Neler Yeni

16 Yaşından sonra boy uzamaya devam eder mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Cem Aslan
10. Sınıftan 11. Sınıfa geçerken 8 cm boy atmıştım 11. Sınıftan 12. Sınıfa ise 7 cm boy atmıştım. Hocam onu ben de bilmiyorum, hocam uyku düzenini bozma ve sağlıklı beslen( bu ne kadar mümkün bilemiyorum malum ülke sartları).bu sene uzayacağınızı düşünüyorum
Hocam bir an önce uyku düzeni ve düzenli beslenme yapmayı düşünüyorum. Sınavlar başladığı için gece 2-3 aralığında yatıyorum. Uyku çok etkiliymiş duyduğum kadarıyla. Siz 11. ve 12. sınıfta uyuma aralığınız nasıldı ?

uzgunadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan
Şu an ben de 11'im, 1.73'üm annem 1.60, baba 1.80. Bu boy atlama neye göre oluyor sıçrama dönemi falan mı var :D 1 yıldır neredeyse uzamadım.
Valla bende anlamadım. Mesela 14 yaşımda sanırım hiç uzamadım 4, 5 ay önce 2 cm lik boy uzaması oldu garip.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
oho 16 ne devam eder tabi
ailesi aşırı uzun boylu değil 1 senede 5-6 cm anca artar

benim boyum 16 nın sonuna doğru uzamayı bıraktı. çok hızlı uzadı boyum o yüzden sırtımda deri yırtıkları vs var belki devam edebilir kişiden kişiye değişir

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Hocam bir an önce uyku düzeni ve düzenli beslenme yapmayı düşünüyorum. Sınavlar başladığı için gece 2-3 aralığında yatıyorum. Uyku çok etkiliymiş duyduğum kadarıyla. Siz 11. ve 12. sınıfta uyuma aralığınız nasıldı ?
Hocam ben 11. Sınıfa giderken okul kapalıydı fakat 6 ile 9,5 saat arası uyurdum
12. Sınıfta ise 3 ile 6,5-7 saat uyurdum ama günde 3 saat uyumanı önermem. Gunde 3-4 saat uyumamın sebebi ise beynimin geceleri durmamasıydı sürekli önemli önemsiz şeyleri düşündüğü için uyuyamıyordum çok fazla düşündüğüm için de gün içinde dalgınlık çok fazla oluyordu. kısacası erken yat uykunu al vücut uyanacağı zamanı bilir gece yatmadan önce telefona bakma bakarsan da göz rahatlığı modunda kullan(mavi ışıktan korunmak için) düzgün beslen (bu malum ülke şartlarında ne kadar mümkün olabilir bilemem) istersen boyu uzatmak için basketbolda oynayabilirsin(kimisi uzatır diyor kimisi de uzatmaz diyor, kimin doğru söylediğini bilmiyorum). Hocam buraya kadar okuduğun için teşekkür ederim biraz uzun oldu kusura bakma

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Cem Aslan
Hocam ben 11. Sınıfa giderken okul kapalıydı fakat 6 ile 9,5 saat arası uyurdum
12. Sınıfta ise 3 ile 6,5-7 saat uyurdum ama günde 3 saat uyumanı önermem. Gunde 3-4 saat uyumamın sebebi ise beynimin geceleri durmamasıydı sürekli önemli önemsiz şeyleri düşündüğü için uyuyamıyordum çok fazla düşündüğüm için de gün içinde dalgınlık çok fazla oluyordu. kısacası erken yat uykunu al vücut uyanacağı zamanı bilir gece yatmadan önce telefona bakma bakarsan da göz rahatlığı modunda kullan(mavi ışıktan korunmak için) düzgün beslen (bu malum ülke şartlarında ne kadar mümkün olabilir bilemem) istersen boyu uzatmak için basketbolda oynayabilirsin(kimisi uzatır diyor kimisi de uzatmaz diyor, kimin doğru söylediğini bilmiyorum). Hocam buraya kadar okuduğun için teşekkür ederim biraz uzun oldu kusura bakma
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Üniversite sınavına 2 yıl var yapmak istediğim spor dalları var fakat zaman bulamıyorum. Şu an elimden gelen tek şey erken uyuyup iyi beslenmek. Daha boy atamadım belki bu sene bi anda uzayabilirim. Biraz kafaya taktığım için kemik yaşı ölçtürmek için ortopediden randevu aldım. Hastaneye gittiğimde yanlış yerden almışım. (Romotolojiden almam gerekiyormuş) Doktor yeşil alan açtı randevu almam için uğraşmak istemediğimden randevu almadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla bende anlamadım. Mesela 14 yaşımda sanırım hiç uzamadım 4, 5 ay önce 2 cm lik boy uzaması oldu garip.
öyle hocam kimisi bi anda oluyor

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,570
İsim
Ahmet Tulumcu
16 yaşıma gireli 2 ay oldu, boyum 165. Son 2 yıldır en fazla 3-4 cm uzamışımdır. Ayaklarımda neredeyse 1 yıldır büyümüyor. Babam 170-171, annem 155-157 ve dayılarımda babamın boyunda hemen hemen. 170 olabilme şansım var mı bu yaştan sonra?
evet

uzgunadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan
ailesi aşırı uzun boylu değil 1 senede 5-6 cm anca artar

benim boyum 16 nın sonuna doğru uzamayı bıraktı. çok hızlı uzadı boyum o yüzden sırtımda deri yırtıkları vs var belki devam edebilir kişiden kişiye değişir
Hocam 5-6 cm benim için yeterli. 170 cm olurum inşallah.

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Genetiğe bağlı, birkaç ay sonra 18 yaşına gireceğim, son 2 senedir anca 3-4cm uzadım, daha önceden birden boy atmadıysan boyun uzayabilir

uzgunadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan
Genetiğe bağlı, birkaç ay sonra 18 yaşına gireceğim, son 2 senedir anca 3-4cm uzadım, daha önceden birden boy atmadıysan boyun uzayabilir
Her yıl hep 3, 4 cm civarı uzadım hiç birden boy atmadım.

uzgunadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Hakan
Yaşım 16 ama 14 - 15 gibi gösteriyorum. Arkadaş çevreme bakıyorumda hepsinin 12-13 yaşlarında boy uzaması olmuş, 7. - 8. sınıfta sakalları çıkmış. Ben 16'yım ama daha yeni yeni görünmeyecek kadar çenemde yanaklarımda falan çıkmaya başladı. Bugün boyum hakkında dalga geçildi baya üzüldüm.:confused:

Top Bottom