1600Af 'ye overclock yapma

Reaksiyon skoru
1
Merhaba, dün 2200g den 1600af ye geçiş yaptım. İşlemciyi 4ghz e çıkarmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. En fazla 3.82 ye çıkarabildim.
Anakart: MSI b450 Tomahawk Max
Psu: Aerocool kcas 600w bronze plus
Ram: 16gb 3000mhZ
Soğutucu: Stock amd soğutucu ama wraith prism e geçicem
Yardımcı olursanız sevinirim.

Eee takoz gelmiş olabilir.

Kaç v verdiniz ve stok soğutucuda denemeyin denettirmeyin.
V değerleriyle oynamadım otomatikte bıraktım. Az önce 3.82 deyken de kapandı ve saadece anakartın boostunu açtım onda da bildiğiniz üzre 3.6 ya çıkarıyor. Ayrıca stok soğutucuyla rahatça 4'e çıkarabileceğimi okumuştum.

V değerleriyle oynamadım otomatikte bıraktım. Az önce 3.82 deyken de kapandı ve saadece anakartın boostunu açtım onda da bildiğiniz üzre 3.6 ya çıkarıyor. Ayrıca stok soğutucuyla rahatça 4'e çıkarabileceğimi okumuştum.
stok soğutucuyla (rahatça) 4 e çıkarılamıyor.
+ olarak voltajla oynamamışsınız voltajla oynamamanıza rağman 3.8 gördüyseniz soğutucu alıp düzgün bir şekilde o.c yaparsanız 4 görürsünüz diye düşünüyorum.

Voltajla oynamamamın sebebi, voltaj konusunda bilgim olmaması. O yüzden onu da otomatikte bırakıyorum. Voltaj konusunda bilgi nasıl edinebilirim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Voltajla oynamamamın sebebi, voltaj konusunda bilgim olmaması. O yüzden onu da otomatikte bırakıyorum. Voltaj konusunda bilgi nasıl edinebilirim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
stok soğutucuyla (rahatça) 4 e çıkarılamıyor.
+ olarak voltajla oynamamışsınız voltajla oynamamanıza rağman 3.8 gördüyseniz soğutucu alıp düzgün bir şekilde o.c yaparsanız 4 görürsünüz diye düşünüyorum.

Selamlar tekrardan, soğutucum geldi taktım. 4'ü 1.3, 1.375, 1.385 ve 1.4 te denedim hiçbirinde açılmadı. 3.8 e çekip aynı voltajları verdim ve yine açılmadı. Daha sonra voltajı tekrar otomatiğe alıp son kez denemek için saat hızını da 3.825 e aldım ve açıldı. Aida 64 te 10dk çalıştırdım max 72 yi gördü ara sıra 78e sıçrayıp düştü. Şu an stabil gözüküyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,728
Üyeler
191,153
Son üye
efe61
Geri