1600 Neden yenilendi?

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
17,427
AMD bu işlemci 14nm iken neden 12nm yaptı?Bazı arkadaşlar çok sattığı için demiş.AMD ***** mı?Çok satıyor diye işlemci mi güncelleni ve daha iyi yapılır.Adam 600 tl olan işlemci ile 800tl olan işlemciler satışını bitirdi.Bildiğim kadarıyla stok soğutucu daha kötü bir model olmuş.Ama sizce neden?AMD bir açıklama yaptı mı?

AMD bu işlemci 14nm iken neden 12nm yaptı?Bazı arkadaşlar çok sattığı için demiş.AMD ***** mı?Çok satıyor diye işlemci mi güncelleni ve daha iyi yapılır.Adam 600 tl olan işlemci ile 800tl olan işlemciler satışını bitirdi.Bildiğim kadarıyla stok soğutucu daha kötü bir model olmuş.Ama sizce neden?AMD bir açıklama yaptı mı?
Amd nin giriş seviyesinde bir işlemci çıkarması gerekiyordu ve giriş seviyesinde f/p olarak 1600AF yi çıkardı
Hemde kolaylarina gelmişte olabilir

Çünkü anlaştığı bi firmaya 12 NM üstünde üretim yapmaya söz vermişti. O sözü yerine getirmek için 3. nesile geçildiği zaman ise 7 NM üretim yapıldığı için AMD anlaşmadan dolayı R5 1600'ü 12NM yapıp üretimine devam ettirdi. Hiç olmazsa ben öyle duydum daha detaylıydı ama bu kadarını hatırlıyorum. Hiçbir firma gidip R3 duruyorken ve 3. nesil işlemciler çıkıyorken gidip tekrar 1600'ü canlandırma gibi bi şey yapsın ki?

üretim teknoloji için zorluk yaşıyordu hem 14 hem 12 için bütün üretim bandını 12 yaparak üretimi hızlandırdı ve daha fazla zaman tasarrufu yapmış oldu

Beyler Technopat üzerinde geçirdiğim son zamanlarda 1200 de 12nm olcak diye haber yaptı yetkili.

Ellerinde 14 nm wafer kalmadığı için 12 nm ile değiştirdiler, bu sayede ortaya çıkmış oldu.

Sanırım inteli her alanda parçalamak istiyor. İ3 9100F'in karşısına koymak için bu türden bir şey yapmış olsa gerek. Son zamanlarda R3 1200 hakkında da 12nm söylentileri duyuyorum ancak satışa hala çıkmadı sanırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,634
Üyeler
191,138
Son üye
Runoo
Geri