Neler Yeni

18 yaşında öğrenci birisi hayatını nasıl devam ettirmeli?

ByZeyd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
zeynep özçelik
Selam öncelikle Zeynep ben 18 yaşındayım BESYO 1.sınıf öğrencisiyim. Şu an için tek hedefim az da olsa kendi gelirimi saglamak ve elimdeki parayla da yatırımla kar elde etmek ailem aylık 1000-3000 lira arasında harçlık veriyor ve bu parayı yatırıma koymak istiyorum ve bu işlerle hiç alakam yok. İnternetten anket doldurarak 5-10 dolar falan kazanıyorum sadece. Kafam cok karışık haftada 4 gün okula gidiyorum ve okulum oldukça uzak yani tüm günüm neredeyse bitmekte geri kalan boş vaktimde paramı kazanmak ve yatırım yapmak istiyorum fakat dediğim gibi. Şu an kafam çok karışık ve abi-abla tavsiyesine ihtiyacım var. Öğrencilik hayatım boyunca geleceğim için neler yapmaliyim bilmiyorum. Bilgisayar almak istiyorum bu süreç boyunca paramı da ona göre harcıyorum. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,647
İsim
Lokman Doğan
şu anlık boş günlerinde cafelerde çalışabilirsin part time veya full
alsatçı da olabilirsin 500 lira kar koyup 1 haftada sataersın ürüne göre
benden bu kadar

safkdlklash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Aykut
Instagram
aykonulldreinull
Steam
https://steamcommunity.com/id/aykutkxd/
Discord
vazgecmek
part time cafe yada mediamarkt tarzı yerler işçi arıyor (3 büyük zincir markette arıyordu)
onun dışında üstteki hocamın dediği gibi alsatta olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

part time cafe yada mediamarkt tarzı yerler işçi arıyor (3 büyük zincir markette arıyordu)
onun dışında üstteki hocamın dediği gibi alsatta olabilir.
bu dediğim yerlerin part time ilanları hem iyi kazanç hemde çok yorulmazsın.

Erdem123

80+ Bronze
Selam öncelikle Zeynep ben 18 yaşındayım BESYO 1.sınıf öğrencisiyim. Şu an için tek hedefim az da olsa kendi gelirimi saglamak ve elimdeki parayla da yatırımla kar elde etmek ailem aylık 1000-3000 lira arasında harçlık veriyor ve bu parayı yatırıma koymak istiyorum ve bu işlerle hiç alakam yok. İnternetten anket doldurarak 5-10 dolar falan kazanıyorum sadece. Kafam cok karışık haftada 4 gün okula gidiyorum ve okulum oldukça uzak yani tüm günüm neredeyse bitmekte geri kalan boş vaktimde paramı kazanmak ve yatırım yapmak istiyorum fakat dediğim gibi. Şu an kafam çok karışık ve abi-abla tavsiyesine ihtiyacım var. Öğrencilik hayatım boyunca geleceğim için neler yapmaliyim bilmiyorum. Bilgisayar almak istiyorum bu süreç boyunca paramı da ona göre harcıyorum. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
1000 3000 zaten yetmez o yüzden tek seçenek part time çalışmak

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Anlıyorum kendi kazancını kazanmak Ailene yük olmamak istiyorsun iyi güzel Ama dürsüt olalım Kusura bakma ama Bu işler kısa zamanda ögrenilcek ve gapılacak işler değil aksi takdir'de eline gelen o 1000-3000TL arasıda gider bu sefer morelim bozulur ve daha kötü olur sana tavsiyem en azında kendi kazançlarını kazana kadar part time bir işe vs. Girip çalışman veya o parayla idare etmen üni bitene kadar yanlış anlama ama eğer bu işler bu kadar kolay olsaydı herkes yapardı yanlış anlama ama ticaret vs. Gibi şeyler kızlar için daha'da zor yani erkekler yine odan burdan görüyor çalışıyor vs. Yani temelimiz oluyor genelde ve bazı cinsiyet farklılıklarının sağladığı avantajlar vs. Sayesinde öyle böyle bir şekilde yapıyoruz ki yapanların %50'si falan başaramıyor zaten ama kızlarda ise bu oran %99 falan yani çok düşük bazı nedenlerden dolayı mesela kaç tane Kripto yatırımı yapan kız gördün? Şahsen ben hiç görmedim yani kızlar için zor özellilede bu kadar bütçeyle ve kendi kazancın olmadan sorun yasarsın.

Kısaca Yapma demiyorum ama en azınan kendi ayakların üstünde durana kadar part time vs. Çalış veya üni bitene kadar idare et sonra Hem daha olgunlaşmış hemde bir şeyler ögrenmiş olursun vs. vs.

Not: Instagram rells'lrinde E-ticaret motivasyon'ları falan görüp Gaza gelen bir ton insan var ve çoğunun sonu hüzün çünkü yapmaya başladıktan sonra o kadar kolay olmadıklarını yeni anlıyolar bu yüzden Sende veya bunu okuyan kişilerde onlar gibi olmayın

Hanaz

80+ Gold
ben her hafta ucuza cs2 ajan alıp pahalıya satıyorum bu cumartesi 50-52 dolar arasına bi tane daha satıcam 45-47 den topluyorum

Hanaz

80+ Gold
nasıl oluyor bu iş
Ben keyfi yapıyorum eskiden buff163 vardı çinlilere özel oldu şimdi global csfloat kullanıyorum başka sitelerede bakıyorum ucuza offerlayıp satarsa alıp 1 hafta banı bekletip 45 e mi aldım 50 ye satıyorum

Ama tabi parayı çekme kısmı biraz meşakatli

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
biletixte part time biletçilik yapılabilir belki. bir akrabam insan kaynaklarında görev yapıyor önümüzdeki yaz gel sende yaparsın falan filan demişti asgari ücret veriyorlar bildiğim kadarıyla ama pek bir bilgim yok maalesef bi göz atmanızda fayda var

