 8 daha aldım dual olunca süper oldu pc
Hocam nasıl fark ettiniz gerçekten kullanınca farkı anlayabiliyor muyuz ?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Merhaba arkadaşlar bende 8gb ram var ve yakında 8gb ram daha ekliycem inşaAllah ancak ekledikten sonra farkedilecek şeyleri yazar mısınız. 8gb ile 16 gb arasındaki farkları yazar mısınız. Tabi ki bunları bende biliyorum ancak fps konusunda bazıları artar diyor bazıları gerektirmez diyorlar. Yazar mısınız bildiklerinizi.

Ram : xpg adata 8 gb d10 3000mhz ram

Polymath

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Furkan Akyol
Sana şöyle anlatayımm... İmzamdaki laptop var.. 8 gb ramle kullanıyorken csgoda, pubgde hatta lolde bile fps droplar yaşıyordum.. Ne denediysem olmadı ve sonra araştırırken dual ram kullanmam gerektiğini anladım. 3 4 gün önce 8 gb ram aldım ve 8+8 dual oldu ramler laptopta. Şuan pubgde 20 fps arttı. Hiç bir oyunda fps droplar kalmadı. Çok rahatladım

Çakıcı

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
tercan
Siparişi verdim hocam 2 gün önce. Bir şey sorucam Rami anakarta taktıktan sonra pc yi hemen açınca biosa mı giricem yoksa gerek yok mu ? Direk açılmasını mı bekleyeyim ilk önce ?
Önce bir görüntü al daha sonra biosa girer frekansını ayarlarsın.

Top Bottom