Neler Yeni

16 yaşında araba sürebilirmiyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir
16 yaşındayım geceleri arabayı süresim geliyor ne yapmalıyım hem ehliyetin temellerini atarım diye düşünüyorum ne yapmalıyım ?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Semih Aydın
Sürersin kardeşim neden süremeyesin ama sürerken bir polis çevirirse hem sana 13k hem babana 13k hem de oto çekici vs parasını verecek kadar zenginsen al çık arabayı :)

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,713
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
16 yaşındayım geceleri arabayı süresim geliyor ne yapmalıyım hem ehliyetin temellerini atarım diye düşünüyorum ne yapmalıyım ?
24k cezasi var ehliyete 2.5 ayim kaldi ben bile tek cikmaya cesaret etmiyorum 17 falan olsan surucu egitim alanlarina ehliyeti olan bir buyugunle git derdim ama oradada polis sorun cikartir cunku yasin kucuk

kimselerduymasın

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
kimseler duymasın
Süremezsin normal bi zamanda yanında araba kullanmayı bilen bir büyüğünle trafiğe kapalı bir alanda denemeler yapabilirsin geceleri araba sürmeye çalışıp insanların canını tehlikeye atma hakkına sahip değilsin

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Hakan Keser
Fiziksel olarak evet yapabilirsin.
Yasal ve etik olarak yapamazsın.
Deneyip temel atacağım diye hem kendinin hem başkasının canını riske atma hakkı yok kimsenin.

UnkBoss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Anıl Bostancı
Bence trafiğe kapalı bir alanda(fuar alanı vs.) boş bir alanda yanında ailenden biriyle ufaktan temelleri atman trafiğe çıkmadan araba kullanmayı öğrenmen doğrusu olacaktır.

Zexius

80+ Bronze
Bu tür olay yüzünden kaç çocuk babasız annesiz kaldı veyada kaç baba veya anne çoçuksuz kaldı biliyor musunuz? Afedersizde yarım yamalak bilginizle araba sürmeye çıkarsınız tak bir kadına vurdunuz ve öldü onunda daha yeni doğmuş bir çoçuğu var şimdi hocam abartma deme olur bunlar herzaman olabilecek şeyler ve diyelim ki oldu ehliyetsiz bir şekilde yarım yamalak bilginle sürdüğün o arabayla çarptığın kadın öldüğü vakit sen o bebeğin annesiz kalmasıyla nasıl yaşayacaksın? Vicdani boyutu bu yasal olarak ise çok ciddi tazminata ve hapse girersiniz eğer o arabayı kullanmaya kalkarsanız inşallah polis durdururda en ağır cezayı keser kimseyi annesiz veya evlatsız bırakmaya hakkıniz yok 18 olduğunuzda alırsınız ehliyetinizi tam bilgiyle arabanızı sürersiniz 2 hava atıcam diye kimsenin canını tehlikeye atma hakkınız yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
ragnar oğlu tarkan
arabayı kaçırma baban veriyorsa sürersin çalışıp ödersin bir şey olursa ödeyemeyeceğin bir şey olursa vay gençliğine

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,713
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Bu tür olay yüzünden kaç çocuk babasız annesiz kaldı veyada kaç baba veya anne çoçuksuz kaldı biliyor musunuz? Afedersizde yarım yamalak bilginizle araba sürmeye çıkarsınız tak bir kadına vurdunuz ve öldü onunda daha yeni doğmuş bir çoçuğu var şimdi hocam abartma deme olur bunlar herzaman olabilecek şeyler ve diyelim ki oldu ehliyetsiz bir şekilde yarım yamalak bilginle sürdüğün o arabayla çarptığın kadın öldüğü vakit sen o bebeğin annesiz kalmasıyla nasıl yaşayacaksın? Vicdani boyutu bu yasal olarak ise çok ciddi tazminata ve hapse girersiniz eğer o arabayı kullanmaya kalkarsanız inşallah polis durdururda en ağır cezayı keser kimseyi annesiz veya evlatsız bırakmaya hakkıniz yok 18 olduğunuzda alırsınız ehliyetinizi tam bilgiyle arabanızı sürersiniz 2 hava atıcam diye kimsenin canını tehlikeye atma hakkınız yok.
Çok kasmissin dost 18 oldugunda otomatik olarak yuklenmiyor bu bilgiler suan yapabilecegi kazayi 18dede yapabilir yasla alakasi yok gece sokakta surmesi uygun degil daha ehliyetim yok ama surucu egitim alaninda (sadece surucu kursu araclari oluyor polis denetiminde yaninda ehliyeti olan veli ile birlikte kullanabiliyorsun serbest)gidip elim alissin diye hafta 1 gidip turluyorum

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,689
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Motorsiklet ruhsatlı araca motosiklet ehliyeti ile biner sürersin diğer yollar bu yaşta illegaldir git direksiyon seti al onla hevesini gider bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hamza yaman
birkaç arkadaş abartılı cevaplar vermiş. Haklı sayılabilirler tabi de duygu diliyle tavsiye vermek pek bir ise yaramaz böyle durumlarda. Öncelikle böyle bir şey yapman hem kendini hem de kamuyu tehlikeye atar. Benim de canım itopya bilgisayara girip 4070 li bir sistemi ücretsiz almak istiyor ama yapamıyorum. 2 yıl daha sabret. Ehliyetini alır gezersin. Olmadı canım çok gezmek istiyorsa al bir tane kova kapağı. Çevire çevire sokaklarda dolan.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,281
İsim
umut şahin
knkm sürmesine sürersin ama polis amcalar yakalarsa hem ruhsat sahibine hem sana cezayı keser yani 26k civarı

Top Bottom