160 bin TL kasa önerisi

khlestov

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
160000
Merhaba arkadaşlar Black Friday indirimlerinde kasa toplayacağım daha önce hazır sistem satın aldığımdan dolayı tecrübem yok şöyle bir sistem topladım bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum çoğunluk iyi derse indirim zamanı bunu satın alacağım. Ekran kartı olarak bir süre şu an kullandığım 4070 ile devam edeceğim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Anakart: MSI MPG X870e Edge Ti Wi-Fi
PSU: ASUS ROG lokı SFX-l 850W white Edition ARGB 80Plus Platinum.
RAM: G.Skill 32 GB(2x16) TZ5 royal Neo Silver RGB EXPO 6000MHz CL28 DDR5.
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB white.
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D.
SSD: Samsung 990 Pro 2TB.
Kasa: NZXT H9 Flow RGB+
Monitör: ASUS ROG STRIX OLED XG27ACDNg.

Merhaba arkadaşlar Black Friday indirimlerinde kasa toplayacağım daha önce hazır sistem satın aldığımdan dolayı tecrübem yok şöyle bir sistem topladım bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum çoğunluk iyi derse indirim zamanı bunu satın alacağım. Ekran kartı olarak bir süre şu an kullandığım 4070 ile devam edeceğim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
160bin bütçeye 32gb ram yakışmamış hocam

ram arttırın be hocam :)

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
64 ile performans farkı olmuyor oyunlarda diye okudum forumlarda ondan 32 de kaldım hocam
ram ssd psu sistem ileriye dönük olsun diye arttırmanızı istiyoruz hocam. Taş gibi pc kurmuşsunuz zaten HO

64 ile performans farkı olmuyor oyunlarda diye okudum forumlarda ondan 32 de kaldım hocam
Zaten bütçe var ben sizin yerinizde olsaydım anakartınıza da uyumlu zaten 4x32gb ddr5 ram takar ram konusunu sistemde kapardım

SSD'yi bununla değiştir hocam.

4x bilmem kaç ram yazan arkadaşlara aldırma sakın 4 slot ram kullanma çokta lazım değil oyun için 2x16 fazlasıyla yeterli şuanda

Ne önerirsiniz yardım eder misiniz
Sistem güzel fakat anakart oyun için fazla kaçmış, bütçeyi ekran kartsız bi şekilde 160k ya tamamlamaya çalışıyorsan bilemem tabi :)

Beyaz sistem için arkadan bağlantılı olan şu anakart seçilebilir, normal anakartlardan biraz daha tuzlu ama PZ özelliği görüntü için çok güzel

Ramleri 64 önermişler oyun için 32 yeterli ama bütçe yüksek olunca 2x32 düşünülebilir, oyun esnasında arka planda bi sürü uygulama, browser tab vs açıkken 2. monitörden bişeyler yapmada faydalı olur. Ve yoğun modlu oyunlarda, simulasyon oyunları falan oynuyosan onda da etkisi olur.

PSU da gereksiz pahalı onun yerine Nzxt C1000 ya da C1200 alınırsa daha iyi olur bence.

Şimdiden hayırlı olsun, iyi forumlar

Ne önerirsiniz yardım eder misiniz
50bine 5070 sistem diz yanına güzel de bi monitör al. Kalan parayla da yatırım yap veya altın döviztr tut vs. 4-5 sene sonra 7070 li sistem dizersin. Ki 2 jenarasyon önceki 90 serisi kart güncel 70 serisinden geri kalıyo genelde. Kaldı ki 5080, 5090 gibi kartlar oyunculuk için değil. 20bin lik pc den 50binlike geçince oyun zevkin kat kat artar ama 100bin daha koyup 150bin lik sistem alsan oyun zevkinde aman aman bi değişim olmayacak. Oyunculuk içinse gerek yatırım tamamen‌.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen bugün 160bine gidip en baba sistemi alırsın uzun yıllar kullanıcam diye lakin yarın öbür gün ddr6 sistemler çıkar rtx 7000-8000 serisi kartlar çıkar yeni bi teknoloji tanıtılır. Yani demek istediğiö 160k veripte 10 sene kullanmak yerine 50k ver 5 senede bi yenile sistemi

Geri