Anlıyorum kendi kazancını kazanmak Ailene yük olmamak istiyorsun iyi güzel Ama dürsüt olalım Kusura bakma ama Bu işler kısa zamanda ögrenilcek ve gapılacak işler değil aksi takdir'de eline gelen o 1000-3000TL arasıda gider bu sefer morelim bozulur ve daha kötü olur sana tavsiyem en azında kendi kazançlarını kazana kadar part time bir işe vs. Girip çalışman veya o parayla idare etmen üni bitene kadar yanlış anlama ama eğer bu işler bu kadar kolay olsaydı herkes yapardı yanlış anlama ama ticaret vs. Gibi şeyler kızlar için daha'da zor yani erkekler yine odan burdan görüyor çalışıyor vs. Yani temelimiz oluyor genelde ve bazı cinsiyet farklılıklarının sağladığı avantajlar vs. Sayesinde öyle böyle bir şekilde yapıyoruz ki yapanların %50'si falan başaramıyor zaten ama kızlarda ise bu oran %99 falan yani çok düşük bazı nedenlerden dolayı mesela kaç tane Kripto yatırımı yapan kız gördün? Şahsen ben hiç görmedim yani kızlar için zor özellilede bu kadar bütçeyle ve kendi kazancın olmadan sorun yasarsın.

Kısaca Yapma demiyorum ama en azınan kendi ayakların üstünde durana kadar part time vs. Çalış veya üni bitene kadar idare et sonra Hem daha olgunlaşmış hemde bir şeyler ögrenmiş olursun vs. vs.

Not: Instagram rells'lrinde E-ticaret motivasyon'ları falan görüp Gaza gelen bir ton insan var ve çoğunun sonu hüzün çünkü yapmaya başladıktan sonra o kadar kolay olmadıklarını yeni anlıyolar bu yüzden Sende veya bunu okuyan kişilerde onlar gibi olmayın
kripto vb. yatırımın cinsiyetler arasındaki farklılık ile nasıl bir bağlantısı var anlamadım? spor ve benzeri şeylerde testestoron yüzünden erkek öne geçiyor ama onun dışı pek bir fark yok açıkçası

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
2 seçenek sunabilirim sana
1. part time işlerde çalışıp para kazanmak. Kazandığın parayı da yatırım yapmak.
2. Zanaat öğrenmek. Bu zanaat eskiden marangozluk veya terzilik gibi olan şeylerin günümüze uyarlanmış hali. En iyi örnek video kurgu programları öğrenmek olabilir. (Bu sadece bir örnek. Yazılım vs de olabilir.) Bu seçenek sana şimdi para kazandırmaz. Ancak istikrarlı bir şekilde ilerlersen birinci seçenekten daha güzel bir yoldur. Benim tercih ettiğim yol buydu. Şu an bu yoldan çok memnunum. Çevremdeki insanlar hep beni eleştirmişti, biz gidip çalışıp kendi paramızı kazanıyoruz sen evde boş videolar izliyorsun vs. diyorlardı. Şimdi onlar hala küçük işler yapıyor. Ben ise her hafta seyahat ederek uzaktan çalışıyorum.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,142
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Öncelikle yatırımdan beklentin nedir? Eğer uzun vade yatırımcısı olacaksan part time işe girmeden yatırım yapmanı önermem, eğer traderlik düşünüyorsan bunun eğitimini alman gerekli. Neden önermiyorum çünkü zaten üniversitede çok giderin var aile evinde kalmama rağmen temiz 3k giderim oluyor benimde üniversitem uzak hele birde benim gibi istanbuldaysan daha da zor. Tavsiyem part time iş bulman illa ki çalışmak istiyorsan ancak bu da oldukça zor 4 gün okula gittiğinden dolayı arta kalan günlerde çalışabiliyorsan çalış onun haricinde bir süre daha şu anki düzeninden devam etmeni öneririm

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
biletixte part time biletçilik yapılabilir belki. bir akrabam insan kaynaklarında görev yapıyor önümüzdeki yaz gel sende yaparsın falan filan demişti asgari ücret veriyorlar bildiğim kadarıyla ama pek bir bilgim yok maalesef bi göz atmanızda fayda var

kripto vb. yatırımın cinsiyetler arasındaki farklılık ile nasıl bir bağlantısı var anlamadım? spor ve benzeri şeylerde testestoron yüzünden erkek öne geçiyor ama onun dışı pek bir fark yok açıkçası
Hocam ben aslında orda sadece örnek vermiştim yani tüm yatırım vs. Hepsini yazmamı mı bekliyon??

Dediğim gibi kripto sadece örnekti yoksa bir sürü yatırım şekli var zaten. ayrıca Cinsiyet ile yatırımın alakası zihniyet diyebilirim kimse gelipte bir erkeğin Zihni ile bir kızın zihni aynı çalışıyor diyemez bunu uzunca açıklardım ama üşendim ve zaten açıklanması gereken bir seyde yok herkesin anlayabileceği bir şey

Tavsiyem Gizli Milyarder'i izle eminim bir şeyler öğrenmene yardımcı olur ve Erkek ile kadın arasındaki farkı daha iyi anlarsın

Senin için 2.sezonu izlemek daha iyi olur ama 1 sezonda en azından erkek ile kadın arasındaki farkı anlarsın
"Yine yanlış anlama bunu sadece 1-2 şey öğrenirsin diye düşünce yapını azda olsa değistirir diye önerdim yani yoksa Orası ABD ordakinim aynısını yapamazsın burada"
(YouTube'da yarısı var o yüzden dmax'im sitesinden izle)

Top Bottom