Çözüldü✓ 16GBdan 32GB yükseltme yaptıktan sonra mavi ekranlar

Enes_M

80+
Reaksiyon skoru
65
Merhabalar,

Sistemimde önceden XPG Gammix D35 8x2 16GB RAM vardı ve bu RAM’ler XMP profiliyle 3200MHz’de sorunsuz çalışıyordu.

32GB RAM’e yükseltmek için önce Patriot Viper Steel 16x2 (toplam 32GB) RAM aldım ancak mavi ekran hataları (BSOD) ile karşılaştım. Daha sonra bunu iade edip Corsair Vengeance 16x2 32GB RAM aldım, fakat yine aynı şekilde mavi ekranlar devam etti.

XMP profili her iki durumda da 3200MHz olarak ayarlıydı.

Sistemim şu şekilde:
  • Intel i5 13600KF
  • Asus Z790M Plus D4

Bu problemin 32GB RAM kullanımından mı kaynaklandığını yoksa başka bir donanım veya uyumluluk sorunu mu olduğunu anlayamadım.

Yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar,

Sistemimde önceden XPG Gammix D35 8x2 16GB RAM vardı ve bu RAM’ler XMP profiliyle 3200MHz’de sorunsuz çalışıyordu.

32GB RAM’e yükseltmek için önce Patriot Viper Steel 16x2 (toplam 32GB) RAM aldım ancak mavi ekran hataları (BSOD) ile karşılaştım. Daha sonra bunu iade edip Corsair Vengeance 16x2 32GB RAM aldım, fakat yine aynı şekilde mavi ekranlar devam etti.

XMP profili her iki durumda da 3200MHz olarak ayarlıydı.

Sistemim şu şekilde:
  • Intel i5 13600KF
  • Asus Z790M Plus D4

Bu problemin 32GB RAM kullanımından mı kaynaklandığını yoksa başka bir donanım veya uyumluluk sorunu mu olduğunu anlayamadım.

Yardımcı olabilir misiniz?
ramlerin mhz ve cl değerleri aynı mı

Eski ramler takılıyken,xmp açıkken direkt eski ramleri söküp yenisini takınca sistem açılmıyor eski ramin degerleri hala aynı kaldığı için , dolayısıyla,eski ramler takılı iken xmp yi kapatıp sistemi açın ,daha sonra sistemi kapatıp yeni ramleri takıp xmp açmadan sistemi açın muhtmelen açılır, sonra xmp ayarlamak için tekrar biosa girersiniz , bu şekilde deneyimim olmuştu ordan biliyorum

Eski ramler takılıyken,xmp açıkken direkt eski ramleri söküp yenisini takınca sistem açılmıyor eski ramin degerleri hala aynı kaldığı için , dolayısıyla,eski ramler takılı iken xmp yi kapatıp sistemi açın ,daha sonra sistemi kapatıp yeni ramleri takıp xmp açmadan sistemi açın muhtmelen açılır, sonra xmp ayarlamak için tekrar biosa girersiniz , bu şekilde deneyimim olmuştu ordan biliyorum
Eski RAM’leri XMP açıkken kullanıyordum ve bu şekilde sattım. Daha sonra BIOS’u en son sürüme güncelledim, ancak XMP hâlâ açık kaldı. Şimdi ne yapmam gerekiyor?.Sonra kapatıp açtım ama yine mavi ekran yedim.

Dostum sorunu sayende çözdüm aslında dediğini yapmıştım fakat düzelmemişti.Sırasıyla ramleri 1-2 2-3 slotlarına tek tek taktıktan sonra yeniden başlattım.Ardından 2-4 yaptığımda da sorun olmadı.Sanırım bios kafayı yiyor anlamadım.Şuan problem yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,611
Üyeler
185,292
Son üye
Barisygt94
Geri